Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Csongrádon a jobboldal is megszavazta a büdzsét

Csongrád - A vita alatt egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a helyi jobboldal megszavazza Csongrád 2008-as költségvetését, végül mégis ez történt a képviselő-testület tegnapi ülésén. A tanácskozás során több ellenzéki javaslatot is elfogadott a szocialista polgármester, aki nem leplezte örömét, mikor az előterjesztést megszavazta a grémium.
A tegnapi ülés felvezetéseként Bedő Tamás polgármester azt mondta, az előterjesztett büdzséjavaslat elfogadható. Azért közel négyórás maratoni vita következett ezután. A szakbizottságoknak csak a fele javasolta elfogadásra az anyagot, amely kapcsán Tarr Ágnes azt mondta, nehezen áttekinthető, és nem derül ki belőle, valójában mennyibe kerül egy-egy intézmény működtetése. A szocialisták frakcióvezetője, Somogyi Árpád azt emelte ki: a tervezetben benne van a fejlődés lehetősége, sőt a jövőre nézve remélhető, hogy 2009-től nullszaldós vagy pozitív lesz az egyenleg. Pap Gabriella és Kurucz Ferenc nem volt ennyire optimista. A fideszes képviselő asszony hangsúlyozta, az intézményi átalakítások és a komplex ingatlanhasznosítás kidolgozása hiányzik a dokumentumból, fejlődésről pedig szó nincs benne, ezért elfogadhatatlan. Az Összefogás Csongrádért Egyesület frakcióvezetője egyenesen túlélési koncepciónak nevezte a javaslatot.

A tanácskozás során előkerült az Erzsébet Szálló kérdése, amiről Kurucz Ferenc és a polgármester egyaránt úgy vélekedett, hogy nem kellene eladni az épületet. Ternai László szerint a hiányszám alultervezett, Szegedi Györgyné viszont arra mutatott rá, hogy a civil szervezetek közvetett és közvetlen formában több támogatást kaphatnak idén, mint eddig. Ezt azonban többen is vitatták az iparűzési adó átengedésének megszüntetése miatt.

Bedő Tamás zárszóként aláhúzta, a hiányolt átszervezési alternatívák – a korábbi testületi határozatoknak megfelelően – márciusra elkészülnek, és a városi rendezvényekre is van fedezet, mintegy kilencmillió forint. Bekerült a javaslatok közé az is, hogy 40 ezer forintra emeljék a helyi születési támogatást, illetve, hogy a városgondnokság és vízmű gépparkjának korszerűsítésére is fordítson pénzt az önkormányzat. A hiány összegét is megemelték 16 millióval annak érdekében, hogy telekkialakításra és egy szociális alapra fussa a pénzből. A jobboldal a szavazás előtt szünetet kért, majd azzal a feltétellel, hogy a városvezetés időben teljesíti a kért módosításokat, megszavazta a város 2008-as költségvetését – természetesen a baloldallal együtt.

Olvasóink írták

 • 3. csongor 2008. március 04. 16:30
  „Miért gondolja bárki is, hogy ilyen T.Ágica féle, önmagukat szakértőknek tituláló, keresztény szentfazekak alkalmasak bármilyen képviseletre is?”
 • 2. mirian 2008. február 23. 10:27
  „Nézve a testületi üléseket egyre nevetségesseb az elenzék viselkedése. Olyan kérdésekkel foglalkozik melyeket bizotsági üléseken régen megtárgyaltak, a polgármester már válaszolt nem is egyszer csak figyelni kellene. Ezzel telik az idö az érdemi dolgok helyett.”
 • 1. figyelő 2008. február 23. 06:02
  „Több éve figyelem a mindenkori költségvetési vitát.
  Az egész nem más mint egy szinjáték. A testület lebegteti,hogy nem lesz jóváhagyott költségvetés. Az egész nem más mint erőfitogtatás. A felesleges szócsépléstől a város likviditási helyzete nem lesz jobb,hosszú távú eredményeket nem hoz.
  Ezen felesleges erőpocsékolást sokkal okosabb dolgokra is lehetne forditani,ami a csongrádi lakosok érdekét,élethelyzetének javitását szolgálná.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kör a csongrádi körbüféknél

Csongrád - Közel egymillió forint bérleti díj elengedését kérték a csongrádi önkormányzattól a… Tovább olvasom