Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Egyelőre nem lesz kilátó a csongrádi acélmonstrumból

Csongrád - Az eredeti tervek szerint három napirendi pontot tárgyaltak volna a pénteki rendkívüli testületi ülésen a csongrádi városatyák, végül csak kettő lett belőle.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az utolsót, amely arról szólt volna: épüljön-e kilátó a Tisza-gát tövében, levették napirendről. Az építkezés ötlete az Összefogás Csongrádért Egyesület elnökének, Murányi Lászlónak a fejéből pattant ki. Abba az egykor nagyfeszültségű távvezetéktartó oszlopnak szánt acélszerkezetbe szeretett volna új életet lehelni, amely a fahídtól pár száz méterre, a gátoldalban mered az ég felé.

Úgy tudjuk: az építmény magántulajdonban áll, a város azonban mint a terület tulajdonosa hozzájárulását kell, hogy adja a kivitelezéshez. A határozati javaslatból kiderül: az egyesület saját költségén terveket készíttetett, pénzt nem kérne az önkormányzattól, saját maga vinné végig a 31 méter magas kilátó építését, amelytől a település számára komoly turisztikai vonzerőt remél. Annak, hogy a kérdést végül napirendre sem tűzték – a javaslatból legalább is ez tűnik ki –, két oka lehet. Olyan információnk ugyan nincs, hogy az ötletet milyen fórumon hozták előzetesen nyilvánosságra, de tény: az önkormányzat részéről egyrészt arra hivatkoznak, hogy a Táncsics, a Fövenyi és a Jókai utca 17 lakója nyilatkozatban tiltakozott az építkezés ellen. Másrészt a határozati javaslatban leszögezik, hogy „a dokumentáció szerinti kilátó megépítése Csongrád város jelenleg hatályos helyi építési szabályzata alapján nem lehetséges".

A jelek szerint tehát legközelebb akkor kerülhet ismét terítékre az ötlet, ha a testület esetleg módosítja a szóban forgó szabályzatot. Legutoljára néhány éve maga az önkormányzat állt elő hasonló turisztikai célú tervvel. Akkor a bokrosi geodéziai mérőtornyot szerették volna pályázati pénzből átalakítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borok versenye Csongrádon

Pénteken rendezte a városban a Duna Borrégió Szőlészek és Borászok Egyesülete a Duna Borrégiós Borversenyt. Tovább olvasom