Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Két év a városházi tolvajnak

Két év letöltendő börtönbüntetést kapott Belovai László, aki két éve a csongrádi városházán ellopta a polgármester pénztárcáját és a jegyző mobiltelefonját. Az ítélet most jogerőre emelkedett: az ügyész nem fellebbezett, és az elítélt tudomásul vette, börtönbe kell vonulnia. Két hónap haladékot kért, hogy ügyes-bajos dolgait elintézhesse. A lopás óta nem lehet csak úgy besétálni a városi irodákba: zárják az ajtókat.
Öt esetben állt eddig bíróság előtt Belovai László, ezúttal három helyszínen elkövetett lopással, jármű önkényes elvételének kísérletével és közokirattal való visszaéléssel vádolták. A Csongrádi Bíróság büntető tanácsa két év, börtönben letöltendő büntetést szabott ki, valamint mellékbüntetésül két évre eltiltotta a közügyektől. A negyvenesztendős férfi eddigi életének felét töltötte szabadlábon, s miután 2004. szeptember 27-én szabadult, nem tudott jó útra térni. a szabadulása utáni tizenegyedik napon Tömörkényen betört egy épületbe, ahonnan szerszámokat, kerékpárt, CD-s rádiót és tizenöt csirkét vitt magával.

Két hét múlva szétnézett Csongrádon, valószínűleg megtetszett neki a városháza, ahol észrevétlenül bejutott a polgármester dolgozószobájába, magához vette az ott talált pénz- és irattárcát, mely több mint 50 ezer forintot tartalmazott. Besurranva a szomszédos szobába, elemelte a jegyző mobiltelefonját. Elvitt egy bankkártyát is, de arról nem tudott pénzt leemelni, mert az automata elnyelte... A következő helyszín a város Fő utcáján lévő magánszálloda volt, ahol elvegyült a recepciónál várakozók közé, és egy alkalmas pillanatban fölment az emeletre, az egyik szobába, s magához vette a szálloda előtt parkoló Ford slusszkulcsát. De a kocsit sem tudta elvinni, mert beletörte a kulcsot a zárba.

Az ítélethozatalt késleltette, hogy az idézések sorra visszaérkeztek, végül a bírónő kezdeményezésére kiadott elfogató parancs segítségével gyorsan megtalálták a vádlottat a fővárosban: a Déli pályaudvaron figyeltek föl rá a rendőrök, és igazoltatták. Egy multicégnél dolgozott, takarítóként, havi 120 ezer forint jövedelmet vallott be.
A nyolc általános iskolai végzettségű, nőtlen, gyermektelen Belovai László a rábizonyított cselekményeket beismerte, a kiszabott két év börtönt sem sokallta, mondván: „úgy gondolom, a börtön jár nekem, de a végrehajtást halasszák el két hónappal."

A csongrádi városházán az eset óta zárják az irodák ajtajait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megosztott a csongrádi jobboldal

Úgy tűnik, törésvonal van kialakulóban a csongrádi jobboldalon: másképp vélekednek a település… Tovább olvasom