Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Kátyúzásra, szúnyogirtásra is jut

Csongrád - Bár bezárt, használható a Síp-iskola, hangzott el a csongrádi városházán. Az is szóba került, hogy idén rendbe teszik a Táncsics utcát.
A város sportélete tegnap két napirendi pont során is témát adott a csongrádi testületi ülésen. A vita során szóba került a már hat éve bezárt, később egyesületeknek, művészeti oktatásnak helyet adó, de tavaly ősszel végleg kiürített Síp-iskola. Edzések céljából például kibérelhetők a helyiségek, hangzott el. Ez kitűnő lehetőség, hiszen az egykor szellemházként működő ifjúsági házra lassan kitehetjük a megtelt táblát: jól jöhet ilyenkor a Síp-iskola, tudatta Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester. Nagyon furcsa, hogy erről a változásról nem is tudott a testület, mondta erre Kiss Péter (MSZP). – Bezártuk az iskolát, hogy sportszálló legyen belőle, később kiürítettük, hogy takarékoskodjunk. Most meg mégis kinyitjuk? – érdeklődött.

Egy másik napirendi pontnál arról döntöttek a városatyák: minden helyi sport- és civilszervezet, amely támogatást kap az önkormányzattól, évente legalább egy városi rendezvényen vegyen részt, segítse azt munkával, szervezéssel.

Kátyúzásra, akadálymentesítésre, útburkolati jelek festésére használják idén a gépjárműadóból és kommunális adóból származó, összesen 30 millió forint bevételt, hangzott el az ülésen. Az állapota miatt a Táncsics utca rendbetétele lesz az első, jelentette ki a polgármester. Az összegből egyéb célokra is futja: szúnyogirtásra 2,7 millió, parkfenntartásra ennek duplája, de közterületi rágcsálóirtásra is szán a város 700 ezer forintot. Első olvasatban azt is áttekintették, hogyan lehetne a szociális ellátások intézményét egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-vé alakítani.

Olvasóink írták

 • 4. keletaru 2013. március 27. 20:06
  „Azt nem értem nekünk állampolgároknak minta szerűen kel fizetni az ADÓT viselkedni ! Erre másoknak mentelmi joga van !!! Akkor most a botnak egy vége van ?? Üdv Kuci”
 • 3. jambrik 2013. március 22. 20:01
  „Van abban a testületben is jó pár kommunista leszármazott!!!! Tromi nem tudtad?!-----én ismertem őseiket!!!----56-ban fegyverért szaladt a laktanyába, majd utána újra a párttagkönyvével virított, jól élt így persze!!!--és most is!!!--csak templomba jár!!!”
 • 2. keletaru 2013. március 22. 18:19
  „tromi:-( EGY EMBER volt a testületből aki fel is állt "el"- ismerve a hibát . Többi most is bent mosolyog ! Értünk miattunk nekünk ! Szentesnek elég a testületi ülés RÁDIÓBAN való közvetítése ITT miért NEM ?! Olcsóbb nem lehet benne szerepelni ?! Üdv Lévai Attila”
 • 1. tromi 2013. március 22. 15:05
  „Már megint az a szerencsétlen Síp utcai iskola. Maga az épület tökéletes iskolának. Bezárták, majd ide jártak évekig ebédelni a gyerekek, mert csak ennek volt konyhája! Nonszensz. Ha akkor nem ezt zárják be, hanem a zenét, vagy a kossuth ot, akkor simán pályázati pénzből fel tudják újítani! Komplett nyílászáró, hőszig fűtés korsz. Mint ahogyan a Piroska széchenyi kossuth. Sőt jobban, mert az épület iparosított jelleggel épült. Az akadálymentesítése sokkal egyszerűbb, szemben azzal az épülettel, ami a mai napig nem felel meg a követelményeknek. Milliókat költött a város olyan épületekre amik a mai napig nem működnek. Ez pedig töredékéből sokkal jobban. Hol vannak a felelősök? Hol van az a pénz amit azért fizetett nekik a város? Itt érdekes módon mindenki magánvagyona nő, csak a városé csökken...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katus Attila könyvsorozatot tervez

A Makk Marci sportnapon tartott több száz lelkes mozogni vágyónak aerobik órát Katus Attila. Tovább olvasom