Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

A Kőcsárdát is őrzik Csongrádon

Csongrád - Még nincs gyanúsítottja a keddi Körös-toroki gyújtogatásnak, amelyben négy pavilon porig égett a büféudvarban. A károsultak újra szeretnék építeni megsemmisült pavilonjaikat, és buli is lesz hétvégén a vállalkozói udvarban. A tűzeset óta az összes vendéglátó őrzést kért a területre.
Rendőrségi kihallgatásokkal zárult a keddi nap a Körös-toroki büfések számára. A vizsgálat eddig nem vezetett eredményre, a nyomozó hatóság továbbra is várja azok jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni a gyújtogatásról, amelyben négy büfé porig égett, a kár meghaladja a 10 millió forintot. Ahogy azt megírtuk, a csongrádi rendőrök kedden kora hajnalban a tűzoltók riasztásával egy időben járőröztek az üdülőterületen, de ők is csak a tüzet észlelték, gyanús személyt nem láttak arrafelé. Az ismeretlen elkövetők ellen rongálás miatt indult nyomozás. Ha elfogják őket, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel számolhatnak.

Tegnap délelőtt megkezdődött a romok eltakarítása a vállalkozói udvarban. Az eset összekovácsolta az üdülőterület szerelmeseit, többen felajánlották segítségüket a károsultaknak, akik továbbra is értetlenül állnak a történtek előtt. Egyikük úgy fogalmazott lapunknak, találgathatnak, de valójában fogalma sincs senkinek, hogy ki lehetett a gyújtogató. Mint megtudtuk, a büfék közül csupán kettő rendelkezik biztosítással – ezek nem égtek le. A többiek most próbálkoznak a szerződéskötéssel, de nehezítheti a dolgukat, hogy árterületen fekvő, könnyűszerkezetes építményekről van szó.

Takarítanak a vendéglátósok a Körös-torokban: egy sörcsap is előkerült a romok alól. Fotó: Tésik Attila
Takarítanak a vendéglátósok a Körös-torokban: egy sörcsap is előkerült a romok alól.
Fotó: Tésik Attila

Az biztos, hogy a büféjüket vesztett vállalkozók újjá szeretnék építeni pavilonjaikat. Szintén eldőlt, hogy a hétvégén megtartják a szezonnyitó bulit az udvarban. A tűz riadalmat okozott a többi toroki vendéglátó körében is: a kempingnél egy méteren múlt, hogy a lángok elérjék és berobbantsák a konyha gázpalackját. Ott, az udvarnál és a Kőcsárdánál is fokozott őrzést rendeltek az üzemeltetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtották a Körös-torok büféit

Csongrád - Felgyújtották a csongrádi Körös-torok büféudvarát a tegnapra virradó éjszakán, négy pavilon porig égett. Az elkövetők az összes bódét feltörték, lelocsolták gázolajjal és hígítóval. Tovább olvasom