Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

A csongrádi városházi többség nem félti Bokrost

Csongrád - Pofon a városvezetésnek – ezt mondta Murányi László a bokrosiak önállósodási szándékáról a csongrádi testületi ülésen. A baloldaliak ugyan továbbra is aggodalmukat fejezték ki a leválás terve miatt, az önkormányzat tudomásul vette a önállóságra vágyó városrész lakóinak kezdeményezését.
Sértő megjegyzések is tarkították a csongrádi képviselő-testület pénteki ülését. A legtöbb indulatot kiváltó bokrosi ügy terítékre kerülése előtt, a város népegészségügyi helyzetéről szóló tájékoztató megvitatásakor Murányi László azt a kérdést tette fel, érez-e személyes felelősséget a polgármester a fürdőre kirótt sorozatos ÁNTSZ-büntetések miatt. Bedő Tamás erre azt felelte, a tulajdonost terheli felelősség az elmaradt fejlesztések miatt, vagyis az önkormányzatot.

Az anyagot azzal fogadta el a közgyűlés, hogy egyes problémák kezelésére – így az iskolákban tapasztalható tetvességre is – forrásokat lehetne elkülöníteni a 2009-es városi költségvetésben. Az oktatási bizottság munkájának bemutatásakor Fábián György elnök megjegyezte, visszatérő probléma, hogy hiába hoznak szakmai döntést a pedagógiai díjak odaítélésénél, ezeket az ajánlásokat rendre felülírja a képviselő-testület, és politikai megfontolásból másoknak adják a kitüntetéseket.

Fábián szerint ez így nem mehet tovább, hátat kell fordítani ennek a gyakorlatnak. Ternai László egyetértett a szocialista politikussal, mert szerinte más szakbizottságok véleményét is figyelmen kívül szokta hagyni a döntéshozó grémium. A polgármester azzal zárta le a témát, hogy érdemes lenne az önkormányzat működési szabályzatát módosítani.

A Bokros önállósodását előkészítő bizottság jelentésének megtárgyalásakor kidomborodott a helyi jobb- és baloldal közti véleménykülönbség. A szocialista képviselők azt firtatták, hogy a kezdeményezők felmérték-e kellő alapossággal a leválás következményeit, buktatóit, mert a bizottsági anyagban több lényeges kérdés nincs kifejtve. Kaczibáné Molnár Katalin aggodalmát fejezte ki a törekvéssel kapcsolatban, Somogyi Árpád pedig azt mondta, Csongrád és Bokros együtt könnyebben boldogulhat, mint külön-külön.

A Fidesz részéről Ternai László úgy fogalmazott, megérti a bokrosiakat, arról pedig kár faggatni őket, hogy látnak-e buktatókat, hiszen Csongrád előtt is számos buktató sorakozik. Murányi László azt tette hozzá, hogy ez az ügy valójában pofon a városvezetésnek.

– Miért nem mondjuk ki: nem a féltés, hanem az érdek dominál, amikor Bokros szándékáról vitatkozunk? – hangsúlyozta a képviselő. Az önállósodási bizottság elnöke, Balogh János azt mondta a kritikákra, azért ilyen a jelentés, mert ez az első. Ők mindent megtettek, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtsanak az érintetteknek, és a jövőben is eszerint fognak dolgozni. Amikor a név szerinti szavazásra került sor, Gyovai Gáspár alpolgármester jelezte, ő nem akar voksolni. Erre Balogh János felpattant, és kifelé menet nevetségesnek nevezte a bokrosi képviselő hozzáállását.

A jobboldali többség végül úgy döntött, a teljes körű tájékoztatás szempontjából nem aggályos az elkészült jelentés, az abban megfogalmazott leválási kezdeményezést pedig tudomásul vette az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 7. Kuci 2008. november 04. 21:04
  „Tudnám ki küldi el a cikkeimet , sajnos mi forumozók erre vagyunk itélve ! Büdös a véleményünk azoknak akit érint ! A régi képviselők , le rágott csont addig amig listáról belehet jutni ! A választási szabályokon kellene változtatni , amit egyik pártsem akkar. Pl. Dávid Ibolyára sem szavzott senki Tamásiban ahol indult a választásokon s mégis a parlamentben van , nem röhej .( S itt a szánsegédje a testületben , nem röhej . Így mentik egymást , s gyerekeiket egyik hejről a másikra ) Csak egy vélemény nem kell vele eggyet érteni !”
 • 6. komcsika 2008. november 03. 21:56
  „komonista munkásőr, ma jobbra nyaló, keresztépítő, papoknak hízelgő, kétkulacsos murényinak először saját magán kellene kezdeni a felelősség kutatását,mert negyedszázadon keresztül az ő aszisztálásával juttaták ide a fürdőtés a várost. Lekellene adni a várostól eddig zsebretömött lóvét,azon sokat javulna a fürdő helyzete.”
 • 5. cicvarek 2008. november 03. 17:21
  „A magukat jobboldalinak mondók szépen bemutatkoztak: nem merték/akarták kimutatni/megszavazni, hogy nem értenek egyet Bokros leválási szándékával. Bokrosra, vagy Csongrádra tették le a képviselői esküjüket? Az alpolgi legalább következetes volt,következetesen két kapura játszik még mindig,pedig ez számára, akárhogyan is alakul a meccs, a következő idényre a szabad kártyát jelenti. /De meg is érdemli./”
 • 4. mamus 2008. november 03. 12:45
  „Nekem továbbra is az a kérdésem, hogy csongrád hogyan képzeli a jövőt Bokros nélkül? Mert erre valahogy sosem térnek ki.
  Én tényleg kíváncsi lennék (szerintem mások is)”
 • 3. Duda Gyuri 2008. november 03. 09:37
  „A testületi ülésen milyen döntés született" új gyógyszertár" ügyében?
  Ha még erről beszámolna a cikkíró hálásak lennénk,mivel előzőnapi cikkében ez volt a téma.”
 • 2. triniti 2008. november 03. 08:15
  „"Murányi László azt a kérdést tette fel, érez-e személyes felelősséget a polgármester a fürdőre kirótt sorozatos ÁNTSZ-büntetések miatt. Bedő Tamás erre azt felelte, a tulajdonost terheli felelősség az elmaradt fejlesztések miatt, vagyis az önkormányzatot."
  Az pedig ugye áll egy képviselő testületből is!
  Ez olyan mint a farkát kergető kiskutya, aki néha vau-vau. Nonszensz.

  Remélem az utolsó pályázaton részt vesznek a fürdővel kapcsolatban! Mert ha ott nem nyernek akkor vége a fürdőnek...”
 • 1. szemlelodo 2008. november 03. 04:47
  „A Bokros önállósodását előkészítő bizottság szives figyelmébe ajánlom a PM honlapjáról letölthető, alábbi dokumentumokat: http://www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/portalarticles/6EA28F23E196ED10C12574F5004D5960/$File/2009_kltv_mod_eloterjesztes.pdf
  Ebből megtudható hogy a 2009.évi 3.0 verziójú költségvetési törvénytervezet milyen központi normatívákkal kecsegtet.
  Amennyiben van kedvük és erejük, lehet számolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi többség nem félti Bokrost

Csongrád - Miért nem mondjuk ki, nem a féltés, hanem az érdek dominál, amikor Bokros szándékáról vitatkozunk – hangzott el a csongrádi képviselő-testület pénteki ülésén. Tovább olvasom