Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fürdőépítés – már csak tizede hiányzik a csongrádi 1 milliárdnak

Csongrád - Egyre közelebb a megoldás a történetben, amely arról szól: elkezdődhet-e Csongrádon az egymilliárd forintos fürdő építése. A folyamatról többször írtunk.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A pénz felét uniós forrásból fedeznék, a fennmaradó részt kell összeszednie az önkormányzatnak. A képviselő-testületi üléseken is többször váltott már ki vitát a téma, van, aki nem hisz a megvalósulásban, van, aki biztos a sikerben. Legutóbb karácsony előtt, egy zárt ülésen tárgyalt a projektről a grémium.

– Az 500 milliós támogatásra többször kaptunk hosszabbítást, tehát nem igaz az a rémhír, hogy a pénz már rég elveszett – számolt be Kőrösi Tibor polgármester. A város még az elmúlt év végén egy kormányhatározattal a Nemzetgazdasági, valamint a Belügyminisztériumtól 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Ezt az összeget határozatlan időre tagi kölcsönként betették a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-be. A céghez tartozik ugyanis a fürdő, ahol az új létesítmény épül majd. A karácsonyi zárt ülésen a hiányzó 200 millióról volt szó. Ezt az idei büdzsé átcsoportosításával próbálják meg előteremteni. Igaz, már nem is a teljes összeg kell, mondta a polgármester.

– A decemberi rendes ülésen döntöttünk egyebek mellett arról, hogy ingatlant adunk el az Alföldvíz Zrt.-nek, de reményeink szerint a már eddig tervezésre költött összeget is önrésznek tekinthetjük. Mindössze 95 millió hiányzik az egymilliárdból – foglalta össze. Ezekre a – január 1-jén jogutódlással megszűnt – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyett majd a Miniszterelnökségnek vagy az illetékes szaktárcáknak kell rábólintaniuk, ezt követően indulhat a projekt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesről irányítják a csongrádi oktatást

Átmenetileg a szentesi tankerület vezetője irányítja a csongrádi oktatást. A csongrádiak attól félnek: ez örökre így marad.
Tovább olvasom