Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nagypál is sokallta a csongrádi tanácsadókat

Csongrád - Nem korlátozzák a városháza előtti parkolást Csongrádon, ahol csütörtökön ülésezett az önkormányzat képviselő-testülete. A többség támogatta, hogy a polgármester legfeljebb 5 tagú tanácsadócsoportot állíthasson föl.
Emléklapot adományozott Csongrád két karatésnak, Georgiádes Zoltánnak és Percze Lajosnak, illetve edzőiknek, Kis Jánosnak és Brezovai Sándornak: a sportolók arany és ezüstérmet szereztek október végén az olaszországi világbajnokságon. Napirend előtt Bedő Tamás kért szót, és elmondta, a főtér átépítésének legtöbb kritikával illetett részét, a szökőkút környékének burkolatát Tóth Béla szobrászművész testvére, Tóth Tamás tervezte, de nem parkolónak. A volt polgármester azt javasolta utódjának, korlátozzák a parkolást a városháza előtt. Kőrösi Tibor erre azt felelte, szükség van a parkolóhelyekre, a hivatal előtti parkolót pedig úgy alakították ki, hogy csak akkor férnek el a kikanyarodó autók, ha ráhajtanak a szökőkutat övező térrészre. A város első embere megjegyezte, máshol, gyalogjárdáknál sem volt megfelelő a térkövek lerakása, ezért felvették a kapcsolatot a kivitelezővel a hibák kijavítása érdekében.

Polgármester asszony

Pap Gabriella polgármester asszony – némi éllel ezt a megszólítást használta pénteken többször is Bedő Tamás. Kőrösi Tibor azt kérte elődjétől, ahogy a testület többi 11 tagja, ő is adja meg a tiszteletet helyettesének, mert a városvezetés számára sértők ezek a viccesnek szánt megjegyzések. Bedő bocsánatot kért az érintettektől.

A város fogyatékosügyi programjáról szóló beszámoló elfogadása után folytatódott a Bedő-Kőrösi csörte, ezúttal a polgármesteri tanácsadók létszámáról. A polgármester leszögezte, a legfeljebb 5 fővel felálló stratégiai munkacsoportnál naprakészen felügyelhető és számon kérhető lesz a munka, és ennek a kabinetnek a lakosság igényeit is ki kell szolgálni. Egyelőre két főt alkalmazna a városvezetés, bérük fejenként bruttó 180 ezer forint lenne.

– Ha csak kettő kell, miért 5 fő szerepel az előterjesztésben. Létszámot bővíteni később is lehet – mondta Bedő Tamás, aki szerint a hivatali szervezetben is meg lehetne oldani ezt a kérdést, megvannak a szakemberek, pusztán ezért nem kellene megbízást adni a Csongrád megyei közgyűlés volt alelnökének, aki ráadásul nem is csongrádi. Hozzátette, a külsős pályázatírókról sem érdemes lemondani, hiszen ők a legérdekeltebbek abban, hogy sikeresek legyenek a beadványok, mert csak akkor jutnak pénzhez. Kőrösi Tibor erre megjegyezte, Sándor Attila képzett szakember, egyébként a tudás és a város iránti elkötelezettség lesz a legfontosabb, kiket bíznak meg a feladattal. A fideszes Nagypál Sándor arra kérte a polgármestert, az szmsz (szervezeti és működési szabályzat) szerint vezesse az ülést, mert elhúzódik a tanácskozás, egyben jelezte, nem tudja támogatni, hogy 5 tanácsadója legyen a 3 tagú városvezetésnek. A testület többsége végül elfogadta a javaslatot.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. azénéletem 2010. november 29. 08:52
  „Az a gyanúm oda akarják tenni a városi karácsonyfát. Csak megérzés!”
 • 31. Asti 2010. november 27. 22:59
  „Tudja valaki, hogy miért bontották fel a szökőkút mellett a díszburkolatot?”
 • 30. deszka 2010. november 23. 11:17
  „Buczko-nak:
  Ne legyünk már ennyire naivak: Csongrádra igazi szakember nem fog jönni, mert nincs miért.

  Keletarunak:
  Igen, sajnos van lejjebb.

