Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Egy helyett három szemészorvos lesz

Hiába keresték a szemorvost a csongrádiak a nyár közepén a Dr. Szarka Ödön szakrendelőben. Ha átmentek Szentesre, ott is a nyári szabadságolás okozta helyzettel szembesültek, s végül magánrendelésen kötöttek ki, ahol fizetni kellett. Sok kritika érte az utóbbi időben a csongrádi szakrendelőt, ám most ígérik: szeptember ötödikétől minden megváltozik.
Bódi József szemorvosra vár, türelmesen... Fotó: Bálint Gyula György
A csongrádi szerkesztőségünkbe eljuttatott panasz szerint Csongrádon és Szentesen is szünetelt a szemészeti szakrendelés egy időben, és ez nem csak kellemetlenséggel, de költséggel is járt. Dr. Sipos Tibor, az intézmény igazgatója röviden reagált: „jogos a panasz, ezúton is elnézést kérek!"

– Ha több orvos dolgozik egy szakrendelőben, akkor egymás helyettesítése megszervezhető, ha egyedül látja el a szakrendelést, akkor az lesz a járható út, hogy Szentes és Csongrád szakrendelői egyeztetnek, és a betegek érdekében elkerülik azt a kínos helyzetet, ami az elmúlt hónapokban kialakult, és amit joggal sérelmeztek. Remélhetően az eddiginél jobb együttműködés jöhet létre a két szomszéd város közt. Mindent megteszek, hogy ez sikerüljön – válaszolta az intézmény igazgatója.

Több újdonsággal – és új orvossal – találkozhatnak szeptember 5-étől, akik felkeresik a csongrádi rendelőintézetet. Például több szakorvosnál előre be kell jelentkezni már Csongrádon is. Az igazgató elmondta: egy-egy szakrendelésnél sokan várakoztak, nem volt könnyű bejutni. Ezért a beteglétszámmal arányosabb rendelési idő mellett célszerűnek látták bevezetni a bejelentkezést, így sokkal kevesebb a várakozási idő, az orvos pedig egyenletesebben használhatja ki az egész rendelési időt.
– Újdonság, hogy a szemészeten hárman rendelnek majd fölváltva – mondta Sipos doktor.

Az ellátás gyenge pontja jelenleg az onkológia. Remélhetőleg csak néhány hónapig a szentesi kórház és szakrendelő fogadja a csongrádi betegeket. Hiányszakma ez is, de abban bíznak, hogy mielőbb ezt az álláshelyet is sikerül jó szakemberrel betölteni.

Jó hír: beszereztek egy szívet vizsgáló ultrahangkészüléket, bővül a kardiológiai rendelési idő, az ideggyógyászat különvált a pszichiátriától, mindennap rendel belgyógyász az eddiginél jobb felszereltséggel. Készülnek a tervek a tüdőgondozó elhelyezéséről a rendelőintézet épületében, az önkormányzat várhatóan a szeptemberi testületi ülésén dönt erről.

A betegforgalom átalakult, többen jönnek délutánra. Egyrészt a szervezés eredményeképp, másrészt a Szegedről érkező orvosok egy részének a délutáni órák felelnek meg.

Somogyi Árpád alpolgármester arról tájékozatott, hogy az egészségügyi bizottság jónak tartja a szakrendelőben tervezett változtatásokat. Lényeges, hogy a sürgős eseteket soron kívül vizsgálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádiak is építik az új otthont

Csak az anyagok odaszállítását hátráltatták a nyári esőzések, a munkák ütemtervét tartani tudták az… Tovább olvasom