Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Augusztustól járható a csongrádi elkerülő

Csongrád - A Kiskunfélegyháza felőli ötágú körforgalom már elkészült a 451-es főút Csongrádot elkerülő szakaszán. Az építéssel június végére kell végeznie a kivitelezőnek, de a forgalmat csak augusztusban engedik rá a 1,5 milliárdból épülő útra.
Félidőnél tart a csongrádi elkerülő út építése. A 451-es főút 4,5 kilométeres szakaszának kivitelezését a Colas Építő Zrt. és a Szeviép Zrt. alkotta Csongrád 2009 Konzorcium nyerte el: forgalmi adó nélkül 1 milliárd 313 millió forintért vállalták a munkát. Hiába hirdetett győztest már tavasszal a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az elhúzódó ingatlanviták miatt csak augusztusban tudott levonulni a területről a leletmentő régészcsapat.

A Kiskunfélegyháza felőli ötágú körforgalmú csomópont építése határidőre befejeződött, ennek korábbi megépítése az önkormányzat kérése volt – tudtuk meg Fazakas Orsolyától, a NIF Zrt. kommunikációs vezetőjétől. Utóbbival kapcsolatban a városházán azt mondták, úgy értesültek, hogy a Tesco továbbra is fenntartja áruház-építési szándékát, ezért sürgették a kivitelezőt a félegyházi úton. A földmunkák háromnegyede elkészült, a vízépítési munkák 50 százalékon állnak, a gáz-, víz-, szennyvíz- és távközlési vezetékek kiváltása megtörtént, a kis- és középfeszültségű elektromos vezeték kiváltások januárban indulnak. Elkészült a szintbeni vasúti átjáró is, ahol az elkerülő út keresztezni fogja a Kiskunfélegyháza–Szentes vasútvonalat. Fazakas Orsolya szerint ha tavasszal nem lesznek rendkívüli időjárási körülmények, a kivitelező várhatóan tartani tudja a határidőt.

A konzorciumnak június végéig kell végeznie a munkákkal. Kérdésünkre a kommunikációs vezető elmondta, nem adják át a határidő előtt szakaszosan a 4 körforgalmi csomóponttal ellátott utat. Fazakas Orsolya hozzátette, a kivitelezés befejezése után következik a műszaki átadás-átvételi eljárás, majd annak sikeres lezárása után kérhetik meg a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a forgalomba helyezést. Reményeik szerint augusztusban indulhat meg a forgalom az elkerülő úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon is pásztáz majd a Nagy Testvér

Jövőre Csongrádon 7 térfigyelő kamerát szerelnek fel a városközpontban. Tovább olvasom