  Végtelen szomorú látni azt, hogy Kőrösi polgármester elődjének ésszerű javaslatát nem fogadja el, mert......
  Az, hogy nem a feladatokhoz keres embert a Polgármester Úr, hanem hívőknek ad munkát, kockáztatva a város jövőjét az aztán.....
  Az alakuló ülésen a Polgármester Úr Mária Teréziát idézve elmondta: "A juhokat etetni, itatni kell, hogy lehessen..." Ehhez tartja is magát. Ennyit tud?....”
 • 29. tromi 2010. november 23. 09:48
  „szerintem egyenlőre örüljünk, hogy az elkerülőt még nem akarják elbontatni, mint a főteret... :-)
  Persze a város pénzén...”
 • 28. Norman_Bates 2010. november 23. 07:08
  „remélem át van adva az a rohadt elkerülő, mert megint végigdudálom a várost ha nem!”
 • 27. Juccus 2010. november 22. 20:42
  „Hát igen, ennél szomorúbb már nem nagyon lehetne...a város saját, helyi/helyi kötődésű szakembereinek nem akar megfelelő pozíciót megfelelő bérért felkínálni (helyette max. alacsony beosztást és alacsony bért kínál esetleg nekik, természetesen ezért tudásuk legjavát kéne adniuk), helyettük sorra ülnek be pozíciókba azok az emberek, akik eddig semmit sem tettek le az asztalra, a várost még csak térképen sem nagyon látták, viszont mindezért igen magas bért fognak kapni...a helyi szakemberek meg szépen sorban ezt látva elmennek oda, ahol megfelelő körülményeket kínálnak nekik (és jól teszik)”
 • 26. bambuska 2010. november 22. 17:31
  „Buczkó!
  olvass és tanulj , - nem tilos tájékozódni, tudom nem mindenki ér rá -és akkor majd rájössz Te is, írd be egy keresőbe mivel is foglakozott korábban és vajon miért nem Nagy , vagy Nógrádi polgármester urak adnak neki munkát, ha már kisteleki. Mi is a szakmája? Tologatják a bábukat a sakk táblán. A megyei közgyűlésbe nem fért be most majd eltartja Csongrád.
  Biztosan tudom, hogy van Csongrádon legalább három olyan szakember akikre most nagy szükség lenne!”
 • 25. bambuska 2010. november 22. 17:31
  „Buczkó!
  olvass és tanulj , - nem tilos tájékozódni, tudom nem mindenki ér rá -és akkor majd rájössz Te is, írd be egy keresőbe mivel is foglakozott korábban és vajon miért nem Nagy , vagy Nógrádi polgármester urak adnak neki munkát, ha már kisteleki. Mi is a szakmája? Tologatják a bábukat a sakk táblán. A megyei közgyűlésbe nem fért be most majd eltartja Csongrád.
  Biztosan tudom, hogy van Csongrádon legalább három olyan szakember akikre most nagy szükség lenne!”
 • 24. keletaru 2010. november 22. 16:31
  „Juccus:-) A baj, már lakatos , asztalos , varrónő stb. sincs ......vezető az van dögivel, meg " ész " osztó is !!! De aki megtudja építeni az már elfogyott . Persze itt ( Csongrádon ) a legtöbb " jó " tevő 70e.-Ft.-t akar profi szakmunkást ! Hol ott már 13-km arrébb tudják ezért a nettó Ft.-t mit lehet kapni !!! Mint látjuk most is előre kell fizetni a semmiért a vezetésért ! Nem a haszonból , hitelből fizetik ezt is ! Mint az évfordulóra megrendelt könyveket most meg csodálkoznak miért nem kell el, nem baj majd osztálypénzből be hozzák a veszteséget !! Ja kérem így könnyű ha tudják mindig valakire terhelni a veszteséget , persze aki rendelte nem vonható felelősségre hisz " értelmiségi vezető " ?! S csak is miattunk cselekedte , eme eszme rendeléseket a közösből !! Üdv kuci”
 • 23. Juccus 2010. november 22. 15:43
  „22: Nincs is 5 jó szakember, annyi pénzért jó szakember soha nem fogja elvállalni...”
 • 22. Buczko 2010. november 22. 14:45
  „Ki mondta, hogy Sándor Attila az idegenforgalomért fog felelni? Én ezt nem látom a cikkben. A messziről jött ember problematikájához annyit: nem biztos, hogy Csongrádon össze lehetne szedni 5 igazán jó szakembert, mert már rég elmentek más településekre, ahol szívesen fogadták őket. A csongrádi ember büszke, elmarja maga mellől a jobbat, pedig nem szégyen az ügyesebbtől, jobbtól tanulni. Meg lehet nézni, hová haladt Kistelek és hová haladt Csongrád...”
 • 21. keletaru 2010. november 22. 08:55
  „bambuska :-) Akkor ennél még van lejjebb ???? Értünk, miattunk ??? Már kezdtem bele élni magam nem kehet !! Üdv Kuci”
 • 20. bambuska 2010. november 22. 08:42
  „sokat megélt, már nem aktív közszolga lennék, sok mindent láttam és tapasztaltam az elmúlt években, most már csak a gyermekeim jövőjéért és Csongrád múltjáért aggódom, nem maradt más csak ez. Vannak itt Csongrádon élő, nálam fiatalabb, de még olyan aktív emberek, akik országos szakmai elismertségnek örvendenek a köz világában, és a megfelelő gyakorlatuk is megvan, de ha jól tudom meg sem keresik, és meg sem kérdezik őket. Ez persze így volt korábban is. Nagy szomorúsággal tölt el, hogy csak a nevek és névtáblák változnak, bocsánat a képviselő testületben még az sem( Murányi, Nagypál örökös tagok, Gyovai, Papp ,Héja, Havasiné. Bedő,) így a változásnak a változtatásnak esélye sincsen.Eddig is rossz döntéseket hoztak, mitől változnának meg? Körösi lehet hogy jó szándékú "de sok lúd disznót győz" Őt is legyőzik a ludak.... és majd a korpa között végül megeszik a disznók...
  nincs más eszközöm, csak, hogy ide leírom azt amit az évtizedek alatt összegyűjtögettem, és azt amit most lehet látni, hallani , olvasni .A korral csak a rövidtávú memória kopik, a hosszútávú nem !”
 • 19. kicsen 2010. november 21. 21:43
  „bambuska Te ki vagy ,hogy ennyire képbe vagy,sajna mindenben igazad van :o(((”
 • 18. bambuska 2010. november 20. 21:25
  „Erdős László , Koor György és most Sándor Attila mindhárman a csongrádi idegenforgalom nagy apostolai . Az előbbi kettőnek 100 millió Ft bukás fűződik a nevéhez, a most kiszemelt vezető tanácsadó lehet a követőjük. Minden esélye meg van arra, hogy az legyen. Egészen másmilyen szakemberekre lenne szükség és Csongrádon élőkre! Annyi messziről jött próféta ígérte már a nem létező csongrádi idegenforgalom fellendítését. Még mindig nem elég?”
 • 17. Gépész 2010. november 20. 08:13
  „20 évvel ezelőtt apáink az 1 párt rendszer ellen harcoltak, nesze neked, most megint 1 párt rendszer van. Szépen vissza csináltak mindent. Ráadásnak zsi-dó báb az összes. Nem csak Csongrádon, de ország szinten kellene takarítani és nem csak a vörösök, de narancsok háza táján is. Meg mindenhol ahol lehet.

