Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

A Vasút utcába is eljut a gázvezeték

Harminc év után megérkezik a vezetékes gáz a csongrádi Vasút utcának arra a szakaszára is, amelyet annak idején elkerült. A Fő utcához közeli rész lakói négy éve kezdték mondogatni: nekik is kell a vezetékes gáz, mert drága ugyan, de kényelmessé teszi az életet. A Dégáz ígéri: a fűtési szezon kezdetére minden kész lesz.
A Vasút utcában élő Nagy Szabolcsné állítja, hogy ők annak idején sem akartak kimaradni ebből a szolgáltatásból, de valamilyen műszaki probléma miatt mégis kimaradtak. Akkor ennek nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, sőt volt, aki talán még örült is, mert azt hallotta: a gáz könnyen fölrobbanhat. A helybeliek berendezkedtek a PB-palackokra, volt, aki a villannyal főzött-fűtött, ám az utca páratlan oldalán egy lakó valahogy mégis elintézte a bevezetést. Ha neki lehet, akkor nekünk miért nem? – kérdezték az utcabeliek. Egyikük, Nagy Ida elpanaszolta, hogy nehéz már neki a palackcsere. Döntöttek.

Kaczibáné Molnár Katalin négy éve hallott először erről a problémáról, amikor ebben a körzetben önkormányzati képviselővé választották. Semmit sem ígért, mert nehéznek látszott a megoldás, ugyanis a szolgáltató cégnél nem nagyon biztatták. Tavaly októberben aztán mégis elkezdődött a szervezés, novemberben a Dégáz két szakembere a helyszínen tájékoztatta az embereket, akkor tizenhárman kérték, a végleges költségek kialakulásakor tizenegyen maradtak, s végül tízen fizették be az első részletet. A tíz családi házig 3 millió 483 ezer forintért készülnek el a közművek, a belső munkákat mindenki saját maga végezteti el.

A szolgáltató lehetővé tette, hogy a hozzájárulást két részletben fizessék be. A tíz kérelmező egyenlő arányban járul hozzá a költségekhez.

Kaczibánét megbízták az ügyek intézésével, ami egyrészt a bizalom jele, másrészt sok munkával jár.

Aki nem tudta időre összeszedni a pénzt, az szociális kölcsönt vehetett föl az önkormányzattól. Most folyik a tervezés, az engedélyeztetés. A Dégáz azt ígérte, hogy a fűtési szezon kezdetére rá lehet csatlakozni a közműre. A Vasút utca igen forgalmas, a vezetéképítés – minden bizonnyal – lassítja majd a közlekedést, az itt lakók a többiek megértését kérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezhetik a Tüskevárt

A Tüskevár című film még hiányzó jeleneteit a napokban forgatják le Csongrádon. A háromfős stáb… Tovább olvasom