Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Eu-s pénzre is pályázik Csongrád hulladékügyben

Határidős pályázatok benyújtása miatt kellett tegnap délutánra összehívni Csongrád képviselő-testületét. A városatyák döntöttek arról, hogy a szúnyogirtásra alakult dél-alföldi társulás székhelye ezentúl Mártély helyett Baks lesz.
Csongrád város a gesztora a homokhátsági regionális települési szilárdhulladék-rendszer kiépítésének, s ebből adódó feladatai közé tartozik, hogy a nagyberuházáshoz biztosítsa a pénzügyi feltételeket.

Bedő Tamást, Csongrád polgármesterét a képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén fölhatalmazta, hogy nyújtson be pályázatot a Belügyminisztérium EU-önerő alapjára. Amennyiben sikeres lesz a pályázat, Csongrádra is kevesebb anyagi teher jut a várva várt beruházás megvalósítása során, a költségek nagyobbik részét uniós forrásokból fizethetik ki.

Módosította a csongrádi képviselő-testület a szúnyogirtásra alakult Dél-alföldi Regionális Környezetvédelmi Társulás alapító okiratát, a megállapodást, a szervezeti és működési szabályzatot. Ennek során megváltozott a társulás székhelye, központja Mártélyról Baksra került, s elnöke Balogh Lajosné, Baks község polgármestere lett.
A társulás egyébként eredményesen pályázott, és a vérszívók irtására létrehozott decentralizált alapból pénzt kap. Ezt az összeget, mint megtudtuk, a jövő évi védekezésnél költik majd el.

Foglalkozott a testület az idei költségvetés egyik mellékletének módosításával is, amelyet a pályázatokhoz szükséges önerő várható növekedése miatt – alapos vita után – a képviselők döntő többsége megszavazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidrák védelmezője

„Na, gyerek, ezt olvasd el!" – mondta az öreg halász az akkor kilenc-tizenegy éves Gera… Tovább olvasom