Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Sárdagasztás a Körös-torokban

Csongrád - A Tankcsapda 8000 embert vonzott csütörtökön, és tegnap is tódult a tömeg a Körös-torokba, ahol Demjén Ferenc, Charlie és Somló Tamás koncertje csalogatta a közönséget. A délutáni eső miatt dagonyává vált az üdülőterület – volt, aki beleragadt, és olyan is, aki erre föl fényt ivott.
Irgalmatlan buli volt, óriási tömeggel – summázták a résztvevők a Körös-toroki napok első estéjét, amikor a Tankcsapda lépett föl a csongrádi gátoldalnál. A szervezők 8000-re becsülték a nézőszámot. A másnap délutáni látvány is igazolta, hogy nem mindennapi csápolás folyhatott a küzdőtéren: egy megfáradt rocker csak a gátfalig tudta vonszolni magát, és ott összekucorodva megpihent. Órákig húzta a lóbőrt, nem zavarta a jövés-menés, és a rendőrséget sem ő, hagyták aludni.

8000-en nézték a Tankcsapdát, a sár sem tartotta vissza a fiatalokat. Fotó: Bíró Dániel
A sár sem tartotta vissza a fiatalokat.
Fotó: Bíró Dániel

Odalent, a gáton belül a délutáni zivatar megtette a hatását, dagasztani lehetett a sarat. A kempinglakók úgy csúszkáltak, mintha jégen járnának. Egyikük, aki Feriként mutatkozott be, teli asztalukra mutatva örömmel jelentette ki: „nem gond a dagonya, mert be vagyunk tárazva". Társai közül néhányan beleragadtak a faházuk körüli sárba, de gyorsan vissza tudta édesgetni őket azzal, hogy igyanak fényt, vagy nyeljenek szeget, az segít. A többség hallgatott rá, és már gurult is lefelé a rézüstben főtt gyümölcslé. Így tettek, lőtyöltek a legtöbben, akikkel tegnap délután találkoztunk – mert mi mást is tehettek volna. A magas vízállás miatt tilos a fürdés a Torokban, a partélen kordont állítottak, nehogy valaki a Tiszába szédüljön.

Képek a Torokból. Fotó: Bíró Dániel (galéria)

– Van néhány pocsolyánk, és hogy ne legyen belőlük sárfürdő, a Demjén–Charlie–Somló-koncert előtti műsorszámokat töröltük – mondta lapunknak Jakucs László főszervező, akinek amiatt is óvatosnak kellett lennie, mert kora estére további esőt jósoltak. Ez a kockázati tényező a közönség többségét cseppet sem érdekelte: felkészülten – papucsban vagy mezítláb – indultak neki az éjszakának. Az üdülőterület honlapjának egyik fórumozója például azt írta tegnap délután: „az eső nem érdekel, máskor a habparty miatt úgyis vizes voltam, az égiek nem ronthatnak el semmit".

Lapzártánkig nem kaptunk hírt arról, hogy az eső elmosta volna a koncerteket.

Olvasóink írták

 • 12. hank 2010. augusztus 08. 16:13
  „Maug: van rádió, tudnak erősítést kérni. A másik változat, hogy folyamatosan mennek ide-oda. Sötét helyekre bevilágítanak stb. és akkor maradhatnak hatossával.

  Azért tömeges bringalopást ilyen rendőri jelenléttel szerintem ki lehetett volna szűrni.

  Egyébként 24 órával a lopások után sem tudtak a lent levő rendőrök erről. Tehát ők ugyanúgy mozogtak, mint előtte.”
 • 11. maug 2010. augusztus 08. 15:10
  „Én nagyon jól éreztem magam, bár pénteken eléggé eláztam :-)
  A zenék jók voltak, és a hangulat is. Szerintem az elfogyasztott pia mennyiségéhez képest nem voltak balhék.

