Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A világhálón üzen a jobbikos politikus és a polgármester

Csongrád - Az interneten üzenget egymásnak a Jobbik csongrádi alapszervezetének elnöke, Laczkó Zsolt és a város polgármestere, Kőrösi Tibor.
A Jobbik helyi vezetése nemrégiben a világhálón közzétett nyílt levélben fogalmazta meg kritikáit a városvezetés döntéseivel, a gazdasági helyzettel és személyi kérdésekkel kapcsolatban. Szóvá teszik többek között, hogy nem egyértelmű számukra: mi a sorsa a város ingatlanainak eladásából származó bevételeknek, de például a vezetői juttatásokat is sokallják. Tudomásuk szerint az egyik alpolgármester pluszjuttatást vesz fel a várostól egyéb, a köz érdekében végzett szolgáltatásért, illetve hogy néhány önkormányzati képviselő dolgozik vállalkozóként, vagy van különféle érdekeltsége önkormányzati intézményeknél és cégeknél.

A polgármester saját blogjában cáfolja az információkat. Kiemeli az ingatlanokkal kapcsolatban a Szeviép-telep megvásárlását mint sikertörténetet. A fizetésekkel kapcsolatban úgy fogalmaz: azokat a törvény által előírt minimumra vitték le – a vállalásuk szerint ameddig a város helyzetét nem stabilizálták. Cáfolja az alpolgármesterre vonatkozó feltevést, hiszen állítása szerint semmilyen téren nincsenek tanácsadói. A város vezetője internetes naplójában nyílt levelek helyett a személyesen hozzá intézett kérdéseket szorgalmazza.

Olvasóink írták

 • 7. hank 2012. szeptember 19. 19:14
  „csucsu2: én Amerikából hallottam a mentelmi jogot, amikor egy rendőr feltartóztatott egy képviselőt azért, hogy ne szavazhasson egy dologban, mert a rendőr és a képviselő véleménye nem volt azonos. De a lényeg ugyanaz.
  Szerintem nem baj ha van mentelmi jog, csak olyanoknak kellene dönteni a felfüggesztésről, akik függetlenek.”
 • 6. csucsu2 2012. szeptember 19. 10:12
  „Ha jól tudom a mentelmi jog egy régi védelmi lehetőség volt azért, hogy a király (tehát mikor is?) ne tudja a fontos szavazások előtt áristomba záratni az képviselő urakat, így befolyásolva a döntések menetét.
  Jelenleg már se király (vagy csak most készül) se áristom, de a jog megmaradt, amivel csúnyán visszaélnek választott ill. listán képviselőink. Nem hiszem, hogy pl. részeg autókázás, gyorshajtás, bolti lopás ellen is védeni kellene. Meg kellene ezt szüntetni ezt és hasonlóan kezelni a most kivétel honpolgára”
 • 5. keletaru 2012. szeptember 19. 09:38
  „Nem baj Szekszárddal társulunk vízközműben , mert az közel van .stb ....Józan ész , mi ?! Üdv Kuci”
 • 4. Turul2 2012. szeptember 18. 20:30
  „,,állítása szerint semmilyen téren nincsenek tanácsadó" Az lehet,hogy nem tanácsadó szerepel a bérlistáján,de 108ezer forintot haza visz valamiért???????!!!!!!!”
 • 3. Turul2 2012. szeptember 18. 19:10
  „,,.Addig nem lesz rend a politikában még nem lehet vissza hívni " Ez így igaz,és még a mentelmi jog eltörlése is nagyon fontos,hogy ne lehessen részegen vezetni a városba,felelősség nélkül.”
 • 2. keletaru 2012. szeptember 18. 17:17
  „Tudva lévő ...aki a VÁRON kívül van az lekvár .....A jobbik is jó dzsókert húzott a képviselő jelöltjével . Mennyi napig is volt "a" Jobbikos a testületben ? 2 napig tán vagy több. ....Addig nem lesz rend a politikában még nem lehet vissza hívni , és állami pénzért küzdenek fent maradásukért vagy ki tudja mire ....Ettől független most lehet érzés az itt lakókban valaki tényleg tenni akar ! Na nem mindenki , mert valaki csak utánozni tud a bagázsban a mai napig . Az szánalmas még mindég ott ülnek azok az azok akik ezt a rengetek pályázósdi hitel gombot nyomogatták . Persze mint látszik valami oknál fogva felfelé buknak most is , mint a régi KISZ-ek . Üdv Kuci”
 • 1. Turul2 2012. szeptember 18. 10:34
  „Csongrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2010. október 15-ei alakuló ülésén, a 215/2010. (X. 15.) Ökt. határozatában a polgármester illetményét
  521.000 Ft-ban, költségátalányát 156.300 Ft-ban állapította meg.
  Ez a legmagasabb ami adható!Csökkentették 7%al,de csak:A Képviselő-testület a polgármester illetményére és költségátalányára vonatkozó 215/2010. (X.15.) Ökt. határozata alkalmazását 2011. március 1. napjától 2011. november 30. napjáig felfüggeszti.Majd ezután ismét a maximumot kapták!Akkor most stabilizálódott a város helyzete????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vezetékes áram csak álom

Három családnál lehetőséget kaptak a villamosításra, majd a napelemek összetörtek. Tovább olvasom