Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Nem marad dohány nélkül Csanytelek

Csanytelek - Csanyteleken az első dohányboltpályázat egy vállalkozó fantáziáját sem mozgatta meg. Aztán viszont, hogy jobbak lettek az üzleti feltételek, többen is jelentkeztek volna, a második körös pályázatból viszont kimaradt a település. Novemberig egy üzletben biztosan árulnak majd cigarettát.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Nekem nem okozott sem bevételkiesést, sem különösebb hátrányt a dohánykereskedelem átszervezése. Eddig sem árultunk cigit, nem is akartunk pályázni, már az első körben sem. Túl nagy befektetés lett volna – magyarázza a csanyteleki Kétballábas sörözőt üzemeltető Radovanovic-Dörmő Kitti. Arra utalt, amiről lapunk is beszámolt: a községben egyelőre senki nem árulhat cigarettát, nincs dohánybolt. Ugyanakkor Csanytelek neve nem szerepel azon települések között sem, ahová kiírták a második körös trafikpályázatot. A fiatal nő nyugalma a faluban kocsmáros- és boltoskörökben valószínűleg párját ritkítja. Úgy hallottuk: van, aki még meg is haragudott a polgármesterre, amiért a község vezetője nem tett eleget az Nemzeti Dohánykereskedelemi Nonprofit Zrt. kérésének, és az első, sikertelen kör után nem jelölt ki senkit a feladat ellátására. Forgó Henrik már korábban is úgy foglalt állást, hogy nem akart beleavatkozni a piac természetes alakulásába, nem tudott volna valakit kiemelni, előnybe hozni őt a többiekkel szemben.

– A lakosság létszámát tekintve két dohányboltra vagyunk jogosultak. Mivel egyelőre nincs, úgy tűnik: sérülnek a csanytelekiek jogai. A pályázat első fordulójában, amikor 3 százalékos haszonnal csak dohányt lehetett volna árulni, állítólag senki nem érdeklődött a lehetőség iránt. Később, amikor az ígért haszonkulcs megháromszorozódott, és kiderült: kis túlzással óvszertől a betonkeverőig mindent lehet árulni, már több vállalkozó megkeresett, hogy őt ajánljam – emlékeztetett a történtekre Forgó Henrik.

A Radnóti utcai Coop-bolt kapott ideiglenes engedélyt. Már szerelik az installációt. A szerző felvétele
A Radnóti utcai Coop-bolt kapott ideiglenes engedélyt. Már szerelik az installációt.
A szerző felvétele

Megkérdeztük a dohánykereskedelmi céget, miért nem írtak ki új pályázatot Csanytelekre. Azt írta Légrádi Petra marketingvezető, hogy azt az listát, amelyen az első körös eredménytelen települések szerepelnek, április 23-án tették közzé. Ezen mindkét csanyteleki koncessziós jogosultság szerepel. Ők új pályázati felhívást július 26-án tettek közzé, de 15 napnak kell ahhoz eltelnie, hogy pályázati kiírást is nyilvánosságra hozhassanak. Akár naptári, akár munkanapokat ért ez alatt a társaság, hamarosan egy új felhívásra lehet számítani. Annak érdekében, hogy a településen addig se maradjanak cigaretta nélkül, a cég a törvényi előírásoknak megfelelően maga jelölte ki azt az üzletet, ahol ilyen terméket árulhatnak. Csanyteleken átmenetileg – úgy hallottuk, novemberig – a Coop-Szeged Zrt. boltját választották. Amikor ott jártunk, a Radnóti utcai helyiségben már folyt a munka. Az, hogy meg tudják-e nyitni az előírásoknak megfelelő külön bejáratot, illetve hogy a kiskorúakat hogyan tudják távol tartani az üzlettől, egyelőre nem derült ki.

Olvasóink írták

 • 4. florian72 2013. augusztus 12. 10:49
  „http://propeller.hu/itthon/2757914-lehetett-volna-tisztessegesebb-trafikpalyazat

  Ilyen az amikor kimondom hogy rossz ,de nem merek csinálni semmit mert a hatalom erősebb nálam.”
 • 3. KamuNeni 2013. augusztus 12. 09:42
  „Hat eleg ,ulya helynek tunik az a csanytelek. -maajd loossz valahoogy.”
 • 2. Emberségetavilágnak 2013. augusztus 12. 09:22
  „Nosza, lehet füstölögni.
  Így is, meg úgy is...”
 • 1. roxper 2013. augusztus 12. 09:00
  „Minő véletlen, hogy épp a kópban árulnak majd bagót ősz végéig...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédbalhé Csanyteleken seprűnyéllel, botokkal és kövekkel

Két szomszéd szóváltásából alakult ki verekedés szombat délután Csanyteleken. Az indulatokat a kiérkező rendőrök fékezték meg. Tovább olvasom