Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Számlát nyitottak a bokrosi Zolinak

Csongrád-Bokros - Rengetegen segítenének Hegedűs Zoltánnak, a súlyos szív- és tüdőbetegséggel küzdő bokrosi fiúnak, akit lapunk hétfői számában mutattunk be. A család számlát nyitott, hogy az adományokat fogadni tudják.
Adományozási láz indult meg lapunk hétfői cikke nyomán, amelyben bemutattuk Hegedűs Zoltánt, aki súlyos tüdő- és szívbetegsége miatt saját szobájában kénytelen élni életét. A 15 éves bokrosi fiú családja egyre nehezebben tudja előteremteni a különböző vizsgálatokra utazás költségét, illetve azt az összeget, amit az intézmények elkérnek, hogy édesanyja mellette lehessen.

Rengetegen szeretnének segíteni nekik. Lapunk internetes oldalán pár óra alatt több tucat hozzászólás érkezett, és amellett, hogy mindenki együttérzéséről biztosította a fiút, kérték a családot, hogy nyissanak egy számlát, amelyre adományokat lehet utalni.

– Nagyon meghatott bennünket az emberek szeretete, nem gondoltuk volna, hogy ennyien megmozdulnak az ügyünk érdekében – fogalmazott Krisztina, Zoli édesanyja. – A csongrádi önkormányzat például tegnap jelezte, hogy a továbbiakban is tudnak anyagi támogatást adni, amikor a fővárosba kell utaznunk. De megkeresett bennünket az egyik internetszolgáltató képviselője is, és volt olyan is, aki külföldre küldi ki a cikket egy ismerősének, mert még ő is segíteni akar valahogyan.

A legtöbben készpénzes adományt szeretnének küldeni, így tegnap reggel a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetben a család nyitott egy számlát. Száma: 57200079-10006478. Külföldi, uniós országokból a következő számlára lehet utalni: HU05 57200079100064780000 0000.

Olvasóink írták

 • 8. klaviaturawomen 2010. április 23. 18:15
  „Zoli, láttalak a Life-n, nagyon nagyon büszke lehetsz magadra, és a szüleidre:)
  Kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid:)”
 • 7. 4Angel 2010. április 22. 15:04
  „Sziasztok

  Én úgy döntöttem, fizetéskor átfogok utalni igaz nem sokat, de én úgy vagyok vele ha minden ember adna akkor egy életet lehet megmenteni EMBEREK SEGÍTSÜNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. azénéletem 2010. április 22. 11:14
  „Munkahelyi vezetőm nem tartja jó ötletnek, dugába dőlt a próbálkozásom. Sajnálom! Én megyek befizetni!
  Kicsit elromlott a kedvem!!”
 • 5. klaviaturawomen 2010. április 22. 08:37
  „Én sem felejtettem el:)Már a fél családot körbeudvaroltam egy kis segítségért:)
  Többen többre megyünk alapon:)
  Kitartás Zoli:)”
 • 4. azénéletem 2010. április 22. 08:26
  „Én a munkahelyemen próbálok gyűjtést indítani! Nem vagyunk sokan - de hátha sikerül valamennyit összeszedni. Sokszor azért marad el az adakozás, mert macerás elmenni a bankba. Bevállalom, és reménykedem! Szép napot!”
 • 3. Hidegen 2010. április 21. 22:45
  „Azt hittem reggel hogy ennél több hozzászólás fog születni... Mert nagyon jellemző lenne ha mára csak egy felajáló maradt volna a tegnapelőtti nagy fellángolásból.:(”
 • 2. demeterkornel 2010. április 21. 07:56
  „És még valami! Aki tud, segítsen Zolinak azzal, hogy megosztja másokkal a történetét. De ha lehet, ne csináljunk körleveles bohóckodást belőle. Mindenki azoknak az ismerőseinek küldje el, akiket jól ismer, és feltételezi, hogy segíteni is fognak.”
 • 1. demeterkornel 2010. április 21. 07:47
  „Kedves Fórumozók!

  Mi mindannyian szabad akaratunkból használjuk az internet adta lehetőségeket. Ki tanulásra, ki munkára, ki szórakozásra. Bármi is vonz minket ide a virtuális világba, szabad akaratunkból távozhatunk is innen, amikor jól esik. Felállunk a fotelből, elmegyünk vásárolni, barátokhoz, sportolni, ismerkedni, stb.

  De nem mindannyian. Zoli nem. Nem áll fel a fotelből, nem megy el sportolni, sem vásárolni, sem ismerkedni. A teste nem engedi. Neki nincs szabad akarata. Ő az internetet arra használja, hogy kapcsolatba léphessen a külvilággal. Hogy kapcsolatba léphessen VELÜNK!

  Zolinak nick nevek a barátai. Olyan barátok, akiket soha nem látott. Olyan barátok, akik legtöbbször névtelenségbe burkolóznak, és akikről gyakran kiderül, hogy barátságuk az írott szónál tovább nem terjed.

  Most, hogy Zolinak műtétre gyűjtenek a szülei, ami reményt adhat arra, hogy egyszer ő is segítség nélkül álljon fel a fotelből, meg tudjuk-e mutatni, hogy az internetes közösség nem csak névtelen alakokból, nem csak nick nevekből és avatárokból áll? Van-e néhány ezer nick név az ország internetes fórumain, ami mögött szociálisan érzékeny, segíteni kész, felelősségteljes ember ül?

  Én nem ismerem Zolit, csak a történetét. De az elsők között leszek, aki pénzt fog utalni a szülei által létrehozott (nem alapítványi) bankszámlaszámra, amire a műtéthez szükséges pénzt gyűjtik. Még nem tudom mennyit, de arra gondoltam, mi lenne, ha mindenki, akit megindít a történet, csak 1000 forintot átutalna. Hány ezren lehetünk, akik kihagynak egy pizzát, vagy egy mozit azért, hogy egy 13 éves fiú egyszer felállhasson a fotelből? Hogy egyszer szerelmes lehessen, vagy ússzon egyet a Tiszában! Hogy érezze mindazt, amit mi minden nap! A szabad akaratot. Remélem, sokan vagyunk.

  Mély tisztelettel:
  Demeter Kornél”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szívre és tüdőre vár Zoli

Saját szobája jelenti az egész világot annak a 15 éves fiúnak, aki súlyos betegsége miatt soha nem élhet olyan életet, mint kortársai. Tovább olvasom