Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Közútfejlesztésre nyertek

Csongrád - Felújítják a város nagy forgalmú belterületi útjait, így a Fő utcát, a Dob utca kereszteződésétől a Kossuth térig, itt 32 parkolót építenek, a Hársfa utcát a Muskátli utcától az Ifjúság térig, és a Gróf Andrássy Gyula utcát, ahol 4 parkolót építenek.
Az összesen valamivel több mint 167 milliós beruházás költségének 90 százalékát a Dél-alföldi Operatív Program pályázatán nyerte a város. Az útfelújítás a tervek szerint idén októberben kezdődik, és novemberben fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 14. Drakón 2010. szeptember 28. 19:20
  „Aki változást akar Csongrádon Körösire és a Fideszre szavaz!”
 • 13. SBetti 2010. szeptember 24. 19:13
  „Ez jó hír, a parkolók jól jönnek. A felújítást mondjuk én is furcsállom ezen az útszakaszon, akárcsak annak idején pl. a Szentesi utcának vagy a Kereszt utcának a felújítását, mert jó állapotú utakat vertek szét újakra, de sebaj, nagyrészt pályázati pénzből tették...

  Apropó felújítás! Jártatok az elmúlt napokban a csongrádi uszodában? Hetekre le volt zárva a körmedence felújítási munkálatok miatt. Ma voltunk és fel volt töltve vízzel és ültek benne az emberek, tehát elmentünk arra... Meglepődtem... Egy jópofa delfin van a közepére festve, eddig rendben is van. Mégis furcsa érzésem támadt, ahogy a medencét néztem. Meg is kérdeztem valakit, hogy addig értem, hogy a régi (1 éves) gumialjat felszedték, de a mostani kék festék miért néz ki úgy, mintha 10 éves lenne? A frissen elkészült medence festése ugyanis 20%-ban már felpörgött, a vízben a kék festékcafatok úszkálnak... 1-2 nap alatt ennek így kell kinéznie? Szörnyű! Remélem, hogy a készítője visszatér és helyrehozza az elrontott munkálatait. Rossz minőségű festéket használtak? Vagy túl hamar töltötték fel vízzel? Én nem tudom, de azt látom, hogy most rosszabb állapotban van, mint a felújítást megelőzően... Gondolom nem kevés pénzért...”
 • 12. keletaru 2010. szeptember 22. 15:56
  „Juccus:-) Akkor Kossuth most nemzeti hős, vagy sikkasztó ? Tudjam milyen oldalról nézzük a napot? Üdv Kuci”
 • 11. Juccus 2010. szeptember 21. 18:47
  „Érdekes meglátás...3 hónapos munka az nem munka...aki így áll hozzá, az ne csodálkozzon ha nem lesz munkája sosem. Én sem csodálkozom, hogy annak akinek ilyen az életszemlélete, annak semmi sem jó...”
 • 10. keletaru 2010. szeptember 21. 17:43
  „Hoppá:-( 3 hónapos munkahely az nem munkahely,főleg ha vidékiek dolgoznak itt ! Csak neked, kinek semmi sem számít ! Hol vagyunk mi az említett " városokhoz" ? Ne csináljunk már paraszt vakííításssst?!! Ahol a település az elsőőő számúúúú munka adóóó az már rég nem város ! Ezt már az előttem "agyon" iskolázott emberek is leírták, párt függetlenség nélkül ! Ahol az ellenzék az előtte lévő vezetésből táplálkozik ott nem lesz felelősségre vonás ! Itt meg tudjuk már régről kéz kezet mos !!!! Hol itt a józan paraszt "ÉSZ" !!!! Mellesleg azok akik lenézik a betért ügyfelet a hivatalban , az hogy is van ???????Értünk mi???? Demagok !!! Üdv Kuci”
 • 9. stevestrong 2010. szeptember 21. 17:40
  „Hajrá Csongrád! :) Ez a Körösi fan hány néven van beregelve?”
 • 8. Hoppá 2010. szeptember 21. 16:48
  „keletaru! Nem képzelődni kell, hanem menj be a Városházára, és kérdezd meg, megmondják, hogy mi mennyibe kerül. Nézz utána, hogy a városnak milyen az eladósodottsága, hasonítsd össze pl. a sztárolt Hódmezővásárhellyel, vagy Debrecennel, és meg fogsz lepődni.
  Akik a különböző beruházásokon dolgoznak talán nem a munkahelyük? Szerinted mi a munkahely. Csak műhelyben és üzletben nem lehet gondolkodni. Azok nem is dolgozók, akik az építkezéseken, felújításokon dolgoznak, az nem munkahely? A szemlélettel van baj, de óriási nagy baj.”
 • 7. keletaru 2010. szeptember 21. 12:59
  „Juccus :-( Eltudja képzelni mennyi be került ez a településnek, mennyi hitelt kellet felvenni a "hamis" csillogásra ! Nem alkalmi munkára gondolok , főleg nem a vidékiekre !!!!! Normális helyen ami fejlődik, van gazdasági élet, ezekre a beruházásokra alig kell pályázni hisz van miből finanszírozni!! De itt ?? Sajna mint láttuk két kézzel sem nagyon bírták le verni az önkormányzatról a kő port , a mozi előtt a parkolót . Az épület alapjai szerkezete stabíl erős . De a benti vezetőkkel van baj, meg azokkal akik azt hiszik majd ebből lesz a sült galamb ! Mert ezt akarják hinni !!! De sajna ebből csak adósság csapdába küldték a települést , hosszúúúúúúúú évekre ! Szerintem meg nem mindig csak a központ be kell fejleszteni , nem csak ott laknak Csongrádon ! ( Jelzem én központban lakom, Juccussss ) Üdv Kuci”
 • 6. Juccus 2010. szeptember 21. 08:06
  „Megintcsak elképesztő... Korábbi hozzászólásokban azt olvasom, hogy miért a város díszítésére költenek, az csak látszatberuházás (pedig nem az...ott is emberek dolgoztak--->munkahelyek létesültek azzal is), miért nem fejlesztik a várost másképp (útfelújítás, csatorna, stb...).
  Most itt lesz az útfelújítás (ezzel együtt munkát is fog adni embereknek), és mit olvasok...minek ez? nem ezt kellett volna...ez csak kampány... miért nem ezt vagy azt vagy amazt csinálják...majd a Kőrösi, az lesz a valami...
  Elképesztő ez a gondolkodás, ez a mentalitás, ez a hozzáállás...aki így gondolkodik költözzön be egy erdőbe, vágja ki és építsen saját várost, az biztos meg fog felelni neki.”
 • 5. Asbetha 2010. szeptember 20. 22:57
  „Szerintem vannak ennél rosszabb állapotban lévő utak is pl. Vadnai, Radnóti, Vég. Azokat mikor újítják fel? Na igen kevésbé látványos.”
 • 4. timoboll2 2010. szeptember 20. 22:29
  „Azért megy a kampány rendesen Annak az oldalnak...”
 • 3. joci10 2010. szeptember 20. 21:39
  „4 parkoló....ez igen...komoly...”
 • 2. hién 2010. szeptember 20. 20:22
  „Jól Beszélsz!”
 • 1. Damokles 2010. szeptember 20. 19:48
  „Aki változást akar Körösire és a Fideszre szavaz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a homokhátsági hulladékgazdálkodási projekt

Befejeződött a Dél-Alföld legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a 82 település 345 ezer lakosát… Tovább olvasom