Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Örömmel fogadta a felkérést Holubán Csilla

Csongrád - A szociális és a jogi ügyekbe is belelát a járási hivatal vezetője. Holubán Csilla Vásárhelyről jár naponta Csongrádra dolgozni, az ügyfél elégedettsége a legfontosabb számára.
Holubán Csilla
Holubán Csilla
A munka zökkenőmentesen indult, az eddigi tapasztalatai kedvezők – összegezte legelső benyomásait a Csongrádi Járási Hivatal vezetője. Holubán Csilla új pozíciója betöltése előtt a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársa volt, több szakterületen is tapasztalatot szerzett az elmúlt több mint két évtized során. A Szegedi Tudományegyetemen tanult, ahol szociális munkás, illetve jogászdiplomát szerzett.

– A 90-es évek elején ügyintézőként, majd szabálysértési előadóként, később csoportvezetőként, az utolsó néhány hónapban pedig szakmai főtanácsadóként dolgoztam. Megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek a hivatalvezetői posztra, örömmel fogadtam a lehetőséget. Izgalmas kihívásnak és szép feladatnak tartom, hogy részt vehetek a régi-új járási rendszer kialakításában – árulta el Holubán Csilla. Bár a Csongrádi Járási Hivatal azon kevesek közé tartozik az országban, ahol nem az addig megszokott helyen várják az állampolgárokat az ügyintézők, és a Justh Gyula utcai épület nem készült el teljesen, mégsem okozott fennakadást a szolgáltatásban a január 2-i indulás. Az épület felújítása, illetve átalakítása jelenleg is tart, de a munka probléma nélkül zajlik: az első napon csak az okmányirodában 71 ügyfelet fogadtak. Az ügyes-bajos dolgaikkal betérő csongrádiaknak és a környékbelieknek nem okozott eddig gondot a változás, mondta a hivatal vezetője.

