Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Kőrösi Tibor –Nagypál Sándor: nincs háború, se béke

Csongrád - Várhatóan nem jut el a bíróságig az a büntetőügy, amelyben a gyanúsított Nagypál Sándor csongrádi polgárőrvezető volt, a sértett és feljelentő pedig Kőrösi Tibor csongrádi polgármester. A városvezető nem él a pótmagánvád lehetőségével.
Nagypál Sándor önkormányzati képviselő, polgárőrelnök és Kőrösi Tibor polgármester a 2010-es választásokon a kormánypárt színeiben együtt indult, de kapcsolatuk két éve megromlott. Ennek már következménye volt, hogy tavaly ősszel egy csongrádi lakossági fórumon is vita támadt közöttük. A gyűlés végén Kőrösi Tibor úgy látta, Nagypál Sándor meg akarja őt ütni. Ezt a polgárőrök vezetője tagadta. Az ügyből rendőrségi nyomozás lett Kőrösi feljelentése alapján.

A kisteleki rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte el az iratokat a Csongrádi Városi Ügyészségre, ott viszont megszüntették az eljárást, bizonyítottság hiányában. A határozat miatt Kőrösi Tibor panasszal élt, így a nyomozás adatait a Csongrád Megyei Főügyészség is vizsgálta. Olyan határozat született, miszerint jól döntött a városi ügyészség, nincs ok arra, hogy folytatódjon a vizsgálat. Az ügy ettől függetlenül ilyenkor még a bíróság elé kerülhet, ha a sértett él a pótmagánvád lehetőségével. Kőrösi Tibor júniusban azt mondta, megvárja a főügyészség írásbeli határozatát, és annak ismeretében dönti el, lesz-e pótmagánvád.

A csongrádi polgármester csütörtökön kérdésünkre azt nyilatkozta, nem tudja pontosan, mikor jár le a határidő, ezzel a témával azóta nem foglalkozott. Ám most úgy gondolja, hogy ha lenne is lehetősége még a pótmagánvád benyújtására, nem él vele: legyen ez egy gesztus a részéről. Kérdésünkre hozzátette: a másik oldalról nem tapasztalt olyasmit, ami arra utalna, hogy békülnek. Nagypál Sándor azt mondta, egyelőre várja az ügyészség levelét, addig nem nyilatkozik a polgármesterhez fűződő viszonyáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megáldották a monostort Csongrádon

Hivatalosan pénteken 16 órakor adják át a nagyközönségnek a Tisza-gát mellett elterülő… Tovább olvasom