Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Sólyom elutasította Blázsik Ildikó kérelmét

Csongrád - Elutasította Blázsik Ildikó kérelmét a köztársasági elnök, így nem vizsgálják fölül a műhibaper eredményét. Az egészségügyi miniszter viszont 200 ezer forintot küld a nyílt gerinccel született csongrádi Blázsik Patriknak és édesanyjának.
Sólyom László köztársasági elnök hivatala elutasította Blázsik Ildikó és fia, Patrik kérelmét. A 30 éves anyuka azért indított pert a szentesi kórház ellen, mert szerinte terhessége első szakaszában kezelőorvosának észre kellett volna vennie fia fejlődési rendellenességét. A csongrádi család utolsó mentsvárként fordult a köztársasági elnökhöz: azt szerették volna, hogy a legfőbb közjogi méltóság rendelje el az általuk indított műhibaper eredményének felülvizsgálatát.

Mint arról beszámoltunk, áprilisban a Legfelsőbb Bíróság elutasította az anya keresetét, így kártérítést és életjáradékot sem kaphat Ildikó és a nyílt gerinccel született Patrik. Az indoklás szerint diagnosztikai tévedés történt, de mivel nőgyógyásza a protokollt betartva végezte el a vizsgálatokat, nem lehetett felelősségre vonni.

A miniszter figyelembe vette Patrik állapotát. Fotók: Tésik Attila
A miniszter figyelembe vette Patrik állapotát.
Fotó: Tésik Attila

Blázsik Ildikó lapunknak elmondta, írtak levelet az egészségügyi miniszternek is, de hiába hivatkoztak arra, hogy Patrik az egyedüli az országban, akit még nem műtöttek meg nyílt gerince miatt, és még él, rendszeres támogatásra vonatkozó kérelmét elutasította a szaktárca. A minisztérium azzal érvelt válaszában, hogy Blázsik Ildikó magas összegű családi pótlékot és legmagasabb ápolási díjat kap. Az anyuka szerint szomorú, hogy havi 64 ezer forint magas juttatásnak számít a szaktárca szerint.

200 000 forintot kap a család a szakminisztertől
200 000 forintot kap a csongrádi család a szakminisztertől.
Fotó: Tésik Attila

A levélben arról is tájékoztatták, hogy Székely Tamás miniszter Patrik állapotára tekintettel méltányosságból egyszeri támogatásban részesítette a családot: a 200 ezer forintot napokon belül átutalják Blázsik Ildikó számlájára.

Olvasóink írták

 • 14. Hmmm... 2009. október 02. 08:53
  „A legjobbakat kivanom Patrik fejlodesehez. Gyonyoru gyerek es bizonyara nagyon kedves is. Remelhetoleg a jovoben azert sikerul jelentosebb tamogatast kiharcolni. Mindndenki lathatja, a tamogatas valoban a gyermek erdekeit szolgalja, s nem pedig lumpen szulok "joletet".”
 • 13. Hmmm... 2009. október 01. 19:32
  „Kedves Ildiko!
  Csupan egy visszajelzest szeretnek kerni Ontol itt a net-en, mert elutaztam kozben.”
 • 12. Csernákné 2009. szeptember 05. 19:53
  „Szép Napot

  Kedves Ildi Én a volt sógornőd vagyok Erika és szívből kívánok neked kitartást és őszintén minden elismerésem.

