Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

31 parkolóhely épül Csongrád különböző pontjain

Csongrád - 250 millió forintos útfelújítási program kezdődik Csongrádon. A város 14 utcájában 7650 méter hosszan cserélik ki az útburkolatot 2009 májusáig, és 31 parkoló is épül addig. A Mol-benzinkút mellett futó összekötő út még idén új aszfaltréteget kaphat.
Az elhúzódó közbeszerzési eljárások miatt túlnyomórészt a következő évre tolódik Csongrád negyedmilliárdos útfelújítási programjának megvalósítása, de még idén is aszfaltozhatnak a város egyes pontjain. Uniós és hazai forrásokat egyaránt nyert a 14 utcát érintő fejlesztésre a város, önerőből csupán a költségek ötödét kell fedeznie az önkormányzatnak. A legnagyobb munkák a városközpontban és Bökényben lesznek, de az alsóvárosban és Bokroson is dolgoznak majd az útépítők.

A Szentesi út, valamint a Kereszt, a Dob, a Jegenye, az Arany János utca és a Fő utca egy szakaszának felújítását a Szeviép Zrt. végzi majd. Bedő Tamás polgármestertől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy – ha az időjárás engedi – a Mol-benzinkút mellett futó összekötő út még idén új aszfaltréteget kaphat, a többi utcában – így Bökényben is, ahol a Gyöngyvirág, a Muskátli és az Öregvár utca egy részének burkolatcseréje szerepel a programban – tavasszal kezdődhet meg a kivitelezés. Utóbbi területen a Colas-Debrecen Zrt. nyerte el a munkát.

Jövő tavasszal a Fövenyi utca is új aszfaltburkolatot kap. Addig csak a nyomvonalat állítják helyre. A szerző felvétele
Jövő tavasszal a Fövenyi utca is új aszfaltburkolatot kap.
Addig csak a nyomvonalat állítják helyre. A szerző felvétele

Mivel a Bihari, a Vadnai és a Fövenyi utca, illetve a Hunyadi tér és a bokrosi Árpád vezér út felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult a magas árajánlatok miatt, új kiírást tettek közzé, nyertest az év végén hirdetnek. A rendelőintézetnél, a Jókai és a Hársfa utcában, valamint az ének-zenei iskolánál összesen 31 parkolóhelyet alakíttat ki az önkormányzat. A program 2009 májusára zárul, addigra kell végezniük az útépítőknek.

Olvasóink írták

 • 10. Attila bácsi 2008. november 08. 14:21
  „Fizetős. 4000 Ft/óra. A fél meg csak 2000. :) Természetesen nem lesz fizetős. (bizonyára)”
 • 9. kérdező 2008. november 07. 21:44
  „Ez is fizetős lesz mint Szentesen?”
 • 8. Rocker 2008. november 07. 16:31
  „Kérem!

  Tessék már egy kicsit örülni, mit szomorkodik már ez a csongrádi nép annyira. Örülni már, hogy végre kezdődik valami, ne "búvalbaszottoskodjál" már reméljél is. Remény nélkül is élsz még? Érdekes, nem tudsz örülni? Tessék már felszabadultnak lenni ne kelljen annyiszor elmondani mint egy kis óvodásnak. Örülni Örülni, vagy menjél fel Pestre!”
 • 7. szemlelodo 2008. november 07. 05:48
  „E beruházás sem teljesen átgondolt.
  Nincs Csongrádon akkora parkolási gond mint ahogy az be van állítva.
  Túl kényelmesek az autósok és kedves csemetéik. Csak semmi gyaloglás.
  Szerintem ha már rázni akarjuk a rongyot,akkor miért nem egy "mélygarázsban" gondolkodunk,helyi életszínvonalunkhoz ez jobban illene,had röhögjön rajtunk a környező világ.”
 • 6. komcsika 2008. november 05. 23:54
  „Na végre valamit letett a vezetés is...”
 • 5. komcsika 2008. november 05. 23:15
  „Gyün a tél az bisztos, me csongorádon a parasztok most kezdenek építtetni.....”
 • 4. Duda Gyuri 2008. november 05. 21:42
  „Már az szégyen hogy iskolába autóval hordjátok a gyereket,meg gondolom az összes tanár kocsija ott parkol.!Aztán meg megyünk béremelést követelni hogy kifizessük a benzint meg a leasinget.Faragjátok csak fargjátok a zöldfelületet.Szerencsétlen csongrádi nép,valóban sajnálatra méltó vagy!”
 • 3. valakiiii 2008. november 05. 20:12
  „Azért mert te biciklivel jársz gyurikám attól az iskola körül reggel, délután tényleg elég gázos parkolni...”
 • 2. Kuci 2008. november 05. 19:49
  „Sosem fogom megérteni , miért nem helyi vállalkozók , iparosok a nyertesek akik ide fizetnek helyi adót ( ami ki fizetés után szintén itt maradna ) . De nem utolsó sorban itthoni ( csongrádi ) munkaerő lenne foglalkoztatva . Mint olvashatuk már a sajtókban a közbeszerzések körül előbb utóbb ki derül valami . ( reméljük itt most nem ) Ha jól vettem ki a cégnevéből debreceni 200km eljön s olcsóbb az olcsóbnál na neeeee ........”
 • 1. Duda Gyuri 2008. november 05. 07:21
  „Parkolóhelyet? Itt valóban mindenki hülye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sipos Tibor az arctalan vádaskodásról

Csongrád - Névtelen levélben panaszkodtak a dolgozók a csongrádi rendelőintézet igazgató-főorvosára. Tovább olvasom