Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Gyűlik a lom a Gyökér utcai háznál - a város tehetetlen

Csongrád - A szomszédság panaszkodik, a turisták elképednek, a polgármester dühöng – a megoldás meg egyre csak késik. Egyelőre úgy tűnik: tovább kell nézni a rendetlen udvart a csongrádi belvárosban.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Nem is emlékszem, mióta futjuk a köröket, és sehová nem haladunk az üggyel. Csongrád egyik turisztikailag legfontosabb környékén kénytelenek vagyunk elviselni egy romos házat és egy lomokkal teli udvart – fakadt ki már több képviselő-testületi ülésen Kőrösi Tibor polgármester. Egy Gyökér utcai házról beszélt, amely szerinte már nemcsak a közvetlen szomszédságot, de az egész várost zavarja.

– Nagyjából tíz éve kezdődött a ház állagának romlása és a lomok felhalmozása az udvaron. Ahogy telik az idő, a helyzet egyre rosszabb. Gondolhatja, mit szólnak nyáron a turisták – mesélte egy szomszéd. Nem akarta, hogy leírjuk a nevét, azt mondta: nehogy még a végén neki legyen baja abból, hogy panaszkodik az utcabelijére. A Gyökér utcai ház egyébként lakatlan, a tulajdonos a város másik részén él, közölte. A düledező házban és a felhalmozott holmik között patkányok, nyestek vertek tanyát, ezek rendszeresen dézsmálják a környék aprójószágait. Kérdésünkre a férfi azt is elmondta: a szomszédja mindig megígéri, hogy rendet tesz. A városházán is tudnak a problémáról, ettől mégsem került közelebb a megoldás. Egyelőre tényleg úgy néz ki, hogy az öreg belvárosban, a halászházak szomszédságában ezt el kell tűrni. A mérnöki iroda vezetője, Seres Balázs azt mondta: nem mindenben Csongrád a kompetens, mert például a ház ugyan nem védett, de védett területen van, így az ingatlan állagával kapcsolatban az eljárás Szegeden folyik.

Ahogy az önkormányzat, úgy a szomszédok is kénytelenek eltűrni a rendetlenséget. Fotó: Králik Emese
Ahogy az önkormányzat, úgy a szomszédok is kénytelenek eltűrni a rendetlenséget. Fotó: Králik Emese

– A szomszédság többször jelezte a problémát, a tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot folytatott a patkányok miatt. Úgy tudom, az illető kapott valamilyen határidőt, hogy szüntesse meg az áldatlan állapotokat – tudatta Szubally Brúnó aljegyző. A város akár segítene is ebben, ha a bepanaszolt lakos ezt kérné tőlük, de erőszakkal nem tehetnek rendet más udvarán, tette hozzá.

Nagyon nehéz a helyzetet kezelni, még nehezebb zöld ágra vergődni, foglalta össze az egyik önkormányzati intézmény dolgozója. Szerettünk volna beszélni a tulajdonossal is, a városházán a személyiségi jogaira hivatkozva sem a címét, sem a telefonszámát nem mondhatták meg. Az utcabeliek azt mondták: pontosan ők sem tudják, hogy hol él, telefonon pedig soha nem beszéltek vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexuális zaklatással gyanúsítják a csongrádi edzőt

Azzal gyanúsítanak egy csongrádi teniszedzőt, hogy hónapokon át szexuálisan zaklatta egy, a 10. életévét éppen hogy betöltő tanítványát. Tovább olvasom