Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Fölajánlja peres földjét az államnak Bátki Ferenc

Fölajánlotta az államnak a földjét a pénteki csongrádi közmeghallgatáson Bátki Ferenc. A kéthektárnyi területet nem tudja eladni, sem hasznosítani az elhúzódó bírósági per miatt. Döntésében közrejátszott az is, hogy az eljárás miatt megromlott az egészsége.
Egy bőröndnyi irattal érkezett a közmeghallgatásra Bátki Ferenc. Fotó: Bálint Gyula György
– Ebben a városban már születni és meghalni sem lehet! Elvitték egyetlen kórházunkat, a „belkettőt", és egyes személyek olyan helyzetet teremtenek, ami veszélyezteti az ember személyes szabadságát – ezekkel a szavakkal kezdte a pénteki csongrádi közmeghallgatáson monológját Bátki Ferenc vállalkozó, a város egyik magánszállodájának tulajdonosa.

A 2000-es tiszai árvízveszély idején, hogy a folyó menti lebontott házak törmelékét nemcsak a Kerekárokba hordták, hanem Bátki Ferenc szegedi út menti földjére is. Ott van mintegy ezer köbméternyi hulladék, szemét. Amikor a gazda ezt észlelte, feljelentést tett a rendőrségen. Azt mondja, anélkül, hogy meghallgatták volna, 30 napon belül lezárták a nyomozást, egyebek közt megállapították, az ott lévő törmelék a környezetre nem veszélyes. Eddig az sem derült ki, hogy kik fuvarozták oda. Erről lapunk nemrég terjedelmes riportot közölt.

Bátki Ferenc hangsúlyozta: amit elmond, azt hiteles iratokkal tudja bizonyítani. Élete legnagyobb baklövésének tartja, hogy négy éve a bírósághoz fordult, bízva az igazságszolgáltatásban. Azóta egymás után négyszer kellett kiméretni földjének határait a földhivatallal, mert valakik egyszerűen kidobálják a mérnöki karókat, ez neki a bosszúságon túl több mint 150 ezer forintjába került. Egy csongrádi személy elbirtoklási pert indított ellene, az ügy húzódik, már az ötödik igazságügyi szakértőnél tartanak, Bátki fél saját földjére kimenni. A 73 éves férfi egészségét is megviselte a földje körüli krimi. – Csongrádon életveszélyes élni! – mondta feldúltan. – Nekem nincs szükségem arra a földre! Elhatároztam, hogy azt a két hektárt felajánlom a magyar államnak, s kérem a polgármester urat, járjon el a Magyar Köztársaság elnökénél, személyesen vegye birtokba, a sajtó és a televízió nyilvánossága előtt.
Bátki a közmeghallgatás után elmondta, attól azért tart, hogy a per miatt az államnak se kell ez a birtok.

– Nem értek egyet azzal a megállapítással, hogy Csongrádon veszélyes élni – reagált Bátki Ferenc megjegyzésére Rádi Norbert. A csongrádi rendőrkapitányság vezetője azt mondja, a csongrádi rendőrök megtesznek minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy a közrend, a közbiztonság ne sérüljön, sőt javuljon. Az elmúlt időszakban Csongrádon és térségében olyan súlyos bűncselekmény sem történt, ami ezt a kijelentést alátámasztaná, és csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma is.

A kapitány elmondta még: akit bármilyen sérelem ér a rendőri intézkedések során, az forduljon hozzá, és a bejelentésekről és közérdekű panaszok intézéséről szóló jogszabályoknak megfelelően a történteket kivizsgálják, és intézkednek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb hiányt terveznek 2006-ra Csongrádon

A csongrádi képviselő-testület 2006-ban 50 millió forintra akarja mérsékelni a működési hiányt, a… Tovább olvasom