Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Személyeskedő viták a csongrádi testületben

Csongrád - A ciklus utolsó rendes testületi ülése a polgármester beszámolójával kezdődött csütörtökön Csongrádon.
Kőrösi Tibor (Fidesz–KDNP) elmondta: 4 évvel ezelőtt csődhelyzetben vették át a várost, rengeteg adósság terhelte az önkormányzatot, ezen sikerült úrrá lenni. Nemcsak a kormány konszolidációja miatt, 2 milliárdot a város maga számolt fel. A fejlesztéseknél a termálrendszert, a gátrekonstrukciót, út és kerékpárutak építését, a halászházak felújítását, az ipari park fejlesztését, bővítését említette.

– Meg sem kellene szavaznunk a beszámolót, majd október 12-én döntenek az emberek – mondta Kiss Péter (MSZP), aki azt kortesbeszédhez hasonlította, és ellenérveket sorolt.

– A ciklus elején hangoztatott nagy tervek alig valósultak meg, a beszámolót olvasva olykor úgy éreztem, mintha a nagy mesélő, Benedek Elek ihlette volna – közölte Havasi Jánosné (MSZP), majd sorolta: a város fejlődése megtorpant, a lakosság vásárlóereje csökkent, átláthatóság szempontjából a csongrádi önkormányzat a városok között 6. a megyében. – Nehezen viseltem a testületi ülések hangnemét, stílusát, az ellenzéki képviselők kezdettől tartó megalázását...

Kőrösi itt félbeszakította, mert már jócskán túllépte az időkeretet és ügyrendi felszólalásra is jelentkeztek. – Erről beszéltem, a stílus maga az ember a politikában is! – mondta Havasiné, amire a polgármester úgy reagált, képviselőtársa csak sértegetni, vádaskodni tud.

Egy 50 millió forintos támogatást megelőző hitelfelvétel tárgyalásakor Nagypál Sándor – aki a Fidesz színeiben lett képviselő, de azóta kizárták a frakcióból – az egyéni felelősségvállalás miatt név szerinti szavazást kért. – Ha ilyen ügyekben névszerintit kér, legközelebb azzal kapcsolatban is javasolja, hogy mi legyen a reggeli, vagy az ebéd – mondta Kőrösi. Mégis lett név szerinti voksolás – mind a 11 jelenlévő képviselő igent mondott. Nagypál is.

– Az elhangzott felszólalásokkal méltatlanul zártuk a ciklust. Mindenkinek köszönöm az elmúlt 4 évben a városért végzett munkáját. Búcsúzásként ajándékkal kedveskedünk, nyugodtan elfogadhatják, nem tőlem, az önkormányzattól kapják – szúrt még oda az ellenzékieknek Kőrösi Tibor.
Nemcsak vitáztak, dolgoztak is

A ciklus utolsó testületi ülésén dolgoztak is a csongrádi képviselők: elfogadták a polgármester 4 éves tevékenységről szóló beszámolóját, az első félévi tájékoztatót, megalkották a Csongrád Kártyáról szóló rendeletet, hitelfelvételt, tagi kölcsönt, pályázatbeadást szavaztak meg, és rábólintottak a kajak-kenusok vízi telepre vonatkozó bérletének meghosszabbítására. Az önkormányzati voksolásra zárt ülésen megválasztották a választási bizottság tagjának Kiss Tamás Lászlónét, Jánosi Lászlót és Kalmárné Héjjas Hedviget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembeszállt a püspökkel Csongrád plébánosa

Laczkó István csongrádi plébánosnak a hónap elején át kellett volna költöznie Tápéra, ő azonban maradt a helyén. Tovább olvasom