– Úgy vélem, a legfontosabb, hogy az egységünk ügyfélorientált, kényelmes legyen, és elégedetten távozzanak tőlünk az állampolgárok – mondta. A Csongrádi Járási Hivatalban január 1-jétől a város, illetve a hozzá tartozó települések: Csanytelek, Felgyő és Tömörkény lakosai intézhetik ügyeiket. A vezető asszony új munkakörét nem tartja a korábbitól nagyon eltérőnek, eddig is hasonló, hatósági munkát végzett. Naponta jár át Vásárhelyről, a reggeli munkakezdés után általában estig tartózkodik csongrádi kollégái között. Róluk elismeréssel szól: mint mondja, nagymértékben támaszkodik helyismeretükre és korábbi években szerzett tapasztalataikra. Éppen ezért nem is tart a mindennapi munkától, bízik az ügyintézők rátermettségében. A járási hivatal szervezetén belül látja el mostantól feladatát a Gyámhivatal, a Földhivatal, a Munkaügyi Kirendeltség és az Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal csongrádi kirendeltsége is, így összesen 22 fő munkáját irányítja Holubán Csilla.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. daffy 2013. január 21. 23:07
  „Én is repdesnék örömömben havi 500eft-ért.”
 • 21. Juccus 2013. január 19. 18:13
  „@18
  Hát igen, egy normális helyes valóban a szakmaiság a legfontosabb. Sajnos nem ilyen helyen élünk. Csillus is khm... finoman mondván nem biztos, hogy eléri szakmailag az elégséges szintet.
  Az elmúlt pár évben megszokhattuk, hogy az előrelépésnél kifejezetten az hátrány, ha valaki proaktív személyiség, önálló gondolatai, ötletei vannak.”
 • 20. ate 2013. január 19. 16:14
  „Polgármester úr még főigazgató korában a ballagó diákokat mindig azzal búcsúztatta,hogy Visszavárja őket a városba.Kíváncsi lennék hány friss diplomást alkalmaz évente a város?Ez vonatkozik a szakmunkásokra is,habár Csongrádon már nincs szakmunkásképzés.”
 • 19. palfisz 2013. január 19. 14:16
  „Pardon mindenkinek! Értelmiségi... az értelmiség gyűjtőnév, az előbbi pedig egy-egy ember "valamije"”
 • 18. timoboll2 2013. január 19. 09:46
  „Káderezés mindig is volt, van és lesz, ez persze a politikai ellenlábasoknak az éppen aktuális pillanatban fáj, majd ha lehetőséghez jutnak, ők is hasonlóképpen cselekszenek. A politikai hatalomnak természete - ha demokratikus, ha akármilyen - hogy saját embereit pozícióba juttatja. A szerencsés az lenne, ha a szakmaiság dominálna a párthűség helyett, s erre sajnos a kiválasztó-hatalmak rá se hederítenek... Valóban csongrádi ember kellett volna erre a pozícióra, hiszen talán még van annyi jelenlévő intelligencia a "városban", hogy ezt el tudta volna látni. Viszont a pozíciók megválasztása mögött jól látszik a klánon belüli harc és a "tartótiszt" is...”
 • 17. keletaru 2013. január 18. 17:04
  „Norbi56 Igen az IGAZI értelmiség tud köszönni, ott kezdődik az alap , nem pedig fennhordja "z" orrát .....Sajnos ITT ahol élünk lokálpatrióták , mint látszik sikeresen belecsapunk minden választáson a JÓBA . Mint látszik azért van itt még mit el pazarolni értünk miattunk nekünk ! Üdv Kuci”
 • 16. Norbi56 2013. január 17. 08:40
  „6. keletaru 2013.01.15. 18:52
  "Ja és nem a munkás osztály hozza eme döntéseket hanem az ÉRTELMISÉG , értünk miattunk nekünk ! Drága bizottságokkal a testületi üléséken FELELŐSSÉGGEL ugyi ! üdv Kuci ( Lévai Attila )"
  Kedvest Attila!
  Attól, hogy valaki képviselő lesz és esetleg diplomája is volt/van/lesz nem válik értelmiségivé.(Az értelmiségi a szellemi tevékenységet végző ember) Az egy életforma, gondolkodást feltételez a szűkebb és tágabb környezete dolgairól ,és ez bizony sok diplomásról nem mondható el. Pláne nem mondható el sok a városban, de az országban "ügybuzgolkodó" karrierpolitikusról. Hosszan lehetne sorolni a példákat a városban élő , szakbarbárokról, rossz pedagógusokról, akiktől a közélet legalább megszabadította a pályát, de sem korábbi munkahelyükön, sem a jelenlegi "politikai" pozíciójukban nem váltak értelmiségivé.Inkább, hogy tőled idézzek gombnyomogató "bologatójánosokká". Ma a valóban értelmiség inkább távol tartja magát a közpolitikától, és inkább elemezőként, kritikusként, véleményformálóként jelenik meg. Az sajnálatos, hogy ebben az esetben az éppen hatalmon lévő "gombnyomogatók" számára közellenséggé válik! (Mert az Isten a politikai hatalom mellé csalhatatlanságot, hallatlan tudást és észbeli képességeket rendelt - az Ő álláspontjuk szerint.)
  Üdvözlettel: N-OI”
 • 15. bisandor 2013. január 17. 00:39
  „Sajnos itt tart a város és a vezetése.Nem a hölgy ellen van kifogásom hanem a kiválasztás ellen.Szerintem helybeli is el tudta volna látni ezt a felelösségteljes feladatot aki jobban ismeri az adott körülményeket.”
 • 14. agyhalott 2013. január 16. 18:33
  „Ebben a városban csak mindenre alkalmatlan emberek élnek, vagy ennyire megbízhatatlan a párt kinyújtott karja?
  Ha jól tudom a jegyzőt is importálni kellett Csongrádra, meg még pár más vezetőt is.”
 • 13. palfisz 2013. január 16. 17:51
  „Nem lenne szerencsés-e, ha egyenesen Lázár jönne Csongrádra polgármesternek? Micsoda "Amerika" érne ide!”
 • 12. spityu70 2013. január 16. 17:22
  „Csongrádon újra lesz "katonaság"!!! Mert, már második ejtőernyős érkezett a városba. Először a jegyző, majd ez a szőke nő.”
 • 11. Juccus 2013. január 16. 14:39
  „@szeljegyzet
  Nem, egyáltalán nem lennék gondban, sőt általában sosem vagyok gondban, hála tájékozottságomnak.”
 • 10. piccola 2013. január 16. 10:56
  „:DDD zökkenőmentesen indult, persze, mint az iskolák átadása :D”
 • 9. szeljegyzet 2013. január 16. 08:09
  „Kedves Juccus! Nagy gondban tettszene lenni,ha megkellene neveznie legalább 3 főt.”
 • 8. OPP 2013. január 16. 06:55
  „695.000.- Ft a havi fizetése??? Ez most komoly Asti?”
 • 7. hatkettő 2013. január 15. 21:40
  „Mint az 50-es években...... a történelem ismétli önmagát....”
 • 6. keletaru 2013. január 15. 18:52
  „Ja és nem a munkás osztály hozza eme döntéseket hanem az ÉRTELMISÉG , értünk miattunk nekünk ! Drága bizottságokkal a testületi üléséken FELELŐSSÉGGEL ugyi ! üdv Kuci ( Lévai Attila )”
 • 5. natessek 2013. január 15. 18:18
  „A hivatal alig működik, de az "agitációs propaganda" mindenesetre már jól funkcionál! :D (Azt meg úgyis tudja a legtöbb csongrádi, hogy hogyan és ki miatt kerül szinte minden éppenséggel Vásárhelyről Csongrádra, s ez a tudás akkor is létezik, ha töretlen itt a néphülyítési próbálkozás. )”
 • 4. Asti 2013. január 15. 18:07
  „A napnál is világosabb és mondjuk ki, hogy a hölgy gyakorlatilag egy politikai vezető és Fideszes ejtőernyős. Ezen nem is csodálkozom mert a Fidesz a másodvonalbeli kádereit a járási hivatalokba ejtőernyőzte, ahol nem mellékesen havi bruttó 695.000.-Ft-ért kell vezetni a Hivatalt. És az utazási költség is járandóság. Mi meg fizetjük az adót, amit lehet pazarolni. A szakmai vonalat majd a helyettese felügyeli. A járási hivatalok létrehozása nagyon felesleges lépése volt a kormánynak. Volt egy jól működő rendszerünk amit sikerült bonyolultabbá, még átláthatatlanabbá tenni. Először nem azzal kellett volna tisztában lenni, hogy mit is akarnak ellátatni a járási hivatallal? Nem, mert meghatározták mennyi létszám kell. Vagyis a létszámhoz határozzák meg a feladatokat.Ez is megmutatta, hogy a politika mindent felülír, mert kell a hely és a fizetés a Fidesz kádereinek.”
 • 3. keletaru 2013. január 15. 17:01
  „Ebből is látszik mennyire érzékeny a TESTÜLET . Lám lám a felső irányítás mindég milyen jól működik , itt Csongrádon ! Ne meséljen engem senki HASBA itthon nem volt erre szakember ! Bizottságosdi értünk , miattunk ,nekünk !!! Üdv Kuci ( Lévai Attila )”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősökre emlékeztek Csongrádon

A hétvégén koszorúzással emlékeztek meg Csongrádon a II. világháborús emlékműnél a doni katasztrófára.
Tovább olvasom