Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Összeér a Hídivásár a borfesztivállal (galéria)

Hömpölygött a Belvárosi híd a Tisza fölött szombat délután. Kilátogattunk a Hídivásárra, benéztünk a borfesztiválra is. Évek óta nem volt ekkora tömeg Szeged belvárosában.
- Évek óta kijárunk, minden esztendőben veszünk valamit, idén még nem választottunk - mondta Jakus Kálmánné a Belvárosi hídon, miközben babakocsiját tolta. A férje szerint évek óta nem volt ekkora tömeg a Hídivásáron. Mentek is tovább, csak egy szóra álltak meg, egyszerűen elúsztak a tömeggel.

Összeér a Hídivásár a borfesztivállal. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Csodabogarak

Nézze meg képgalériánkat, amibe a vásár és a fesztivál legérdekesebb figurát válogattuk össze, a malactól a raszta bohócig. 
 
Gyakorlatilag a Dóm téren kezdődik a vásár, az Oskola utcai árusokon keresztül vezet a szegedi útja a hídig. A portékákat tekintve túl sok újdonsággal nem találkoztunk, talán az Egerből érkezett szőlőlekváron lepődtünk meg egyedül. Furcsa érzés a borfesztivál 8. napján más formában is találkozni ezzel a gyümölccsel. A borban nem, de lekvárban a kadarka ízlett legjobban. Idén is van kézműves, fatálas, bábos, ékszeres. Az ára persze mindennek megnő ilyenkor, egy kesztyűbáb például 1600, egy "viccespóló" 3000 forint. Érdekes,hogy a kűrtőskalácsért a Dóm téren 500, a hídon már 800 forintot kérnek.

A tömeget és pénteket a Széchenyi téren lehet kipihenni, hiszen holnapig még tart a XVIII. Szegedi Borfesztivál.

Összeér a Hídivásár a borfesztivállal. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

- Azt se tudom mikor kezdődött és mikor ér véget - sóhajtozott egy fiatalember az egyik pultnál. Barátjának panaszkodott arról, hogy amióta elkezdődött a fesztivál, valahogyan minden nap itt találta magát. - Ezt a fröccsöt még megiszom, utána megyek haza - állította.
Pedig kár lenne ma abbahagynia: így biztosan lemarad az este 9-kor kezdődő Jóvilágvan zenekar koncertjéről, ahogy a Dóm téri kavalkádon sem láthatja Balázs Fecót.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. 195805 2012. június 04. 11:19
  „Óriási tömeg, zsúfoltság az utcákon, gyönyörű portékák, ízletes ételek italok. Az időjárás is nekünk kedvezett. Óriási vásári hangulat jellemezte a napot: Én jól éreztem magam a családommal együtt. http://kmdholding.com/hubpt31”
 • 38. exmakai 2012. május 28. 18:59
  „23., 28. Amikor először rendezték meg a Hídivásárt, a hídon két sorban voltak az árusok. Középen alig lehetett gyalogolni a tömegtől. Azóta nincs így, igaz már nemcsak a hídon vannak vásorozók, miatt akkor.”
 • 37. gipszk 2012. május 28. 15:35
  „Most komolyan vannak ennyire idióta emberek, akiknek ez a fő problémájuk a borfesztivállal, hogy van műanyagpohár ?
  Ha arra van igényed, igyál abból. Én beteszek egy kis dobozba két "annyira nem kár érte" borospoharat és azt visszük magunkkal. Az otthoni borozás ellen sincs kifogásom, de itt decinként jó pár fajtát megkóstolhatok, miközben összefutok egy csomó ismerőssel. Felfedezek olyat, amit eddig nem ismertem.
  (Idén is volt pár tétel.)
  A hídi vásár nem izgat fel különösebben, de ha nem akarom, nincs útban, ki tudom kerülni...
  Nem értem, miért kell mindenen síránkozni, akinek nem tetszik, otthon marad, de legalább erre tekereg pár turista.”
 • 36. mackópajtás 2012. május 28. 09:57
  „Azért én őszintén sajnálom az ilyen elkeseredett ebereket (mint pl. u78) akiknek semmi sem jó. A másik meg, hogy olyan dolog sosem lesz ami mindenkinek tetszik ezért a többséghez kell alkalmazkodni. Hétvégén azért a többség nem dolgozik ezért van ilyenkor, aki meg ekkor is dolgozik az kibírja ezt a pár napot. Most nincs kedvem visszaolvasgatni,de teljesen mind1 milyen fesztivál van mindig akad pár ember akinek nem tetszik (lehet ugyanazoknak?).

