Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bedő Tamás: Folytatódnak a fejlesztések

Csongrád - Bedő Tamás csongrádi polgármester évértékelő sajtótájékoztatóján azt ígérte: jövőre újabb fejlesztések indulnak a Tisza-parti városban.
A felkészülés évének nevezte 2007-et Bedő Tamás az új uniós pályázatok kiírása előtt. A csongrádi polgármester és országgyűlési képviselő azt ígérte: a megkezdett beruházásokat befejezi a város és újakba kezd 2008-ban. A sikerek között említette a százmillióból épült kisréti otthont. A legnagyobb beruházások között tartja számon a szilárd hulladéklerakó kialakítását, ehhez kapcsolódóan 18 szelektív hulladékgyűjtőt telepítenek a városba.

Közben a betelt szeméttelepek átmeneti vagy végleges mentesítésére ötmilliárd forintot költenek. Folytatódik a csapadékvíz elevezető rendszer korszerűsítse, a városi utak javítása, melyre összesen 350 milliót nyert Csongrád. A Csongrád és Felgyő közötti útszakasz korszerűsítésére 200 millió forintot nyertek, ez különösen azért fontos, mert ezen a szakaszon több halálos kerékpáros baleset történt. A városközpont rehabilitációja és a fürdő felújítása a jövő nagy tervei között szerepel. A várost elkerülő út része a közlekedésfejlesztési operatív programnak. A Tisza mentén, az Öregszőlők útjánál jövőre befejezik a hiányzó partfal építését.

Olvasóink írták

 • 3. majdnem öreg 2008. január 06. 04:34
  „Azok közé tartozom,aki sok mindent nem mért. Azt már tényleg nem értem,hogy a fórumozók tobbsége fel van háborodva az ha már meghallja,hogy öreg,hogy nyugdijasotthon,stb.
  Tessék már figyelembe venne,hogy Csongrág sajnálatos módon az országos statisztikai adatokkal egyetemben egy elöregedő város.
  Nem akarok megsérteni senkit,de Akik ezt negativ jelnségnek tekintik hál Istennek még fiatalok,de mint ismeretes ez önmagában nem érdem,csak egy muló állapot. Ha a körülmények ilyen makacsak,akkor nem aerobik centrumot hanem igen is az idősebb generáció szükségletéhez igazodó infrastrukturához kell igazodni.”
 • 2. xy 2008. január 04. 01:28
  „építsünk belőle nyugdíjas otthont.ez a város már úgyis csak az ő javukat szolgálja.A Körös-Torokot leépíti Bedő...Mit akar fejleszteni?De a nagyobb kérdés kiknek ha elüldözi a fiatalokat?
  A 350 millió a zsebekbe megy!Nem is kérdés...”
 • 1. zolika 2008. január 03. 08:40
  „350 milliót nyert Csongrád... csak mire a zsebekbe is kerül,addigra n em lessz már a fele se meg........... politikusok.....azok persze.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenhét marha éhezett Csongrádon

Csongrád - A csongrádi Paptanya közelében lévő állattartó telepen negyvenhét szarvasmarha éhezett és szomjazott karácsonyig. Az állatok csontsoványra fogytak. Tovább olvasom