Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Pártok és horgászok a csongrádi irodaház emeletén

Csongrád - Kilenc szervezet költözhet be bérlőként Csongrád új irodaházába, amit a bíróság egykori épületéből alakított ki az önkormányzat.
A Démász február elején, a horgászegyesület kedden nyitotta meg irodáját a Justh Gyula utca 2/B-ben. A helyi pártszervezetek is itt kapnak helyiséget.

Az új, városi irodaház felső szintjének bérlői már megkapták, illetve átvehetik irodájuk kulcsát, kilenc szervezet költözhet az emeletre. A Justh Gyula utcai volt bírósági épületben tavaly ősszel elsőként az adóhivatal nyitott irodát, decembertől pedig a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal is megnyithatta kirendeltségét. Az első szinten kaptak helyet a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság és a falugazdák irodái, illetve az állatorvosi hivatal. Az áramszolgáltató februárban nyitotta itt meg fiókirodáját, aminek újranyitásáért évek óta küzdött az önkormányzat.

A Démász február elején, a horgászegyesület kedden nyitotta meg irodáját a Justh Gyula utca 2/B-ben. Fotó: Tésik Attila
A Démász február elején, a horgászegyesület kedden nyitotta meg irodáját a Justh Gyula utca 2/B-ben. Fotó: Tésik Attila

– A Démász csongrádi ügyfélszolgálati fiókirodája a Justh Gyula utca 2. szám alatt hétfőnként 12 és 20 óra között áll az ügyfelek rendelkezésére. Az iroda átadása óta négyszer tartottunk nyitva. Eddig összesen 26 ügyfelet szolgáltunk ki – tájékoztatta lapunkat Kovács Krisztina. A cég kommunikációs igazgatója hozzátette: az ügyfélszolgálatok nyitva tartását az új villamosenergia-törvény szabályozza, az előírásokat betartja a társaság, de fontos tudni, hogy az ügyfélszolgálati iroda ma már messze nem a legkorszerűbb megkeresési forma.

A gázszolgáltató jelenlétét is hiányolják Csongrádon, a városvezetés ezért azt szeretné, hogy a Démásszal egy helyiséget használva az Égáz-Dégáznak is legyen ügyfélszolgálati fiókirodája. Balla Eleonóra, az Égáz-Dégáz kommunikációs vezetője ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta, ameddig az új gáztörvény és annak végrehajtási rendelete nem jelenik meg, addig nem változtatnak az eddigi gyakorlaton. – Amennyiben az új szabályozás az ügyfélszolgálati irodákra vonatkozóan rendelkezik, úgy annak társaságunk természetesen maradéktalanul eleget tesz – mondta Balla Eleonóra.

Ötszáz forint négyzetmétere

Az épület felső szintjére pénteken beköltözött a horgászegyesület. Kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között lesz nyitva irodájuk, illetve május elsejéig szombaton délelőttönként. A horgászok mellett hét politikai tömörülés – az MDF, az MSZP, a KDNP, a Fidesz, a Kisgazda Polgári Egyesület, az Összefogás Csongrádért Egyesület és a MIÉP – helyi szervezete nyithat irodát az emeleten. Ők a napokban költöznek be. A helyiségek éves bérleti díja forgalmi adó nélkül négyzetméterenként 500 forint, amely minden év január 1-jén a tervezett infláció mértékével emelkedik. A bérleti díj a rezsiköltséget is magában foglalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetbe vették a csongrádi állattolvajt

Csongrád - Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt napokban… Tovább olvasom