Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kábeles toporgó Csongrádon

Csongrád - A Rubicom közel két éve egy helyben toporog, beígért fejlesztései elmaradtak Csongrádon. A kábeltévés szolgáltató és partnere, az Optanet még idén hozzálátna a hálózat bővítéséhez, de egyelőre engedélyekre várnak.
Közel két éve nem halad a rendszerfejlesztéssel a Rubicom Zrt., amely alternatív kábeltévés társaságként jelent meg 2006-ban Csongrádon. Addig csak egy ilyen szolgáltató, a Fibernet működött a Tisza-parti városban. A versenytárs megjelenésével csökkentek ugyan a tarifák, de a beígért hálózatbővítések elmaradtak, így ma is csak a bökényi lakótelep és a városközpont társasházainak lakói választhatnak szolgáltatót, máshol megmaradt a Fibernet monopóliuma.

– Amíg az oszloprendszert nem szabványosítják, nem tudunk mit tenni – mondta lapunknak Kaslik Béla. A Rubicom ügyvezetője megjegyezte, hozzá is eljutottak azok a városházi kritikák, miszerint társaságuk nem sürgeti a hálózat kiépítését a kertes házas övezetben, és csak ott szolgáltat, ahol könnyen kihúzhatta a kábeleket. Szerinte ennek éppen az ellenkezője igaz. Kaslik hozzátette, hibás az a megközelítés, hogy ők jelentkeztek be Csongrádra, hiszen éppen az önkormányzat kereste meg őket, hogy versenyre kényszerítsék a Fibernetet.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly ősszel a Rubicom partnereként a szentesi Optanet is gyökeret eresztett Csongrádon. Tari János ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, valóban sokáig tartott az áramszolgáltatóval folytatott egyeztetés, de ennek eredményeként legalább sikerült olyan engedményeket kicsikarni, amelyekkel könnyebbé válhat a rendszerfejlesztés. Példaként említette, hogy az elöregedett faoszlopokat nem kell betonra cserélni. A partnerek által benyújtott engedélyeket várhatóan pár héten belül jóváhagyhatja a Démász, így novemberben megkezdődhetnének az első ütem munkái. Utóbbi a Zöldkert utcától az István utcáig tartana. A legproblémásabb rész az Attila, Bethlen Gábor és Budai Nagy Antal utca környéke, mert ott az oszlopsor nagyon rossz állapotban van. Az Optanet tervei szerint decemberben már Csongrád több pontján beindítanák a szolgáltatást. A Rubicomnál – amelyhez a Fő utcától délre eső városrész és a Bökény tartozik – viszont várják az engedélyeket, és csak utána tudnak kivitelezési ütemtervet készíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sóhajok hídja a Batsányinál

Csongrád - Sóhajok hídját, tetőtéri tantermeket építtetne a fenntartó megyei önkormányzat a… Tovább olvasom