Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Hóra vágynak a gyerekek

Csongrád - Kézműves-foglalkozásra és koncertre mehetnek a gyerekek Szentesen és Csongrádon a két ünnep között, egyéb program nemigen kínálkozik számukra. A lapunk által megkérdezettek leginkább jégre és hóra vágynak – utóbbi kívánságuk karácsonyra teljesült is.
Ha akarnának, se tudnának a két ünnep közötti programok közül mazsolázni a szentesi és csongrádi gyerekek, nem sok választási lehetőségük van ugyanis. A legtöbb intézmény még karácsony előtt megtartja rendezvényeit, a téli szünidő további részében csak takaréklángon működnek. Kivételt ez alól a könyvtárak jelentenek. Kedden délelőtt fél 10-től például Bokroson újévi szerencsemalacot készíthetnek a kicsik, a csongrádi bibliotékában pedig a hagyományőrző klub tart bemutatót a szilveszteri szokásokról az év utolsó napjának délelőttjén. Szentesen a városi és a gyermekkönyvtár is nyitva tart hétfőtől szerdáig, de programot már nem kínálnak erre az évre.

Még szerencse, hogy mindkét városban hagyománya van az óévbúcsúztató hangversenynek. Csongrádon a helyi fúvószenekar mazsorettekkel ad közös műsort vasárnap este 6 órától a művelődési központ dísztermében, a szentesi fúvósok pedig december 30-án 6 órakor a Bárdos Lajos Vegyes Karral és a Dobbantó Néptáncegyüttessel lépnek föl a Dr. Papp László Sportcsarnokban. Csongrádon az ifjúsági ház szilveszterig zárva tart, 2009 utolsó napján futóversenyt szerveznek, Szentesen a Ledo Játszóház december 29-én és 30-án 11-től este 7 óráig látogatható.

Strehling Rebeka és Pálma legszívesebben korcsolyázna a téli szünetben. Fotó: Bíró Dániel
Strehling Rebeka és Pálma legszívesebben korcsolyázna a téli szünetben.
Fotó: Bíró Dániel

– Kézműveskedni elmennénk, de igazán egy műjégpályának örülnénk, ahol korcsolyázni lehetne – mondta lapunknak Strehling Rebeka. A 14 éves szentesi lány húgával, Pálmával együtt elárulta, igazán nincs is sok idejük a téli szünidőben: a szüleiknek kell segíteni, pihenni is szeretnek, a tanulásról sem lehet elfelejtkezni, nem beszélve a sok vendégségről. Ha tehetnék, a fúvósok koncertjére szintén elmennének, de leginkább a korcsolyázás jelentene kikapcsolódást számukra.

– Ha marad a szép idő, biciklizünk egy nagyot a gáton, de én jobban szeretném, ha csúszni lehetne, mint tavaly – fogalmazott sejtelmesen Kaló Balázs. A csongrádi nagyszüleinél karácsonyozó, putnoki kisfiú végül megsúgta, családi bicajtúra helyett szánkóra vágyik, illetve hóra, mert akkor nem kérdés, mivel foglalatoskodna a téli szünet idején. Kívánsága csütörtökre teljesült: hófehérbe öltözött Csongrád, Szentes és az egész megye.

Olvasóink írták

 • 10. keletaru 2008. december 30. 14:36
  „T. Sziti !

  "A" kritika az kritika , vélemény nyilvánítás ! S van benne valami ! Ezen települések csak vizcsapból láttak vizet mikor nekünk , minden lehetőségünk megvolt ? Sajna " Akkori VEZETŐINK ( Molnár ) " nyereséget ki vették ! Nem igazi GAZDA szemmel gondolkoztak ( De hát Őket így nevelték , Párt Hű katonának ) Mint látszik ma-i vezetőnkön is ( direkt írtam így ) Sajnálom senki nem veszi ezt észre mint a " MALOM-NÁL " . Emberek ez mind a mi befizetet adónkból történik ! S RÖHEJ a FALU vezetőink aszisztálnak hozzá ( Persze büntettlenül ) Ébredjen már fel mindenki !!!! Amig lehet , s nem tapsoljanak el minden , a helyi kissebséget , A PÁRTKATONÁIKKAL AZ ÉLEN ( Ugye ? BEDŐ ? ) Üdv Kuci”
 • 9. Sziti 2008. december 29. 22:14
  „Kedves beng!
  Te melyik oldalon állsz?
  Gondolom te is Mórahalomra akarod invitálni a csongrádiakat.
  Miért? Talán ott már hóágyú is van?
  Majd lessz itt is ha nemecsek képviselő lessz.
  Addig is tartsuk itt a csongrádiakat.”
 • 8. benq 2008. december 29. 20:02
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 7. Sziti 2008. december 28. 18:29
  „Kedves nemecsek!
  Mért nem mentél el képviselőnek. Legalább ülne ott olyan is akinek van egy jó ötlete.
  Üdv.”
 • 6. keletaru 2008. december 28. 12:38
  „Ja , csongrádi cikk szentesi Kossuth utcai hátérképpel . Minha ők járnának hozzánk nem mi oda ! S mit csodálkoznak tisztelt fórumozók FALU-ban nincs lehetőség a gyerekek szorakoztatására ! S rég meg kellet volna már szavazni a nagyhatalmú testületnek a hó esést , nem értem hol késikez a program ! Vagy bizottságot alakítani akik meg itélik , hogy eshet ! Ennél nagyobb ......... már úgysem érhet mintket , S ne feledjük a Nagatív reklám is reklám ! Rátot is híres maradt ! Üdv Kuci”
 • 5. nemecsek 2008. december 28. 12:02
  „Egyetértek Sziti! Sikeres EU - s pályázattal hóágyút kellene vásárolni és sífelvonókat telepíteni a tiszai töltésre.”
 • 4. LocalPt 2008. december 28. 11:05
  „Gazdasági válságban nem szokott hó sem esni!”
 • 3. Sziti 2008. december 27. 19:32
  „Nem igaz, hogy nincs annyi pénze a városnak, hogy egy kis havat összehordjanak a gyerekeknek a gátra.
  A képviselő testület néha úgyis hetet havat összehord, ide is juthatna egy kicsi.
  Én is besegítek.”
 • 2. LocalPt 2008. december 27. 19:09
  „...Na meg Szirbik, meg Gyurcsány!”
 • 1. Sziti 2008. december 27. 16:50
  „Kicsit fehér, kicsit hó, de szánkózni nem lehet.
  Erröl is Bedő Tamás és csapata tehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós ígéret a toroki napokra

Csongrád - Másfél millió forinttal támogatnák a jövő évi Körös-toroki napok megrendezését az üdülőterület vállalkozói, az önkormányzat viszont csak közvetve segítené a szervezőket, pénzzel nem. Tovább olvasom