  A fesztiválról: A bor valóban nem volt olcsó, de azért szerintem pár decit mindnekit tudott venni magának kosolóba. :)”
 • 35. mittaláltam 2012. május 28. 09:40
  „A cirkusz már megvolt, akkor lesz ugye hamarosan kenyér is”
 • 34. teebee 2012. május 27. 19:41
  „Botka is otthon maradt, nem ment el a Hídivásár megnyitóra. Nem szereti az emberek. Ez van. Én meg őt!”
 • 33. u78 2012. május 27. 17:49
  „31hsz.neked is csak azt tudom mondani,mint az előző hsz.-nak, jó szórakozást:)”
 • 32. dBrown 2012. május 27. 17:45
  „24! Akkor ne menj se vendégségbe, se étterembe... éééértelem...”
 • 31. vári 2012. május 27. 17:24
  „u78
  És így éppen akkora esélyed van bármit is elkapni, mint bármely vendéglátóipari egységben. Étterembe se mész?
  Egyébként van nem visszaváltható pohár is, a műanyagpoharat pedig a csomagolásból veszik elő.”
 • 30. u78 2012. május 27. 17:12
  „26hsz.neked is jó szórakozást!”
 • 29. u78 2012. május 27. 17:06
  „27hsz.otthon maradok hidd el,legalább nem okádják le a bokámat és még egyszer,egészségetekre és jó szórakozást!”
 • 28. kowalsky 2012. május 27. 16:47
  „23. Pandora 2012.05.27. 14:54
  sosem álltak 2 sorban a sátrak (úgy nem is férne el a megkülönböztető jelzést használó autó indokolt esetben)”
 • 27. kowalsky 2012. május 27. 16:37
  „24. u78 2012.05.27. 15:04
  Van nem visszaváltható pohár is.(igaz tegnap már nem lehetett kapni, mert több ezer igénytelen ember megvette már magának a készletet) A visszaválthatót pedig csak úgy lehet újra forgalomba hozni, ha ellenőrzött körülmények között, géppel mossák el. Nyugodtan ihatnál belőle, de inkább maradj otthon, valószínűleg nem hiányzol a fesztiválozó tízezrek társaságának.”
 • 26. Anmari51 2012. május 27. 16:35
  „Anmari51
  Még jó, hogy mindenki eldöntheti van e igénye, pénze az ilyen fesztiválokon részt venni! Miért kell mindent ilyen arrogáns módon minősítgetni? Mié rt kell sértegetni a város vezetőjét? Engem sem vonz semmilyen témájú tömegrendezvény, nagy ívben elkerülöm azokat a helyeket ahol sokan vannak, de maga a város kultúrális és szórakozási lehetősegi egyáltalán nem zavarnak! Csak hadd menjen minden városi lakos és máshonnan idelátogató, az nekünk csak jó költik a pénzüket Szegeden a jó programoknak köszönhetően nő az idegenforgalmunk is! Mi a baj ezzel? Szerényen megjegyzem "nagyon belvárosi" lakosként azért a kölekedés még gyalog sem egyszerű, mert az események helyszíneit igen nehéz, olykor nem lehet kikerülni, még sem háborgok. Szombaton az ünnepi közgyülést is interneten néztem végig, tetszett, gratulálok a kitüntetteknek. Talán egy valaminek mégsem örülök annyira minden rendezvény alkalmával kora délelőtti óráktól késő estig tele van a szűk egyirányú utcánk parkoló autókkal igen zajosan távoznak késő esti órákban, és természetesen nem egyszerre, ha nem folyamatosan. Mi minden tűzijátékot, szabadtéri zenei programot, szabadtéri műsorait a helyszínektől néhány száz méterre halljuk, hallgatjuk ha akarjuk, ha nem! Igen van sok előnye a belvárosi életnek és legalább annyi hátránya is! Nem költözünk el emiatt, tudomásul vesszük ezekre a programokra, a belőlük keletkező bevételre szüksége van a városnak! Szép vagy Szeged mi így szeretünk a tudományos és kultúrális pezsgő életeddel!”
 • 25. kacsacomb 2012. május 27. 16:32
  „az iskolai menzán is elmosott poharakból isznak a gyerekek, én is abból ittam, és még itt vagyok! :DDDD”
 • 24. u78 2012. május 27. 15:04
  „22.hsz.visszaváltható üvegpohár,ez oké is lenne,de te ezt komolyan mondod,hogy abból csak te fogsz inni?visszaváltod,elmossák majd a következő egyén megkapja.egészségetekre.”
 • 23. Pandora 2012. május 27. 14:54
  „mintha tavaly a hídon is 2 sorban álltak volna a sátrak. kevesebb az árus az idén. szerintem.”
 • 22. vári 2012. május 27. 14:38
  „u78
  Bocs, de ez hülyeség... Nyilván nem egyenletes a színvonal, de igenis vannak a fesztiválon színvonalas pincészetek remek borokkal.
  Ha pedig az újrafelhasznált műanyagpohártól félsz (alaptalanul, szerintem), van visszaváltható üvegpohár, ott veszik ki előtted a dobozából, és ebből csak te iszol.”
 • 21. kacsacomb 2012. május 27. 14:25
  „Ha nem lenne rendezvény, az lenne a baj, ha meg van, akkor az. Örüljünk annak, hogy nem egy unalmas városban élünk és a szerencsétlen emberek, akik persze egyre kevesebb fizetést kapnak még le tudják vezetni a mindennapi stresszt és szórakozhatnak ők is egy kicsit. Örömmel látom ilyenkor kint a vásárban a boldog arcokat. Persze lehet, hogy sokan vannak azok, akiknek ez nem jelent szórakozási lehetőséget, annak üzenném, hogy ezt a pár napot igazán ki lehet bírni. Ha mégsem akkor vannak az országban szép és nyugodt falvak, ahol nem lesz borfesztivál és hídi vásár!!”
 • 20. u78 2012. május 27. 13:44
  „18.hsz!persze,hogy tudok,2esben eltölteni egy estét a párommal,tiszta,normális körülmények közt egy finom bor társaságában:)u.i.utálom a műanyag poharat,főleg azt amit előtte a kukából vettek ki,de nektek jó szórakozást a koszos padon ülve majd utána érezzétek jól magatokat(bár csak bámészkodni mentek)a hídivásárban:)további szép napot:)”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Borfesztivál 2012 - három szín: vörös

A borfesztivál pénteki napján a vörösborkínálatra voltunk kíváncsiak. Borászokat kértünk arra: ajánljanak, de ne a sajátjukat. Tovább olvasom