Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Sör- és borbarátok a medencében

Szabadtéri fürdőzéssel és némi sporttal búcsúztak az óévtől a csongrádi gyógyfürdő szilveszteri látogatói. Az izmok átmozgatásában a poharak és az üvegek emelgetése élvezett elsőbbséget, de akadt olyan is, akinek a rögtönzött, lábmosó melletti borkóstoló hozta meg a kedvet az év végi úszáshoz.
Ilyen nincs még egy a világon – fakadt ki egy magát kívül-belül áztató fiatal ember az óév utolsó napján a csongrádi gyógyfürdőben. A rövid délelőtti nyitva tartás ellenére több tucat vendég kért bebocsátást szilveszter napján a Dob utcai strandra, ahol igénye szerint választhatott: a szabad levegőn, a csípős hidegben bújt a medence forró vizébe, vagy a fedett részben mártózott meg, de akkor kénytelen volt eltekinteni a szikrázó napsütéstől, ami arcot és szívet melengető pompát varázsolt a lombtalan fák közé. Feltehetően ez utóbbira is gondolt a fiatal fürdőző, amikor sörrel a kezében arról áradozott, páratlan élményben van része.

– Mozogtak is egy keveset a nagymedencében, de úgy tűnik, most inkább az estére alapoznak – avatott be megértően a pólósok körében izzó hangulat előzményeibe egy idős asszony, aki szerint a verőfényes időjárás miatt döntöttek úgy sokan, hogy pancsolással búcsúznak az óesztendőtől.

Rácz Tibornak és feleségének prózaibb oka volt a fürdőzésre. A nyírbátori házaspár csongrádi barátaihoz jött szilveszterezni, de az út közben kapott defekt kissé átrendezte napirendjüket. A kerékcsere alatt átfagyott végtagok rendbe tételére a gyógyfürdőt ajánlották a helybeli barátok, és ők megfogadták a jó tanácsot.

– Ha tehetem, jövőre is ide jövök, mert ennek a hideg-meleg kombinációnak valóban nincs párja. Fura, de nem is gondol rá az ember, hogy így, kívül vízben, belül borban ázva is neki lehet futni az újévnek – mondta a nyírbátori férfi.

– Borbarátokat keresek! – hangzott a puhatolózó kiáltás a többiek által Feri bácsinak szólított korelnöktől, aki kész borkóstolót rendezett a medenceparton. Akinek igényeit nem elégítette ki a dobozos meg az üveges sör, és pálinkára sem fűlött a foga, az ízelítőt kaphatott a lábmosó mentén felsorakoztatott cserszegi fűszeresből, cabernetből, meg ki tudja még, miféle nedűből. A készletek a déli zárórára elapadtak, de az üres palackok látványa nem szegte kedvét az egybegyűlteknek. Sőt biztatást is adhatott, hisz volt olyasvalaki, aki e borbevitel nélkül talán nem is mert volna korábbi fogadalmához hű lenni: 2005 utolsó napján ötven métert úszni – a boldogságban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az öv mentette meg

Egyelőre nem tudni, miért sodródott le az egyenes útszakaszról gépkocsijával az a férfi, aki tegnap… Tovább olvasom