Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Megnyílt a borfesztivál: könnyű fehérek és testes vörösök

Szeged - Péntek este megnyílt a jubileumi, XX. Szegedi Borfesztivál a Széchenyi téren. Már a megnyitó előtt sokan kiültek a platánok alá.
 Borozzon és nyerjen a Délmagyarral!

Péntektől várjuk olvasóinkat a XX. Szegedi Borfesztiválra a Széchenyi téren. Aki vásárol egy Délmagyarországot lapunk faházikójánál és kitölti kuponunkat, azt az Ezerjó Borkereskedés standján háromféle ingyenes borkóstolóra látjuk vendégül. Amennyiben a szelvény alján lévő második kupont is kitölti, részt vehet lapunk ajándéksorsolásán május 25-én, 16.45-kor, amelyen öt értékes ajándékcsomagot sorsolunk ki. A sorszámozott Délmagyarral másnap akár az 50 ezer forintos napi nyereményünket is elviheti egy szerencsés olvasónk. Lapunk nyereményjátékának részleteiről és kedvezményes előfizetési ajánlatunkról érdeklődjenek a helyszínen!

– Már délután egykor kint voltunk, de akkor még mindenki zárva volt – mondta tegnap délután a szegedi Széchenyi téren Szabó Liliána. A most érettségizett lány barátaival Sauska rozét és Frittmann cuvée-t kortyolgatott a város főterén.

Közel száz táncos flashmob jellegű nyitótáncával nyílt meg péntek este a jubileumi, XX. Szegedi Borfesztivál, amely 10 napig tart. A táncosok a Dugonics tértől vonultak a Széchenyi térig.

A borok szerelmesei a hűvös idő ellenére már az ünnepélyes megnyitó előtt birtokukba vették a Széchenyi téren felállított padokat. Délutánra még a nap is kisütött. Puskás László, az egykori sör- és az első borfesztiválok rendezője minden borászt ismerősként köszöntött, miközben végigsétált a téren. – Szeretném, ha a mai fiatalok is kitalálnának egy hasonlóan sikeres rendezvényt – mondta a közismert vendéglátós.

Molnár Dzsenifer és Eperjesi Mónika sajtot falatoztak egy kis műanyag pohárból, amit eperborral öblítettek le. – Jövő hét végéig még ráérünk végigjárni a borászatokat – mondták nevetve.

A 140 borászon kívül vendéglátósok, sajtosok és édességárusok várják a látogatókat. Megnyílt a Gasztroudvar, ahol kézműves söröket, magyar pálinkákat, finom ételeket kínálnak. De lehet majd kapni egyedi, fából készült hűtőmágneseket is.

Könnyű fehérek és testes vörösök. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken nyílik a huszadik borfesztivál

A tíznapos borünnep a Szeged napja ünnepségsorozat része, amely 250 programmal, 10 helyszínen, 140 borásszal várja az érdeklődőket. Tovább olvasom