  Adjon az Isten, Szebb Jövőt!”
 • 16. keletaru 2010. november 19. 17:04
  „Mikor építették azt mondták ugyan annyi autó elfér majd , ááááááhá lehet akkor még nem számoltak a parkoló autókkal / számon kéréssel ! Ki ígér nagyobbat, választás előtt című játék ment ! Most meg azt keresi aki megszavazta , csak nem találja meg magát abba a sziiiiiiéééép nagy teremben . Nevetséges , be kellene küldeni valamelyik show műsorba biztos fizetnének érte , ja csak azon meg osztozkodni kééééééne ! Na lassan az " indul a bakterház " szint , meg lesz ..van ......Üdv Kuci”
 • 15. azénéletem 2010. november 19. 10:17
  „Ez mindig így volt, lesz: vannak egyenlők és egyenlőbbek. Tény: Kőrösi közel lakik, szokszor gyalogol. A frizurája sincs veszélyben. /Bocs!/ A szökőkútban parkolás vérlázzító - elvontatni a járművet - vagy megszüntetni a szökőkutat.”
 • 14. Juccus 2010. november 19. 08:01
  „Szóval, azért szabad beállni a szökőkútba, ahol normális esetben családoknak és gyerekeknek kellene sétálnia, mert "kell" a parkoló. Csodás élmény lehet és egyben megtisztelő is annak a családnak aki esetleg ott sétálgat, hogy a városvezetés éppen be/ki parkoló verdáinak kipufogóját szagolhatják, és utána hasraeshetnek az autók által kifordított burkolatban. Továbbá, ugye nehogy má´ a polg.mester úrnak + helyettes asszonynak, meg a többieknek pár métert kelljen sétálni ebben a zord időjárásban meghát összekócolná a polg mester (LOL) és a polg. helyettesek haját a szél. Nyomós érv ez arra, hogy ott parkoljanak ám...(a séta egyébként degradáló, és nem méltó hozzájuk), és az, hogy ezért tönkremegy a burkolat, arra is megvan ám a magyarázat, mégpedig, hogy mindegy, mert a járdán is olyan, ígyhát akkor meg miért ne parkolhatnánk rá.
  Micsoda példamutató viselkedés városunk vezetőitől!
  Azon pedig nem kell meglepődni, hogy egy újabb "remek szakember" kap osztályvezetői megbízatást a jegyző után, úgy ahogy a jegyző helyett az aljegyző, az osztályvezető helyett is lesz majd aki elvégzi az érdemi munkát...
  A városunknak eddig sem volt túl fényes vezetése, de ez a mostani ez mindegyiken túltesz...”
 • 13. kollerandor 2010. november 19. 08:01
  „A minap az "(al)polgármesterasszony" autója állt majdnem a szökőkútban.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15-18 milliós a költségvetési többlet Csanyteleken

Csanytelek - Nyolc esztendő alatt hozta egyenesbe pénzügyeit a ma 15–18 millió forintos… Tovább olvasom