Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Családbarát a Masterfoods

Családbarát Munkahely-díjat kapott nagyvállalati kategóriában a bokrosi Masterfoods a munkaügyi minisztériumtól. A 900 főt foglalkoztató állateledelgyár ezt azzal érdemelte ki, hogy dolgozói kreativitását honorálja, munkaidőben egészségügyi szűrőprogramokat, hétvégéken családi rendezvényeket szervez számukra, képzésüket és nyelvtanításukat is fedezi.
A Masterfoods legutóbbi családi napján 2800-an vettek részt Bokroson Fotó: Bíró Dániel
Az idei év Családbarát Munkahely-díját ítélték oda nagyvállalati kategóriában a bokrosi Masterfoodsnak a munkaügyi minisztérium hetedik alkalommal kiírt pályázatán. Az elismerést a napokban vehették át a vállalat képviselői. Az állateledelgyárnál érdeklődésünkre elmondták: bár először indultak ebben a hazai versenyben, a siker nem véletlen, öt év munkájának gyümölcse.

A 900 főt foglalkoztató cégnél a munkaerő megtartását tartják az egyik legfontosabb dolognak, s ennek érdekében kedvezményeket, pluszjuttatásokat adnak munkatársaiknak. A családi háttér fontossága jegyében kortól függetlenül minden munkavállalójuk 25 nap szabadságot kap egy évre kezdésként, és háromnegyedének felhasználásáról maguk döntenek. A Valósítsd meg önmagad! elnevezésű programjuk révén a legkreatívabbak családjukkal együtt utazhatnak külföldre.

– Közel száz éve családi vállalkozásként alapították meg a céget, és még ma is a Mars család tulajdona, tehát nem véletlen a családbarát jelző esetünkben. Bár sokat követelünk, de a fenntarthatóság jegyében sokat is adunk – vallja Fekete László, a cég projektfelelőse. A szakember szerint abban érdekeltek, hogy a munkatársak tudásának fejlesztése ne menjen a pihenőidő rovására, ezért tréningjeiket, továbbképzéseiket munkaidőn belül szervezik, nyelvtanulásra adnak lehetőséget, s mindennek költségeit a vállalat állja. Ugyanez érvényes az ingyenes egészségügyi szűrőprogramokra, melyeken helyben vehetnek részt a műszakos és az irodai kollégák.

Mindezek mellett családi rendezvényeket szerveznek, ahol a rokonok megismerkedhetnek hozzátartozójuk munkahelyével, a gyermekeknek pedig külön programokat szerveznek. A cég legutóbbi családi napján 2800-an vettek részt Bokroson, az állateledelgyár tövében. Fekete László hozzáteszi, a pályázat értékelői minden bizonnyal figyelembe vették a bokrosiaknak nyújtott támogatásokat, amelyek révén tornacsarnok, iskolai konyha és elkerülő út épülhetett a településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finis Csongrádon

Pokorni Zoltán volt az utolsó csongrádi fideszes fórum vendége tegnap. A jobboldali szövetség… Tovább olvasom