Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fél házzal működik a csongrádi ifjúsági ház

Csongrád - A felújított intézmény utáni érdeklődés hétvégenként a legnagyobb, ezért pénteken, szombaton és vasárnap éjfélig tart nyitva a szabadidőközpont.
A sakkozók és a karatésok már belakták a júliusban átadott csongrádi ifjúsági házat, de hamarosan gyerektornára és grundbirkózásra is járhatnak a picik a vállalkozásban üzemeltetett létesítménybe. Az eddigi tapasztalatok alapján a férfiak a pingpong- és biliárdasztal körül nyüzsögnek leginkább, míg a hölgyek körében a salsaaerobik a legnépszerűbb foglalkozás. A fiataloknál az asztalitenisz és a csocsó mellett kedvelt időtöltés a filmnézés, amit az előcsarnokban felállított házi mozin gyakorolhatnak. A fallabda- és a bowlingpályát főleg esténként, illetve hétvégenként veszik igénybe baráti társaságok, ezért hétvégén éjfélig tart nyitva a szabadidőközpont.

– Közel százan váltottak eddig tagsági kártyát. Ami a forgalmat illeti, jelenleg 50 százalékos kihasználtsággal működünk, de ennél fontosabb, hogy a pétanque kivételével minden általunk kínált sport- és játéklehetőség egyre nagyobb népszerűségnek örvend – nyilatkozta lapunknak Gergely Ildikó. A üzemeltető Allegro Molto Kft. képviselőjének reményei szerint fél év múlva megközelítheti a 70-80 százalékot a ház kihasználtsága, de ehhez további bevezető programokra lesz szükség.

A férfiak a pingpongasztal körül nyüzsögnek leginkább. A szerző felvétele
A férfiak a pingpongasztal körül nyüzsögnek leginkább. A szerző felvétele

Így például minden hónapban egyszer családi hétvégét tartanak, amikor fél áron vehetők igénybe a szolgáltatások, illetve cégek számára kedvezményeket is adnak. Utóbbinak köszönhető, hogy a tűzoltók, a mentők és a Masterfoods munkatársai rendszeres vendégei a háznak.
Ami a közeljövőt illeti, szeptember 28-án egyéni és csapat-bowlingversenyt rendeznek, október 4-én, szombaton pedig szüreti káposztafőzésre várják a csongrádiakat. Az ősz folyamán további sportversenyeknek ad majd otthont az ifjúsági ház, ahol a tervek szerint zenés esteket és bálokat is rendeznek majd.

Pétanque

A pétanque francia eredetű golyójáték. Neve a „mozdulatlan lábak" jelentésű francia pieds tanqués kifejezés szavainak összevonásából származik. A pétanque-golyó fémből készül, átmérője legalább 7, és legfeljebb 8 centi. A kivétel az élénk színűre festett célgolyó, az „öcsi", amelynek anyaga fa vagy műanyag, átmérője legalább 2,5, legfeljebb 3,5 centi. A játékban először az öcsit dobja el a kezdőcsapat. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az öcsihez.

Olvasóink írták

 • 6. Nemzet 2008. szeptember 26. 22:00
  „Én szívesen csatlakoznék a kaszáló sportkörhöz, hogy alkalmanként - a létesítmény környékén növő gaz eltávolításából sportot űzve - hozzájáruljak saját fittségem, és a városkép megőrzéséhez.”
 • 5. mamus 2008. szeptember 18. 09:09
  „szerintem van igény erre a helyre, csak sokan még nem tudnak róla. Mindenkinek arra van pénze, amire szán. (én még sose hallottam, hogy valakinek ne lenne pénze, mondjuk cigire)
  Az üzemeltetőknek sok kitartást és vendéget kívánok.”
 • 4. Kuci 2008. szeptember 17. 18:21
  „" Közel százan váltottak eddig tagsági kártyát. Ami a forgalmat illeti, jelenleg 50 százalékos kihasználtsággal működünk " MIhez képest 50%-s , ha még be sem indult ! Jó kis bujtatott reklám az egész szerintem , így kíván egykis forgalmat meg hátha a cikk alapján lessz érdeklödő . Ne nekem legyen igazam , de a tulaj kocsiain kívűl nagyon mást nem látok ott HÉTKÖZNAP , lehet a hétvége az más . Sok sikert a müködtetéshez s FIZETŐ látogatót !”
 • 3. Mars dolgozó 2008. szeptember 17. 09:33
  „Én pedig történetesen a Masterfoodsnál dolgozom ami azóta Mars, nagyon sok emberről tudok a munkahelyemen aki szeret sportolni és ezt nem csak mondja, hanem gyakorolja is. Eddig még nem hallottam arról, hogy a CSOSZI-ban is lehet használni a munkatársaknak járó kedvezményeket és ettől függetlenül használjuk a létesítményt sportolásra. Itt szeretném megemlíteni a kedves vezetőséget, akiket külön a szívembe zártam, mert kb. egy hónapja ottfelejtettem a pénztárcámat benne az összes iratommal és némi pénzzel, és hiánytalanul kaptam vissza.”
 • 2. Tibet 2008. szeptember 17. 08:51
  „Én pedig nagyon örülök, hogy megnyílt a CSOSZI, szeretek odajárni. Ha a diszkózó fiatalságnak van pénze hétvégente több ezer forintot elkölteni belépőre, italra, cigire, autókázásra stb, akkor a Nekem középkorú, dolgozó emberkének (aki nem iszik, nem dohányzik) heti 1 alkalommal kifizetni 2000 Ft-ot (elfelezve egy főre 1000 Ft a részem) nem hiszem, hogy akadályt jelenthet. Nagyon jól szoktuk magunkat érezni, nekem megér ennyit!

  Gondolom a Masterfoods pedig le tudja írni a vállalkozásból az alkalmazottainak a mozgásának támogatását, így nem kell félnie a létesítménynek, hogy csökkenni fog az érdeklődés. Sőt, szerintem most a hűvösebb, esős időszakban, amikor megszűnik a szabadtéri mozgás lehetősége egyre nagyobb népszerűsége lesz majd a benti sportoknak.”
 • 1. szemlelodo 2008. szeptember 17. 05:23
  „Azt hiszem túl optimista a Gergely Ildikó.ha a tűzoltók, a mentők és a Masterfoods munkatársai nem lennénekrendszeres vendégei a háznakmesze alatta maradna a kihasználtság az 50 % alatt.
  Az alkalmazott árak alapján nem sok jövőt jósolok a műintézménynek,mert Csongrádon ilyen jellegű szolgáltatások igénybevételére sem igény,sem pénz nincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó körforgalomra vágynak Csongrádon

Csongrád - „Szentesi" körforgalom után ácsingóznak a csongrádiak. Önkormányzati képviselőik… Tovább olvasom