  Minden jót nektek.”
 • 11. babocska 2009. július 16. 14:12
  „Szégyeljék nagyon magukat,hogy csak ennyit képesek adni ilyen melléfogás után.Kivánok nekik,hogy hasonló helyzetbe kerüljenek és majd megtudják milyen egy ilyen beteg gyereket egy életen át gondozni és ápolni.Milliókat felmarkolnak számla nélkül,s van pofájuk azt mondani sok az a 64 ezer forint .Süllyedjenek el minél hamarabb a süllyesztőbe-de örökre.”
 • 10. Strat-n 2009. július 16. 11:22
  „Sólyom is dögöljön meg. Egy tehetetlen tuskó!”
 • 9. AN 2009. július 15. 13:26
  „Az is nevetséges, hogy ha egy idős, magatehetetlen embert a család nem hagy magára, akkor a gondozó családtag, aki feladja a munkáját, ezzel a saját nyugdíját veszélyezteti, valami 24 eFt körüli összeget kap havonta. Míg, ha beadja valami intézetbe, akkor az állam egy kalap pénzzel segíti az intézményt.
  A pofátlanság teteje!!!!”
 • 8. Pici66 2009. július 14. 21:21
  „Nevetséges, 200.000.-Ft!! Ők lenyúlják rendesen a magukét. Mellesleg az a 60 egynéhány ezer íft nem sok. És egész 1-24 órás felügyeletet kíván.”
 • 7. SBetti 2009. július 13. 15:14
  „Van itt júl. 9.-i cikk is, csak arra nem képesek, hogy sorrendbe rakják be az újságcikkeket, a frissebb cikk 4-5 cikkel lejjebb található... (Nem mintha az valami rettentő komoly csongrádi hírekkel lenne megáldva...)”
 • 6. Balotelli 2009. július 13. 14:12
  „Ma 13. van. Az utolsó cikk, 07.-én jelent meg ! Hajrá Csongrád !”
 • 5. spagetti 2009. július 10. 18:02
  „4.pillecukor! akkor is szégyen gyalázat .a naggyaink lopnak, csalnak hazudnak, de ha segíteni kellene homokban dugják a fejuket (sajnos hogy nem hadják ott örökre!! ez az én saját véleményem) nem kell vele eggyet érteni. probálnának csak ők ennyipénzből élni.”
 • 4. pillecukor 2009. július 10. 07:52
  „2. spagetti!
  nyugi, lazíts. nem ez az egyetlen felháborító dolog ebben az országban.”
 • 3. hank 2009. július 07. 22:19
  „Kíváncsi leszek, hogy mire adómentesen odaér a "támogatás" mekkora összeg lesz belőle...

  Ha a parlamenti képviselők (385 fő) közül mindenki letenne csak 5000 Ft-ot az asztalra Patriknak, beadhatnák méltányossági költségnek (ugyebár számla nélkül bemondásra mehet nekik), akkor máris nem 200 ezret kapna a család. Dehát magas összegű "támogatást" kap a család, így "nincs szükségük" 200 ezer Ft-nál nagyobb összegre.

  Megértem a törvényt, de néha felül kellene vizsgálni kicsit kritikusabban a dolgokat.

  Hajrá képviselő urak, lássuk kinek van bátorsága segíteni!

  Hank”
 • 2. spagetti 2009. július 07. 17:58
  „FELHÁBÓRÍTÓ NEM SZÉGYELLI MAGÁT !!!!!!!! ÉN CSAK AZT KÍVÁNOM NEKI ÉLJE ÁT Ö ÉS A CSALÁDJA MIND EZT! NE LEGYEN EGY NYUGODT PERCE SEM!!!”
 • 1. 140 2009. július 07. 15:00
  „Szánalmasak! Ők felveszik a milliós fizetéseket meg egyebeket, segíteni meg nem akarnak.
  A Sólyom László 1 havi jövedelméből Ildikó és Patrik több évig élhetne viszonylagos biztonságban.
  Javaslom a Délmagyarnak, hogy Lara ügye után karolja fel Patrik ügyét is. Neki is szívesen adok én is annyit, mint Larának.
  (bár nem tartom jó megoldásnak, ha a lakosság az adózott jövedelméből fedezi azt, amit az államnak kellene)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy szénatároló Nagymágocson

Nagymágocs - Egészen szombat reggel háromnegyed 6-ig oltották a lángokat. Tovább olvasom