Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

760 millió a csongrádi rendelőintézetre

Csongrád - A város legjelentősebb fejlesztése lesz a bökényi rendelőintézet felújítása – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Bedő Tamás polgármester.
Csongrád 469 millió forint uniós támogatást nyert a bökényi városrészben évtizedekkel ezelőtt épült intézet korszerűsítésére és műszereinek cseréjére. Ehhez az összeghez közel 88 millió forint önrészt kell hozzátennie az önkormányzatnak – a felét állami forrásból akarják fedezni. Az intézmény eszközparkja is megújulhat: 210 milliót fordíthat Csongrád diagnosztikai fejlesztésre.

Leghamarabb november végén kezdődhetnek a munkák, amiket úgy ütemeznek, hogy a járóbeteg-szakellátás folyamatosan működni tudjon. A kivitelezőknek 2010 végéig kell befejezniük az intézmény korszerűsítését. Az önkormányzat egyébként a támogatás fejében azt vállalta, hogy a fejlesztés után még 5 évig működtetni fogja a rendelőintézetet.

A sajtótájékoztatón nem volt ott Nagy-Mélykúti László, a rendelőt működtető városi cég nemrég kinevezett új ügyvezetője. Bedő Tamás viszont reagált a Délvilágban megjelent, Sipos Tibor menesztésével kapcsolatos cikkünkre. A polgármester hangsúlyozta: a korábbi főorvossal legalább ötször tárgyalt február óta, a testület nevében tett ajánlatot a közös megegyezésre is, de ezt Sipos Tibor nem fogadta el.

Olvasóink írták

 • 6. timoboll2 2009. október 27. 12:12
  „Cicvarek!

  a hozzászólásomból nem derült ki, de a "Magyar Köztársaságban" bal-és jobboldal már csak formálisan létező politikai kategóriák. Értem én a fámát, de azért az elmúlt 7-8 évben tudtommal a vezetés a szocialisták kezében van, sőt csongrádról ne is beszéljünk. Egyébként ha van valakinek idegrendszere belenézni az ülésekbe, láthatja, hogy hovatartozástól függetlenül impotens az egész testület, egyik hozzászólás sem a lényegről beszél. Másrészt felemásan vannak jelen a "közszolgák" az üléseken, úgyhogy nem szabad bal-jobboldal összehasonlításban gondolkodni.”
 • 5. cicvarek 2009. október 10. 13:33
  „timoboll2, Balotelli
  Csongrádon jelenleg is -az egyébként erkölcsileg, politikailag feddhetetlen, világ életükben elvhű személyeket felvonultató- jobboldal van hatalmon, ha igazak azok a számok, ami szerint a 18 tagú képviselő testületben a polgármesterrel együtt is csak 7 szocialista frakciótag van, míg a többiek 11-en vannak. Minden többségi és minősített többségi döntést a magát jobboldalinak mondó tömb meg tud hozni, beleértve a költségvetés elfogadását, a pályázatok beadásátés a személyi kérdéseket is.
  De ettől függetlenül: ráfér a rendelő intézetre a felújítás? Vagy úgy lesz: kell ugyan, de mivel a szocik idején készül/készült visszabontják, mint a Nemzeti Gödröt? Az új rendelőt nem minden csongrádi és környékbéli polgár használhatja? Van sapka, nincs sapka?”
 • 4. rozator 2009. október 09. 23:45
  „Majd jövőre eljön Csongrádra is a Kánaán és OV:gazdasági fellendülés, jólét, adócsökkentés, 14-dik havi nyögdíj, mindent visszacsinálunk, legyen aki elhiszi!(legyen aki ránk szavaz) Akkor nem kell önrész, mindent a "hülyék" állnak! Meg legyen aki elhiszi!!!”
 • 3. keletaru 2009. október 09. 20:28
  „Zárt ülés mi ?”
 • 2. Balotelli 2009. október 08. 07:59
  „A "timoboll2" hozzászólással teljes mértékig egyet értek!”
 • 1. timoboll2 2009. október 07. 22:48
  „Hát igen, nehéz lesz megszabadulni ezektől az erkölcsileg-morálisan kiüresedett szocialistáktól (pontosabban van ideológiájuk de az messze nem az ország hanem a globális pénzvilág érdekeit szolgálja, magyarul nemzetvesztő), hiszen a materiális valóságban élő embereknek (tehát a nem gondolkodó lakosság mondjuk 70%-ának a szimpla tárgyi feltételek javulása elegendő lesz annak a bizonyos x-nek a hovatételéhez. Persze az ilyen híreknek örülni kell, bár az önrészt természetesen hitelből fogja előteremteni a város, hiszen nem stabil lábakon áll, nincs gazdasága. Egyszer majd felnő, vagy felnövőben van egy olyan generáció, amely tehetséges, szeplőtelen múltú tisztességes a nemzet érdekeit szolgáló ideológiát képviselve az emberek mindennapi igényet kielégítő és a nemzet (szándékosan nem országot írok, a kettő között lényeges különbség van, bár a liberálsok mást mondanak....) hosszátávú fejlődését, (demográfiai, gazdasági stb...) stabil lábakon álló fejlődését fogja szem előtt tartani és elősegíteni. "Ámen" - mondhatnánk, csongrádon is jó lenne egy ilyesfajta változás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 marha hónapokig éhezett a testvérpár tanyáján

Három év próbára bocsátották az állatkínzással és édesapjuk gondozásának elmulasztásával vádolt Gyovai nővéreket Tovább olvasom