Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Benzingőz és adrenalin az Albatros motoros találkozón

Csongrád - Több száz motoros vett részt a tizennyolcadik alkalommal megrendeztt háromnapos csongrádi Albatros motoros találkozón.
Az immár nagykorúságát elért motoros megmozdulásra az idén is hasonló számú résztvevőt vártak a szervezők, mint a korábbi években. Az eseményt megkoronázó szombati felvonulás - a polgárőrség autójának felvezetésével - 13 órakor indult el a Haranglábtól.

Benzingőz és adrenalin az Albatros motoros találkozón - GALÉRIA

A több száz motoros-, akik között évről-évre egyre több csinos hölgy is „vasparipát" vezet - által alkotott menetoszlop végigvonult Csongrád utcáin a nézelődő helyi lakosok népes sorfala között. A lelkes bámészkodók örömére sokan kövér gázt adva felbőgették motorjaikat, ezzel adva „zenei aláfestést" a népszerű eseménynek. Öröm és felszabadultság volt megfigyelhető a motorosok arcán, bár az idén az eddigi gyakorlattól eltérően bukósisakban kellet végigmasírozniuk a vidáman integető tömeg előtt. Ennek az oka, hogy pénzhiány miatt most sajnos nem kaphattak hivatalos rendőri felvezetést.

A felvonulás után minden résztvevő és érdeklődő belevethette magát az igazi fiesztát idéző forgatagba. Beindultak a játékos vetélkedők, mint például a rekeszmászás - ami az idén is sikeres volt-, de voltak igazán embert próbáló erőversenyek is, amikben a hölgyek is komoly meglepetést okoztak. A leghangosabb mindközül a motorok hangerejének versenye volt: a dagonya vonzotta a legtöbb érdeklődőt. Az est leszálltával pedig újra a koncerteken szórakozhattak a motorosok és a bulizni vágyók egészen hajnalig.

Benzingőz és adrenalin az Albatros motoros találkozón - GALÉRIA

Utolsó nap délelőtt már mindenki szedi a sátorfáját, hogy újra útra keljen az otthona felé. Egy makói 10 fős társaság már a kapu előtt melegítette a „vasakat". „Szuperek voltak a koncertek, nagyon jól szórakoztunk. Jó volt a szervezés, minden elismerés érte! Az árak is motoros barátok voltak. A kiszolgáló helyiségek tiszták. Már tíz éve idejárunk, és biztos, hogy jövőre is itt a helyünk!"- mondta egyikük.

Némethné Berkes Aranka a motoros klub oszlopos tagja vasárnap összegzésként elmondta, hogy a mostani találkozón kevesebben voltak, mint az elmúlt esztendőben. - Klubunk nagyon jó, baráti kapcsolatot ápol számos magyar és külföldi motoros klubbal, így érkeztek barátaink Romániából - több család is -, a Vajdaságból, és az országon belülről több helyről. A legtávolabbi vendégek Olaszországból jöttek el. 

Benzingőz és adrenalin az Albatros motoros találkozón - GALÉRIA

Gulyás Krisztián Szarvas szülötte a Békésszentandrási Motoros Baráti Kör tagja csak egy napra tudott eljönni. „Már a kezdetektől járok Csongrádra rendszeresen. Most is nagyon jó volt a buli, bár én 3 körül lefeküdtem, mert nagyon fáradt voltam, de a többiek reggel 6-ig buliztak. Itt mindig családias a hangulat, és sok a jó barát. Szeretek ide jönni!"- meséli Gulya.

„ Tavaly a legfiatalabb résztvevőnk csak néhány hónapos volt. Őt most is elhozták a szülei. A motoros társadalom odafigyel egymásra. Ha valaki talál egy elveszett tárgyat, rögtön leadja a kapunál, és visszakerül a jogos tulajdonosához. Az idén rendbontás nélkül zajlott le a találkozónk. Számunkra nem kellenek pótszerek, hogy jól érezzük magunkat. Nekünk a benzingőz adja az adrenalint, és a jókedvet."- magyarázza Aranka.

Benzingőz és adrenalin az Albatros motoros találkozón - GALÉRIA

Hegedűs István és Mónika a Vajdaságból, Oromhegyesről érkezett házaspár, éppen a felmálházott chopperük mellett pakolásztak. „ Ismerősöktől hallottuk, hogy milyen jó találkozók vannak Csongrádon, így jöttünk el ide. Sok a régi barát is itt, és jó néhány újat is szereztünk a 3 nap alatt. Igazán jól éreztük magunkat, nagyon jó volt a buli! Az időjárás is kegyes volt eddig hozzánk, reméljük még az esők előtt hazaérhetünk! Az egész tetszett, eljövünk még, az biztos!"- mondták egyszerre.

Olvasóink írták

  • 2. fóbia 2012. augusztus 15. 12:06
    „Az egész nem más, mint exhibicionizmus..”
  • 1. pirosmanci 2012. augusztus 13. 20:46
    „Egy kérés a szervezőkhöz:
    A legközelebbi találkozóra szóló meghívón tüntessék fel, hogy kibelezett kipufogóval nem vehet részt senki. Tőlem annyiszor vonulhatnak fel, ahányszor akarnak, de amit most műveltek, az kicsit erős. Ja, a gyújtást is állítsák be rendesen, hogy ne szóljon akkorát a motor, ha hirtelen leveszi a benzinagyú a gázt.
    Ami viszont tetszett: egy-két "majdénmegmutatom" kivételtől eltekintve tartották magukat a megbeszéltekhez, nem foglalták el az egész úttestet, így a forgalom (a szembejövő) nem állt le teljesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tutajos 45 év után találkozik Tutajossal

Csongrádon járt Kovács Lajos, Gyulán élő színművész - Balogh György filmrendező szülővárosában tartották meg a Tüskevár ősbemutatóját. Tovább olvasom