Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Zökkenőmentesen indult a regisztrációs jegyrendszer

Zökkenőmentesen indult a díjmentesen utazók számára bevezetett regisztrációs jegyrendszer - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő hétfőn a kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón, a Nyugati pályaudvaron.
A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az utazási szokások felmérésére 2010. március 1-jétől regisztrációs jegyet kell váltaniuk a Volán járataira, a vasútra a szociálpolitikai kedvezményként díjmentesen utazóknak, köztük a 6 éven aluli gyerekeknek, a 65 éven felülieknek.

Szollár Domokos elmondta: a szolgáltatók - a MÁV-START, a Volán és a GYSEV - igyekeztek mindent megtenni az ingyen beszerezhető regisztrációs jegyrendszer bevezetésért, átprogramozták a jegykiadó rendszereket, kiképezték a munkavállalókat, zsúfoltság esetén mozgó jegyárusokat állítanak szolgálatba.

A kormányszóvivő elmondta: a kormány elvárása a szolgáltatókkal szemben, hogy zsúfoltság esetén hozzanak "extra" intézkedéseket, például nyissanak ki több pénztárt.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy július elsejéig a jegykezelőnél is lehet regisztrációs jegyet váltani. Kérdésre válaszolva viszont közölte, hogy ezt követően az a cél, hogy csak azok kérjenek regisztrációs jegyet a kalauznál, akik másképpen nem tudnak ilyen típusú jegyet beszerezni. Július elseje után 500 forint pótdíjat kell fizetni regisztrációs jegy hiánya miatt.

Szollár Domokos közölte: a regisztrációs jegy némi kényelmetlenséggel járhat, de mindenkinek tudnia kell, hogy a regisztrációs jegyrendszerben nyert információ szükséges az utazási kedvezményrendszer átalakításához, az utazási szokásokat jobban figyelembe vevő menetrend kialakításához. Magyarország 10 millió lakosából jelenleg 7,7 millió utazik kedvezménnyel. Tavaly a kormány 330 milliárd forintot adott a közösségi közlekedés fenntartásához.

Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta, hogy nyár végén, ősz elején lehet majd elindítani a gondolkodást az utazási kedvezményrendszer átalakításáról.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a MÁV-START-nak 300 millió forintba kerül a regisztrációs jegy kiadásához szükséges rendszer kialakítása, a Volán társaságoknál nem jelentett különösebb kiadást, egy regisztrációs jegy papírköltség 5-15 forint között alakul.

Olvasóink írták

  • 2. allegro 2010. március 01. 19:37
    „A Városi Tömegközlekedésre miért nem vezették be? Egyenrangúak nem ezek a társaságok? Ezeken a járatokon is utaznak ingyen!”
  • 1. dodó 2010. március 01. 16:57
    „"Magyarország 10 millió lakosából jelenleg 7,7 millió utazik kedvezménnyel" vagy díjmentesen!

    Kérdés: Mennyibe kerülne egy jegy, ha nemcsak a kiszolgáltatott, adókkal lenyúzottak fizetnének?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Levágom a fejed!˝ - láncfűrésszel rontott szomszédjára

Beindított láncfűrésszel fenyegette szomszédját egy férfi Siklósnagyfaluban; a rendőrség megfékezte… Tovább olvasom