Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Szeptemberre ígérték a csongrádi otthon átadását

Csak jövő év elejére készül el Csongrádon a fogyatékosok új otthona. A kisréti épületegyüttes lakóinak beköltöztetése leghamarabb áprilisban kezdődhet meg, és 2007 végére fejeződhet be. Az intézmény 87 leendő dolgozója már munkára kész, csak a gondozóknál van betöltetlen álláshely.
Fotó: Bíró Dániel
A 124 férőhelyes otthonhoz vezető út aszfaltozott, vele párhuzamos kerékpárút épült a Kisrétben. A közvilágítás már működik, és a kerítést is építik az épületegyüttes körül – amelynek készültségi állapota jelenleg csupán nyolcvanszázalékos. A kivitelezés elején még szeptemberi határidőről beszéltek, ez azonban időközben módosult, mivel a megyei önkormányzat többször is változtatásokat kért, a pótmunkák pedig csúszást eredményeztek. Júniusban a beruházó megyei szervezetnél késő őszi befejezéssel kalkuláltak, azonban ez sem lesz tartható: új időpontként 2007 elejét jelölték meg.

– A módosított határidő április 30. Addig kell végeznünk a még hátralévő belső út- és kertépítéssel, az épületbelsők szerelvényezésével, burkolásával és festésével – nyilatkozta lapunknak a fővállalkozó Délépítő Rt. főmérnöke, Mészáros András. A kivitelező szándékai szerint februárra befejeznék a belső munkákat, és a tavaszi hónapokra maradna a környezet megszépítése. Az engedélyeztetési eljárások áprilisban zárulhatnak le. A csongrádi otthon – amely tehermentesítené a megye hasonló intézményeit – fokozatosan fogadná lakóit, akiket egy szakmai bizottság választ ki a jelentkezők közül, a lépcsőzetes beköltöztetés pedig 2007 végére fejeződne be.

Az épületegyüttesben nyolcvanheten kapnak munkát, a diplomás szakembereket, pedagógiai asszisztenseket, konyhai dolgozókat és gépkocsivezetőket több jelentkező közül választhatták ki. Az épülő létesítménnyel közösen működtetett Aranysziget otthon igazgatója, Harmatos Ibolya lapunk érdeklődésére elmondta, a felvételt nyert dolgozók már kezdenének, de egyelőre – a leendő gondozottakkal együtt – nekik is várniuk kell még néhány hónapot. A csúszás – ha másért nem is – annyiban jó az üzemeltetőnek, hogy mostanra már csak néhány gondozói álláshely maradt betöltetlenül, holott korábban alig volt érdeklődés a 36 ápolói státusra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élen a csongrádi szakiskolai képzés

A szakképzésben Csongrád ma élvonalban van. A Bökény városrészben épült Sághy Mihály Szakképző és… Tovább olvasom