Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Láncra verték a 76 éves férfit Felgyőn

Felgyő - Láncra verve tartottak két napon át egy 76 éves felgyői férfit egy tanyán – hangzott el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tegnapi sajtótájékoztatóján. Az idős férfit az emberrablók – apa és fia – azzal gyanúsították, hogy tanyájukról korábban ellopott egy utánfutót. A felgyőiek szinte csak erről az ügyről beszéltek tegnap – nem hitték volna, hogy ilyesmi történik a településen.
– Ilyen hírverés egyáltalán nem hiányzott a falunak, ez a hely tipikusan a béke szigete – fogadta lapunk munkatársát tegnap a felgyői polgármester, Horváth Lajos. Arról az idős férfiról érdeklődtünk, akinek a történetével a rendőrség és a sajtó foglalkozik. A 76 éves helyi lakost hétfőn azzal gyanúsították meg a közelben lakó család tagjai – a 61 éves apa és 35 éves fia –, hogy ellopott tőlük két utánfutót.

Ledöntötték a kerékpárjáról, majd egy gumislaggal megütötték a lábát. Hogy elárulja a rejtekhelyet, összeláncolták a kezeit és a lábait, étlen-szomjan bezárták egy ólba, és vallatták. A férfi szerdán kiszabadította magát: az ól falából kivett téglával leverte az ajtó reteszét, és megszökött. Elkúszott a műútig, egy autó sofőrje vette észre, aki értesítette a rendőrséget és a mentőket. Kórházba került; tegnap engedték haza, de nem találtuk otthon.

Láncra verték a 76 éves férfit Felgyőn. Fotó: CSMRFK, Králik Emese (galéria)

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberrablás miatt nyomoz – tudatta tegnap Urbán Zoltán megbízott bűnügyi igazgató. Hozzátette: a folyamatban lévő szakértői vizsgálatok lezárulása után ennél súlyosabb tényállást is megállapíthatnak majd. Az idős férfi egyedül élt a tanyavilágban, hozzátartozóival csak hetente egyszer beszélt: ezért nem tűnt fel a rokonoknak, hogy a bácsi két napig nem jelentkezett. A férfit az elsődleges vizsgálatok szerint csak elkapása pillanatában bántalmazta a 35 és 61 esztendős gyanúsított, akiket a rendőrség őrizetbe vett, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

– Annyit tudunk a bácsiról, hogy régebben vagyonos vállalkozó volt Csongrádon. Ma egy egyszerű kis tanyában lakik – tájékoztatott a polgármester. – Azt nem tudjuk, kinek az utánfutóján vesztek össze. Állítólag a támadó család valaki másnak a tanyájára vigyázott, onnan tűntek el a járművek. Az igaz, hogy a bácsi kis jövedelmét az itt-ott talált vasak gyűjtésével igyekszik kiegészíteni, de azt nem tartjuk valószínűnek, hogy valóban el tudott volna vonszolni egy ilyen nehéz holmit – hallottuk Horváth Lajostól.

Láncra verték a 76 éves férfit Felgyőn. Fotó: CSMRFK, Králik Emese (galéria)

A falu egyik boltjában sem kellett magyarázni, kiről szeretnénk információkat. A Balázs bácsiként emlegetett idős férfit és a háromtagú K. családot is jól ismerik.

– Az idősebbik K. már szinte mindenkit feljelentett valamiért a faluban. Sok konfliktusa volt – avattak be a részletekbe a törzsvevők. Azt kérték, hogy a nevük ne jelenjen meg az újságban. Elmondták, hogy Balázs bácsi fémet gyűjt, de nem feltételezik, hogy lopna. Összeszedi azt, amit itt-ott talál, és haza tud vinni a biciklin. Otthon szétszedi, és úgy adja el. Arra a kérdésre, hogy a támadó K. család mivel foglalkozik, összenevettek. – Teheneik vannak, de leginkább úgy foglalhatnánk össze, hogy életművészek. A falubeliekkel nem tartják a kapcsolatot – mondták, hozzátéve: nem hitték volna, hogy ilyesmi történik a településen.

Olvasóink írták

 • 5. csongradi8 2012. június 18. 07:38
  „Állítólag van olyan papírja a tisztelt K. Úrnak hogy nem beszámítható és így minden megtehet. Ami röhej!!! Sőt ha nem beszámítható hogy lehet jogsija, kérdem én?”
 • 4. oszi1 2012. június 15. 22:40
  „2. kispacni 2012.06.15. 10:41

  K. mint Kolompár ?
  Nem,ezúttal nem.K. mint Kővágó!”
 • 3. futó 2012. június 15. 11:24
  „Azt miért nem írják le, hogy nem sokkal ezelőtt ez a családnak már volt egy hasonló ügye, egy idős ember a lovas kocsiján fűszénát vitt a kéttemető úton és mikor utol érte motorjával az egyik úri ember, öngyújtóval felgyújtotta a fűszénát a lovas kocsin, arra nem gondolva mi lesz az idős emberrel aki ült a kocsin.”
 • 2. kispacni 2012. június 15. 10:41
  „K. mint Kolompár ?”
 • 1. xilinx 2012. június 15. 09:51
  „K. család? Tényleg csak 3-an vannak? Ezek is "fiatalok"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országos döntőben pólóztak a Szremkó-tanítványok

Csongrád két csapattal is képviselte a várost az országos vízilabda diákolimpia döntőjében. Tovább olvasom