  5, Hank! Kíváncsi lennék, hogy ha 2-3 ember (vagy 5-10) összebalhézik, akkor Te hogy választanád szét őket két rendőrrel?
  Én pont hogy meg voltam elégedve a kinti közlekedéssel és a belső biztonsággal! Ennyi autó és gyalogos között mégis jól lehetett közlekedni délután is és hajnalban is. A motoros rendőröket én is láttam, de akkor éppen ilyen szabálytalan szembe közlekedőt fordítottak vissza. Biztosan nem voltak ott mindenhol, de akkor egy bűncselekmény sem történne az országban, ha a rendőrök mindenhol ott lennének.

  Remélem jövőre ismét lesz Körös Torok és fürödni is lehet majd.”
 • 10. faQtya 2010. augusztus 08. 13:37
  „Szerintem se kellene általánosítani a "bulik" résztvevőit.
  Ha megnézzük, a politikában is (akár országos) helyet kapnak olyan személyek, akik sokkal durvább dolgokat művelnek, mint ami akár egy átlag polgártól is szégyenteljes lenne. Azokra tényleg azt mondom, a "politikai elit", tehát ország szégyenei.
  Természetesen azt nem mondom, helyén való a részegen fetrengő fiatalok látványa, talán a cimboráknak kellene az ilyenekre odafigyelni. Bizonyára vannak, akik minden buli alkalmával így "beájulnak", de a többség -szerintem- rtitkán engedi magát el ennyire- talán csak épp ezen alkalomkor.
  De ha tízezres tömegek jönnek szombat este, az talán azt jelenti, hogy az ilyen rendezvényekre van igény. Tudomásul kell venni, a sz*rul megfizetett magyarok nagytöbbsége csak az ilyen ingyenes alkalmakkor jut el koncertekre, tömegrendezvényekre. Egész évben ez az egyetlen rendezvény, amely tényleg tömegeket hoz a városba - sajnos.
  Szóval, ez van a városnak, ezt kell szeretni...
  faQtya - egy, Körös-toroki bulikba sem járó fiatal.”
 • 9. THE 2010. augusztus 08. 10:57
  „Ezek a képek eléggé riasztóak. Inkább nevezném iszapbirkózásnak az eseményt.”
 • 8. hank 2010. augusztus 08. 08:47
  „Triniti: teljesen egyetértek. Most úgy tűnt, hogy egyszerre több színvonalas program is volt párhuzamosan.
  Voltak koncertek, volt Ibizasound és volt DJ Fesztivál. Ezt ha nem 4 napra zsúfolnák be, hanem 1 hétre, továbbá megspékelnék más jellegű programokkal is (pl borfesztivál a belvárosban, fúvós zenekari találkozók), akkor máris lehetne egy komolyabb fesztiválféleséget összehozni.
  Olyan kellene, ami komoly adottság és csak nekünk van itt Csongrádon.

  Csongrádnak ez egy aprócska kitörési pont lehetne.
  20 év alatt a Körös-toroki Napok egy bejáratott név. Mi sem bizonyítja ezt, mint a párhuzamos rendezvények plakátjai, melyek sorban úgy reklámozták az adott rendezvényt, hogy "xy rendezvény - XX. Körös-toroki Napok", (holott nem is része a hivatalos programnak).

  Sajnos azt a bizonyos körös-toroki szekeret sokan sokféle irányba húzzák és nem hajlandóak megegyezni.

