Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Inkubátorháza lesz Csongrádnak

Csongrád - Inkubátorház lesz a csongrádi bútorgyár egykori irodaházából. A Fő utcai épületet a tulajdonos Bodrogi Bau Kft. korszerűsíti több mint 200 milliós beruházással, amelyhez 104 milliós támogatást nyert. 2012 őszétől 3 éven át segítik majd itt az induló vállalkozásokat.
Jövő őszre megújul a városképi szempontból szégyenfoltnak számító Fő utcai irodaház: a Tisza Bútoripari Vállalat egykori központját Csongrád első inkubátorházává alakítják át. A szocreál épület az ezredfordulóra teljesen kiürült, majd gazdát cserélt. A tulajdonos Bodrogi Bau Kft. néhány évvel ezelőtt hozzá akart kezdeni a teljes felújításhoz, mert olyan állapotban volt már az ingatlan, hogy nem lehetett hasznosítani: a 3 szintes, összesen mintegy 2000 négyzetméter alapterületű ház nagy része üresen maradt. A válság miatt a tervezett beruházás meghiúsult, de 2010-ben egy pályázati lehetőség újabb lendületet adott az elképzelésnek. A társaság 104 millió forintos támogatást nyert, hogy inkubátorházat hozzon létre.

– A fejlesztés komoly tőkét igényel, hiszen a költségek felét önerőből kell fedeznünk, ugyanakkor óriási lehetőség. A betelepülő kezdő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, erősítik Csongrád gazdaságát – mondta lapunknak Bodrogi Ferenc. A Bodrogi Bau Kft. ügyvezetője lapunknak elárulta, a megnyitás után 3 évig segítik az ide beköltöző vállalkozásokat.

Az ütemterv szerint egy hónapon belül aláírják a felek a támogatói szerződést, így még tavasszal megkezdődhet az épület korszerűsítése. Tető- és homlokzati szigetelést kap a ház, kicserélik a nyílászárókat, és az épület hőtechnikáját is modernizálják. Várhatóan 2012 őszén fogadja első lakóit a csongrádi inkubátorház.

Olvasóink írták

 • 1. faQtya 2011. február 23. 13:21
  „INKUBÁTORHÁZ
  A vállalkozói inkubátorház az induló kisvállalkozások kezdeti támogatásának és piaci körülmények közé történő kibocsátásának eredetileg Angliából és az USA-ból származó és hazánkban is elterjedtté vált módszer. Az inkubátorház olyan vállalkozásfejlesztési gyakorlat, amelynek alkalmazásánál gazdasági és társadalmi prioritások is szerepet játszanak és egy lépcsőfokot jelentenek a vállalkozások kezdő lépései és kifejlett működése között.
  Az inkubátorház lényege, hogy:
  - Védi, óvja, ápolja az induló kisvállalkozásokat úgy, hogy mesterségesen kedvezőbb környezetet
  teremt számukra a piaci viszonyoknál.
  - Infrastruktúrát, helyet, szolgáltatásokat, esetenként pénzügyi segítséget biztosít a vállalkozásoknak.
  - Segít túlélni a kritikus kezdeti időszakot, áthidalni a kis induló tőkével, a kockázatfelmérés hiányával,
  elégtelen piaci ismeretekkel, hiányos vállalkozásvezetési ismeretekkel kapcsolatos problémákat.

  http://www.nmrva.hu/index.php?m=4910”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérleg a belvízvédekezésről

Csongrád megye - Több mint 10 millió forintot költöttek eddig a belvíz elleni védekezésre a… Tovább olvasom