Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Eltűntek a csőszök

Eltűntek a csőszök
Csongrád- Várhatóan új mosdót építenek a csongrádi temetőben, a csőszházat viszont egyelőre nem újítják fel, úgysincs lakója. Hónapok óra hiába keresik a megfelelő embert, nincs jelentkező.
– Az minket különösebben nem foglalkoztat, hogy milyen a csőszház. Új vizesblokk viszont valóban kellene, a mostani nagyon idejétmúlt – válaszolta érdeklődésünkre a csongrádi temetőben Kasza Sándor .
 
A látogatók legfeljebb akkor veszik észre a csősz hiányát, ha éjszakai lopás történik a csongrádi temetőben. Fotó: Králik Emese

Azért voltunk kíváncsiak a temetőbe járók véleményére, mert a sírkerttel kapcsolatban ezt a két problémát vetette föl Gyovai Gáspár képviselő egy ülésen. Szerinte a csőszházat legjobb lenne máshol újjáépíteni, a felszabaduló helyet fel lehetne parcellázni. Vizesblokkot az új ravatalozónál tudna elképzelni.

Mosdóról lehet szó, a költségvetési egyeztetés során tárgyalhatnak erről – ezt ígérte Bedő Tamás polgármester az interpellációra adott válaszban. A csőszház a Kéttemető út irányából közelíthető meg. Szemmel láthatóan tényleg megérett a renoválásra, egy helyen behajlott a teteje, hiányzik az ereszcsatorna. Ennek ellenére kevés az esély, hogy teljesen megújul. Egyrészt azért, mert drága lenne – ez is az interpellációs válaszból derül ki. Másrészt pedig egyelőre azért sem siet ezzel az önkormányzat, mert a csősz állást hosszú ideje nem sikerült betölteni.
 
Éjjel is figyelnek
A csongrádiak az ideiglenesen megbízott csősznél és a gondnoknál napközben el tudják intézni a papírmunkákat, temetéseket, sírhelymegváltásokat. A csősz állandó jelenléte inkább azért lenne fontos, hogy este, éjszaka is figyeljen arra, aki rossz szándékkal tér be. Ha ott lakik, és ugat a kutyája, biztos nem sikerült volna egy férfinak január elején tíz sírról lefeszíteni a Krisztus-szobrokat.

A sírkert a városellátóhoz tartozik.Bodor János intézményvezető azt mondta, hogy belső átszervezés után bízták egy kollégájukra a feladatot, aki nappal ott tartózkodik. A tetőt tavasszal kijavítják, vakoláshoz is vettek már alapanyagot.


Annak az okát, hogy hónapok alatt sem keltette föl senki érdeklődését egy szolgálati lakással, bruttó 110-120 ezer forintos fizetéssel járó munka, ő sem érti. – Megbízható, stabil életvitellel rendelkező ember kell, aki vállalja, hogy kiköltözik a temetőbe – foglalta össze.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs bűncselekmény a csongrádi üzemi balesetnél: Dávid szülei tovább küzdenek igazukért

A 2014. novemberi bokrosi üzemi balesetben elhunyt hegesztő szülei nem fogadják el, hogy csak az ő fiuk és bt.-jük hibás a történtekért. Tovább olvasom