Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

70 évesen is maratont akar futni a csongrádi Kis Ferenc

Csongrád - Nyugdíjasként lett élsportoló a csongrádi Kis Ferenc. Több téren is kipróbálta magát, a maratonfutásért nemrég oklevéllel jutalmazták a Parlamentben.
Fiatalon nem foglalkozott sokat a sporttal a csongrádi Kis Ferenc – de a 68 éves férfi már el sem tudja képzelni a napjait testedzés nélkül. A teljesítményére fel is figyeltek: nemrég néhány sporttársával elismerést kapott a Parlamentben.

Nincs olyan nap, hogy valamelyik sporteszköz elő ne kerülne. A szerző felvétele
Nincs olyan nap, hogy valamelyik sporteszköz elő ne kerülne. A szerző felvétele


– Futni soha nem szerettem, amikor azonban a légtechnikai vállalattól nyugdíjba mentem, elhatároztam, hogy a sportnak szentelem az életemet. A jégkorcsolyával kezdtem, majd jött az úszás és a görkorcsolya. Kajakozni az unokám, Tóth Róbert kedvéért kezdtem, ő ma a DÉMÁSZ-Szegedet erősíti. Néhány éve úgy gondoltam: ha futok egy kicsit, majd biztosan javul az állóképességem. Nem sokkal később elindultam a Csongrád–Szentes gátfutáson, és második lettem. Na, ekkor kaptam vérszemet, ráéreztem, hogy van keresnivalóm ezen a téren – mosolygott az egykori emlékeken. Már 65 éves is elmúlt, amikor lefutotta az első maratoni távot, azóta pedig háromszor gyűrte le a 42 kilométert.

A fiatalokat is megszégyenítő teljesítményt Kocsis Árpád, a Budapest Maraton versenyigazgatója és – az aláírása szerint egyszeres maratonfutó – Varga Mihály államtitkár nemrég dicsérő oklevéllel jutalmazta.

– A Parlamentbe hívtak egy ünnepségre, ahol a futósport doyenjeit és példaképeit köszöntötték. Most arról az erkélyről nézhettünk szét, ahová a versenyek alatt általában erőnk sincs felpillantani – avatott be az esemény részleteibe. Az elért eredmények ellenére azonban úgy tűnik, Kis Ferenc számára nem zárult le a sportágak kipróbálása. Rendszeresen látogatja a fővárosi műjégpálya gyorskorcsolyaedzéseit vagy a szegedi jégpályát.

– Kihagyok két évet, addig csak kisebb távokon indulok, de 70 évesen ismét szeretném lefutni a maratont. Már nem tudnám a sport nélkül elképzelni az életemet – vallja.

Olvasóink írták

  • 1. hank 2012. március 31. 13:01
    „Gratulálok a kiemelkedő teljesítményhez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági napok Csongrádon

Hétfőn kezdődik és egész héten tart az I. Csongrádi Ifjúsági Napok rendezvénysorozat. A sport-, kulturális és szórakoztató programok három középiskolában zajlanak. Tovább olvasom