Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Beteljesült Ternai László jóslata

Bejött a Ternai-féle jóslat: a konzervatív erők megosztottsága miatt megint baloldali polgármestere lett a jobboldali Csongrádnak. A Fidesz-listán a testületbe került politikus szerint Vincze László felelős a kialakult helyzetért.
Ternai szerint Vincze felelős a polgármester-választás kudarcáért. Fotó: Bíró Dániel
Bejött a Ternai-féle jóslat: a konzervatív erők megosztottsága miatt megint baloldali polgármestere lett a jobboldali Csongrádnak. A Fidesz-listán a testületbe került politikus szerint Vincze László felelős a kialakult helyzetért. A város országgyűlési képviselője szerint Ternai László félrebeszél, a felelősöket pedig azok között kell keresni, akik Hegedűs Pétert biztatták. A Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje lapunknak azt mondta, ha a helyi Fidesz elnöke, Papp Gabriella vállalta volna a megmérettetést, ő nem száll versenybe a városvezetői székért.

„Igazi összefogásra lenne szükség, mert hiába jobboldali város Csongrád, és hiába volt a testületben konzervatív többség 1998 és 2002 között, polgármesterjelöltet még nem tudtunk győzelemre segíteni, éppen a megosztottság miatt" – mondta lapunknak egy hónappal ezelőtt Ternai László, aki a korábbi helyhatósági választásokkal ellentétben idén egyéniben nem indult, csak a Fidesz kompenzációs listáján kapott helyet, de így is bekerült az új testületbe. Egyébiránt jóslata beteljesült, hiszen a két, magát jobboldalinak valló polgármesterjelölt a szavazatok 52 százalékát kapta meg vasárnap, a testületben pedig a konzervatívok kerültek többségbe. A jelöltállítás előzményeiről csak a választások után volt hajlandó nyilatkozni.

– A csongrádi Fidesz régóta kereste a megfelelő polgármesterjelöltjét – mondta Ternai László. – Többen is szóba kerültek, például Vincze László, aki mögé mindannyian felsorakoztunk, de ő nem kívánt április után még egyszer versenybe szállni. Ezután mások is előtérbe kerültek, de Vincze László hathatós közreműködésével sorra visszamondták a jelöltséget. Mikor a Vincze által javasolt Kurucz Ferenc támogatásáról kellett döntenünk, a tagság többször is elutasította a kezdeményezést. A patthelyzet feloldása érdekében az elnökség arra kérte a szervezet tagjait, álljanak ki a volt a rendőrkapitány mellett. Ez megosztotta a társaságot, többségében a fiatal párttagok elhagyták a szervezetet. Szerintem mindezért Vincze Lászlót terheli a felelősség, és csak remélni tudom, hogy a most formálódó együttműködés eredményre vezet.

– Ternai mellébeszél, megszokta a régmúltjából – reagált az elhangzottakra Vincze László, aki azt elismerte, hogy polgármesterjelöltként az ő neve is felmerült. – A megyei közgyűlésben és Csongrádon is többséget szerzett a Fidesz, ezért nem is értem, mi a probléma – folytatta. A fideszes csongrádi honatya szerint a helyi szervezet régi tagsága kiállt Kurucz Ferenc mellett, a Ternai által gyorsan összeverbuvált három új tag akarta aláásni a széleskörű megegyezést.

Az elveszített polgármesteri választás kapcsán leszögezte, azok felelőssége a kudarc, akik Hegedűs Pétert, az MDF jelöltjét biztatták.
– Én beálltam volna a sorba, ha megfelelő, valóban jobboldalinak tekinthető polgármesterjelöltet állít ki a Fidesz. Mondjuk Papp Gabriellát. Ha ő indult volna, biztos elállok a szándékomtól – szögezte le Hegedűs Péter, a Jobb Csongrádért Egyesület a testületbe képviselőként bejutó polgármesterjelöltje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A róka fogta csuka esete Csongrádon

Erős jobboldali többség lesz 2010-ig a csongrádi képviselő-testületben, melynek élére a szocialista… Tovább olvasom