Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Tari László, a szenior világbajnok pólós

Csongrád - Szeptemberben lesz 59 éves a csongrádi Tari László, aki úszásban és vízilabdában is szép sikereket ért el, főként szeniorként. Előbbiben 200 méter gyorson országos rekordot tart, utóbbiban 3 világ- és 1-1 Európa-, valamint szenior olimpiai bajnoki aranyat nyert.
– Úszni gyerekként szülővárosomban, Csongrádon kezdtem – mesélte történetét az 59. születésnapját szeptemberben ünneplő Tari László, aki 19 évig tanított, majd közel 20 évig vállalkozóként tevékenykedett.

– Sok sportágat kipróbáltam: görkorcsolya, jégkorong, röplabda, kézilabda, kosárlabda. A kosarat 30 évig űztem amatőr szinten, de amikor a meccs után másnap nem tudtam felkelni, elgondolkoztam a folytatáson... Manapság inkább az „öregesebb" szabadidős elfoglaltságokat kedvelem, például a kerékpározást, a túrázást.

Tari László a medencében.  Lóbálja, lóbálja... Fotók: DM/DV
Tari László a medencében. Lóbálja, lóbálja...
Fotó: DM/DV

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Fősportágnak megmaradt az úszás és a vízilabda, előbbiben a Csongrádi Petőfiben, a BVSC-ben, a Tisza Bútor SE-ben és a Csongrádi Szeniorban, utóbbiban OB II-ben és szeniorban a Csongrád-Bokros Kossuth TSZSE-ben, a Tisza Bútorban, a Szentesi Szeniorban, a Szentesi Öregfiúkban, jelenleg pedig a Csongrádi Városi Vízilabda SE-ben sportolt, sportol. Pólóban szeniorként 2009-ben Sydney-ben korosztályos olimpiát, 1996-ban Sheffieldben, 1998-ban Casablancában, 2000-ben Münchenben világbajnoki, 2005-ben Odense-ben Európa-bajnoki aranyat nyert. Úszásban az akkori nagy hármas, Sós Csaba, Verrasztó Zoltán és Hargitay András mögött többször végzett a negyedik helyen.

– Későn, 29 évesen kezdtem vízilabdázni, profi karrierről szó sem lehetett, de a mai napig szívesen űzöm ezt a sportágat – mesélte. – Szerintem nemcsak a Csongrádi Városi Vízilabda SE-ben, az egész OB II-ben én vagyok a legidősebb játékos. Rendszeresen járok szenior úszóversenyekre, korosztályomban, az 55–59 évesek között 200 méter gyorson még mindig enyém az országos rekord, pedig akadnak nálam fiatalabbak is. Példaképem a szegedi Bánki Horváth Béla, aki a kilencedik ikszen túl is fiatalos, aktív és versenyez.

Az idén 59 éves csongrádi sportember  otthonosan mozog Európa uszodáiban. Fotó: DM/DV
Az idén 59 éves csongrádi sportember otthonosan mozog Európa uszodáiban.
Fotó: DM/DV

Elárulta: gondolkozik azon, hogy a pólóval felhagy, mert félóra kapura lövés után 2 napig fáj a válla. Az edzősködés megmarad, jelenleg a gyermekáldásra váró Szremkó Krisztinát helyettesíti, és foglalkozik a csongrádi fiatalokkal. Ebben a sportágban nem először találkoztak: 2001-ben Tari László volt a Hungerit-Szentesi VK edzője, Szremkó Kriszta pedig játékos-edzőként a segítője, a kupában ezüstöt, a bajnokságban bronzot szereztek – emlékezett.

– Ha a pólót abba is hagyom, remélem, az úszás még sokáig megmarad, már csak az egészség, a kondi miatt is, valamint a trénerkedés. A hobbimnak és a hobbimból élek. Egyébként ha az ember gyerekként elkezd valamit, és 60 éves koráig megszakítás nélkül csinálja, az már komoly kötődés, mint egy életfogytig tartó szerelem – mondta Tari László.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2013. július 05. 15:43
    „Tiszta Charton Heston! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesés, sportos nyári táborok

Akár egy-egy napra, napi 500 forintért, vagy napi 6000-ért is találni tábort a szünidőre. A kínálat bőséges, a döntés pénz kérdése. Tovább olvasom