Az egészséges táplálkozás jegyében szerveztek egészségnapot a Csongrád megyei lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő kamasz gyermekeknek. A vegák is kaphattak jó tanácsot, csak a vércukorszint mérése okozott egy kis gondot.
Az egészséges táplálkozás alapelveit ismerték meg, majd meg is főztek néhány fogást az életmódváltó workshop résztvevői. Kiderült, hogyan lehet cukor nélkül desszertet készíteni, és az is, hogy rántott hús havonta csak kétszer szerepel a tudatosan táplálk
A tanév eleji KLIK-es iskolák után most, félévkor a Szegedi Szakképzési Centrum iskoláiban írtak ki új pályázatot a büfék üzemeltetésére. Hogy ki miért nyert, vagy ki miért bukta el vendéglátóhelyét, arra a jelentkezőknek nem adnak választ. A centrum veze
Az ünnepi menü kapcsán egyre kevésbé vannak gondban a különböző ételintoleranciákban szenvedők, így a glutén- vagy lisztérzékeny emberek is jót ehetnek karácsonykor. Az árban van eltérés, de minőséget kapunk érte.
Vegyük sorra, hogyan kezeljük befektetési lehetőségeinket 30-40-50 évesen és azon túl, hogy a kilók számától függetlenül egy feszes, tónusos, izmos testben élő egészséges fitt emberré váljunk.
Hamarosan minden iskolai büféből kiszorulnak az egészségtelen termékek: az üzemeltetőnek most már jogi következményekkel is számolnia kell, ha csokit, csipszet, túlcukrozott terméket árul.
Hamarosan a jegyzők is megkapják a levelet, amely az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek árusításának jogkövetkezményeit is.
A program keretében gyümölcs-, zöldség- és tejosztás lesz, valamint külön oktatási programokat tartanak, amelyek a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozzák, és bemutatják a gyermekeknek az élelmiszertermelés folyamatát.