Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

240 millió forintot nyert a csongrádi gimnázium

Csongrád - A projekt a sokszínűséget foglalja magában – fogalmazott Kiss Attila intézményvezető azon a nyitórendezvényen, ahol elmondták: a csongrádi Batsányi-gimnázium egy pályázatnak köszönhetően közel 240 millió forintból alakíthat ki természettudományos laboratóriumot.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Farkas Sándor országgyűlési képviselő saját diákkorából idézett fel emlékeket. Elmondta: a pályázatot az intézmény az Öveges-program felhívására írta, a legendás professzor kísérleteit akkoriban csodálattal nézte a filmfelvételeken. – Hiszem azt, hogy az új laboratóriumban szerzett tapasztalatok hatására sok fiatal lép majd természettudományos pályára – jelentette ki. Kőrösi Tibor polgármester úgy fogalmazott: a tervezett eszközpark több egyszerű beruházásnál, az a jövő záloga lesz.

A projektfelelősök, Szabó László és Giliczéné László Kókai Mária a projekt elemeit ismertette. Az intézmény régi épületrészében alakítják ki a laboratóriumot, ahol általános és középiskolások is szerezhetnek majd új információkat a tudomány világából. Eddig 12 környékbeli általános iskola kötött a gimnáziummal együttműködési szerződést. Kiemelték: a kísérletezéssel, a saját tapasztalatok szerzésével arra kell rávezetni a diákokat, hogy gondolkodjanak el a jelenségek okán, és értsék meg azokat. A rendezvényen a gimnázium tanulói egyszerű kísérletekkel illusztrálták a tapasztalatszerzés örömét.

Kísérletezéssel érdekesebb a tanulás. Fotó: Majzik Attila
Kísérletezéssel érdekesebb a tanulás. Fotó: Majzik Attila

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei emlékérem Tóth Béla szobrásznak

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén vehette át a csongrádi szobrász, Tóth Béla a Csongrád Megyéért Emlékérmet, amellyel eddigi munkásságát ismerték el. Tovább olvasom