Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Tökházaspár Csongrádon

Csongrád - Évek óta készít és ültet ki a kertjükbe életnagyságú bábokat a csongrádi Győri Istvánné. Idén asztal mellé „invitálta" kedvenc figuráit.
Két életnagyságú bábu kelt figyelmet hosszú esztendők óta Csongrád határában, a 45-ös főút és a vasút kereszteződése közelében, az egyik kertben. Győri Istvánné hol maga, hol Edina lánya segítségével öltöztet itt fel férfi- és asszonyalakká különféle, a természetben található alapanyagokat. A bábuk tavaly házaspárt formáztak, idén pedig már asztal mellé is ültek – demizson mellé.

– Nagyon sokan megnézik a házaspárt: a parasztasszonyt és a parasztembert. Abszolút természetbarát dolgokból készülnek. A törzsüket minden esztendőben fatörzs tartja, ruhájukat szalmával tömjük ki, a fejük tökből készül. Erre kerül a kalap és a kendő – sorolta Győriné. A házaspár ruhái a családi szekrényből származnak, azokat rajtuk kívül már senki sem hordja. Az arra járók arcára mosolyt csalogató szabadtéri életkép az idén egy régi asztallal és rajta egy demizsonnal is bővült, ezek is a családi holmik közül kerültek ki.

Győriné az asztalhoz ültetett bábokkal. A szerző felvétele
Győriné az asztalhoz ültetett bábokkal.
A szerző felvétele

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róka fogta csuka a csongrádi Egészségváros

7 milliárdos projektnek indult, ma 3 millió forinton vitáznak – ez a csongrádi Egészségváros mérlege. Tovább olvasom