Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Tornyot kaptak a Körös-toroki vízimentők

Tornyot épített a csongrádi Körös-torok vízimentőinek egy szentesi cég. Az emelvény azért hasznos, mert innen jobban be lehet látni a partot, és a fürdőzők is láthatják, honnan várhatnak segítséget.
Az adományozó akkor döntötte el, hogy segíteni fogja az itteni vízimentők munkáját, amikor július 23-án, a nevezetes villámcsapás idején látta őket életet menteni a parton.  

Magánfelajánlásból egy tornyot kaptak a csongrádi Körös-torokban dolgozó vízimentők a homokos partra. Onnan jobban belátják a plázst és a vizet.
A torony arra emlékeztet, amelyet a Baywatch című sorozatban lehetett látni. Messziről észrevehető, honnan várható a segítség. Fotók: Kovács Erika
A torony arra emlékeztet, amelyet a Baywatch című sorozatban lehetett látni. Messziről észrevehető, honnan várható a segítség. Fotók: Kovács Erika

– A szentesi Pataki team ajánlotta fel a tornyot. A villámcsapás okozta balesetnél látta dolgozni a csapatunkat. Akkor döntött úgy, hogy segíti a munkánkat – mondta Ujszászi Zoltán vízimentő. Mint lapunk arról beszámolt, július 23-án délután beborult az ég, és minden előjel nélkül villám csapott két asszonyba a parton, akik a napernyőt csukták össze (2017. július 24.: Villám csapott a strandolókba, újra kellett éleszteni a két nőt).
A torony az ígéret után néhány nappal elkészült, és már a helyére is került.

– Nemcsak azért hasznos, mert onnan jobban belátjuk a terepet, hanem azért is, mert így a strandolók még könnyebben megtalálnak bennünket. Hiába jelezzük ugyanis zöld keresztes táblával a helyünket, az első ízben itt strandolók még nehezen tájékozódnak. A torony révén egyértelművé válik, hol keressenek bennünket, ha baj van.

Ezúton is köszönjük a felajánlást!

Ujszászi Zoltán elmondta, a vízimentők munkája kisebb részben szól az elsősegélynyújtásról. A feladatuk nagyobb része az emberek felelőtlenségéből adódik.
Felajánlásból épült a torony.
Felajánlásból épült a torony.

– Problémát jelent az ittas fürdőzés, az erőfitogtatás. Vannak, akik fittyet hánynak a bójára, és tovább úsznak, sőt át akarnak úszni a folyón oda-vissza. Olyan eset is előfordult, hogy a torokban akart valaki felúszni. Nem-
hiába tiltott dolgok ezek... Ugyancsak probléma a szemetelés. Eldobálják az üvegeket, amelyek darabjai, szilánkjai másoknak fájdalmas sebeket okoznak. Hiába van házirendünk, szankciókat nem alkalmazhatunk. Ebben azonban segítségünkre vannak a vízirendőrök, akikkel jó kapcsolatot ápolunk.
A villám átírta a szabályokat
Ezentúl ha a meteorológiai előrejelzés vihart mutat, nemcsak a vizet kell elhagyniuk a strandolóknak, hanem a homokos partról is felküldik őket a vízimentők – tudtuk meg Ujszászi Zoltántól. Erre a megelőző lépésre
a két hete történt villámcsapásos baleset késztette a szakembereket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél méteres magasságban állt az esővíz Csongrádon

Nem csak ennyi történt. Mártélyon méretes faág zuhant egy autóra, Csongrádon szociális intézményt… Tovább olvasom