Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Bokros fellélegezhet

Fölavatták tegnap Csongrád-Bokroson azt az útszakaszt, amelynek fölújítására a megnövekedett kamionforgalom miatt volt szükség. A beruházás részben uniós forrásból készült el. Hamarosan elkezdik a kerékpárút építését is a Tisza gátján.
A Masterfoodshoz vezető elkerülő út és a megújult 4502-es bokrosi út találkozásánál tartottak avatóünnepséget tegnap. Bedő Tamás polgármester arról beszélt, hogy a felújításhoz a forrásokat az unió, a magyar költségvetés és az útgazdálkodási koordinációs bizottság biztosította. Már a Bokrost elkerülő út elkészítésénél is felmerült, hogy az igencsak megnövekedett kamionforgalom elviselésére az elhasználódott 4502-es út nem alkalmas. Basa Zoltán, a közútkezelő kht. Csongrád megyei területi igazgatója és helyettese, Rigó Mihály ezt a problémát időben felismerte és segített a szükséges pályázat elkészítésében.

Valamikor 2004 második felében érkezett az örömhír: a Csongrádot és Bokrost összekötő út újjáépítését támogatják. Ám időbe telt, mire a több mint 350 milliós összeg rendelkezésre állt. A polgármester megállapította, hogy az út jó minőségben és határidőre készült el, amiért elismerés illeti a kivitelezőt, a Debmut Rt.-t. A kamionforgalom további növekedése most már nem okozhat gondot a városnak és környékének.

Pál Béla, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium idegenforgalomért felelős politikai államtitkára arra hívta föl a figyelmet, hogy nemrégiben az ország kistérségeiben tartott fölmérés szerint az emberek az egyik legfontosabb feladatnak az útépítést tartják. Minden ilyen beruházás előbb-utóbb munkahelyteremtéshez vezet, itt Csongrád-Bokrosnál a Masterfoods, Közép-Európa legnagyobb állateledelgyára bővülhet tovább a piaci igények szerint. És Csongrádnál rövidesen elkezdődik a kerékpárút építése is a Tisza-töltésen, erre csaknem 300 millió forint áll rendelkezésre. Az avatáson Pál Béla és Bedő Tamás a szalag átvágása után sörös hordót gurított végig az út közepén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a csanyi verekedőket

Megtalálta a rendőrség azokat a csanytelekieket, akik ellen csoportos garázdaság miatt indított… Tovább olvasom