  Hank”
 • 7. piccola 2010. augusztus 07. 20:24
  „A Napok alatt mindig is magas volt a víz, mindig is esett az eső és mindig is tele volt igénytelen punkokkal. Hozzá tartozik, meglepődnék, ha egyszer nem így lenne :)”
 • 6. triniti 2010. augusztus 07. 19:06
  „Szerintem is mindenhol vannak ilyen és olyan emberek is. A politikában is, és a hétköznapi emberek között is. Engem speciel az előbbi jobban zavar, mert az utóbbit békén hagyom, elmegyek onnan de az előbbit sajnos nem tudom.
  Én örülök a Körös-toroknak, ha ez nem volna semmi sem volna, csak a halotti csend...
  8000 ember! Lassan már ennyien sem laknak itt!!! Persze hogy jöjjenek, csak szerintem jobban ki kellene adnunk magunkért, és megtartani ezt a látogatói létszámot, nem csak a fesztivál idejére! Na az lenne a turizmus!”
 • 5. hank 2010. augusztus 07. 17:36
  „Norbi56: szerintem nem kellene egy dolgot kiragadni. Én voltam lent és nagyon sokan teljesen normálisan buliznak.
  Mindig van 1-2 olyan ember aki ennyire igénytelen.
  Szerintem a közterület felügyelőknek végezni kellene a dolgukat ilyen esetben.
  Mint ahogy a rendőröknek is kellene.
  2 napja este 2-3 perc alatt tekertem át a Bökény-alj úton és ez idő alatt 3 (három) autó jött velem szembe, ebből egy világítás nélkül!
  Az út végén 1 db motoros rendőr, aki mondta, hogy nem tud mit csinálni, mert egyedül van.
  Az üdülőterületen meg csomó rendőr, hatos csoportokban. Azonban egy ismerősnek mégis ellopta valaki a bringáját.

  Biztosan ennek a hatos csoportnak is megvan az értelme (mint ahogy annak idején a kettes járőröknek is megvolt...), de lehet szétszórva, kettessével hatékonyabban léphetnének fel a lopásokkal szemben...

  Nekem úgy tűnik, hogy ez a rendőri jelenlét inkább arra van, ha egy tömegverekedés törne ki. Nem pedig a kisebbfajta bűnesetek megelőzésére...
  Szerencsére 20 év alatt nem volt erre még példa és remélem nem is lesz.

  Hank”
 • 4. timoboll2 2010. augusztus 07. 17:22
  „Norbi56 szívemből szólt....egy fiatal.”
 • 3. Norbi56 2010. augusztus 07. 17:01
  „"magyar ifjúság", "... magyar kultúra", ..."magyar jövő"... "szebb jövő" ? ....volt akiket nem zavartak a járó-kelő emberek, ott vizeltek és hánytak a kerekároknál ahol felébredt péntek reggel, volt aki szombat reggel ugyan ott aludt , a lába félig az úton volt....szomorú hogy a városban ez jelenti a kultúrált szórakozást , s hogy a mai fiataloknak és kevébé fiataloknak ez jelenti a kikapcsolódást...a kultúra szót nem is nagyon merem leírni...remélem az új városvezetés más irányba viszi a város szekerét...persze az is jellemző, hogy míg más rendezvényekről még véletlebnül sem tudósít az DV addig erről a szégyenfoltról már másodszorra...hiába...ebben van üzlet ... s persze azok az üzletek is jó forgalmat bonyolítottak amelyeknek az italforgalma ugrásszerűen megnött...ezt meri valaki... a jelenlegi városvezetés ´csongrádi idegenforgalmi esemény"-nek nevezni.....gratulálok!!!!”
 • 2. hank 2010. augusztus 07. 15:54
  „Friss rendezvényinfókat az egész üdülőterületről továbbra is a wap.koros-torok.hu ill. a www.koros-torok.hu oldalon lehet találni továbbra is.
  A Körös-toroki Napok weboldala pedig a www.korostorokinapok.INFO mely a Körös-toroki Napok hivatalos programját tartalmazza a támogatókkal együtt.”
 • 1. Balotelli 2010. augusztus 07. 09:19
  „"és már gurult is lefelé a rézüstben főtt gyümölcslé. Így tettek, lőtyöltek a legtöbben, akikkel tegnap délután találkoztunk - mert mi mást is tehettek volna."
  Ma már ez a lényege az egész rendezvénynek.......sajnos.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell lépcsőzniük a Rózsafüzér szociális otthon lakóinak

Tömörkény - A tömörkényi Rózsafüzér szociális otthonban már nem kell lépcsőzniük a lakóknak, ha az… Tovább olvasom