Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Farkas tankerületi igazgatót ígért

Csongrád - A város költségvetése 3,6 milliárd forint, ebből működésre 2,3 milliárdot fordíthatunk, a helyi adókból 800 millióra számítunk – sorolta Csongrád független polgármestere, Bedő Tamás tegnap a testületi ülésen.
A sorok között szerepel 106 millió fejlesztési hitel, a központi költségvetésből 65 millió támogatást igényelnek.

– Másfél hétig egyeztettünk az intézményvezetőkkel, senkire nem kényszerítünk teljesíthetetlen célokat. „Erősítettünk" a közművelődés terén, egy főt vehettünk fel, sportra a tavalyinál tíz százalékkal többet, 11 milliót költhetünk – emelt ki néhány adatot. Az iskolákra idén 60 millióval kevesebbet, közel 180 milliót terveztek, ennek az az oka, fejtették ki képviselői érdeklődésre, hogy Csongrádnak az állammal szembeni, szerződésben vállalt kötelezettsége augusztus 31-éig tart.

Bartókné Vincze Zsuzsanna (Fidesz) kihasználta a lehetőséget, és megkérdezte az ülésen részt vevő Farkas Sándor országgyűlési képviselőt: tudja-e, mikor írnak ki pályázatot a tankerület vezetésére. Többször megírtuk: a Tisza-parti oktatást több mint egy éve Szentesről irányítják.

– Azt hiszem, hamarosan. Két hete tárgyaltam erről az államtitkár asszonnyal – felelte Farkas Sándor. További jó hírt is megosztott a grémium tagjaival. Szavai szerint komoly esély van arra, hogy teljesül a közösség régi álma, és visszakapja az államtól a halászházakat.

A testület megszavazta, hogy Csongrád-Bokroson részönkormányzat alakuljon, ennek tagjai 3 millió forintról saját hatáskörben dönthetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavaznak az önállóságról

Hét év várakozás és több ígéret után csütörtökön valóra válhat a bokrosiak álma: részönkormányzatuk lesz. Tovább olvasom