Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Toroki napok: csak a szervező fanyalog

Csongrád - Csak a szervezőknek van némi hiányérzetük az idei Körös-toroki napok után: az önkormányzat és a résztvevők is elégedetten nyilatkoztak a több tízezer látogatót vonzó csongrádi rendezvényről.
Bár a Haszon magazin a tíz legjobb magyarországi zenei fesztivál közé sorolta a csongrádi Körös-toroki napokat, a szervezőknél elmaradt a haszon, és emiatt van némi hiányérzetük. – A közönség és a fellépő előadók részéről is csak pozitív visszajelzések érkeztek hozzánk a négynapos rendezvény után – mondta lapunknak a Hung-Esszencia Kft. ügyvezetője, Sávai Tamás. – Az önkormányzat képviselői szintén elégedetten nyilatkoztak. Mi azon leszünk, hogy jövőre legalább ilyen, vagy még magasabb színvonalú Körös-toroki napokat hozzunk össze, de ehhez szemléletváltásra van szükség az üdülőterület vállalkozóinak körében.

Sávai kifejtette: mindössze 200 ezer forinttal támogatták a 11 milliós költségvetésű happening megrendezését a Torok vállalkozói. Noha több mint harminc vállalkozás működik az üdülőterületen, ezek közül csak néhány érezte úgy, hogy neki is érdeke, hogy minél nívósabb legyen a rendezvény.

Minden korosztály számára vonzó az ingyenes Körös-toroki buli, amit idén beválasztottak a tíz legjobb magyarországi zenei fesztivál közé. Fotó: Tésik Attila
Minden korosztály számára vonzó az ingyenes Körös-toroki buli, amit idén beválasztottak a tíz legjobb magyarországi zenei fesztivál közé. Fotó: Tésik Attila

– Ha kitartunk az ingyenes toroki napok mellett, márpedig a hagyományok és speciális helyszín miatt is ez volna ésszerű, akkor egyértelmű, hogy pusztán szponzori és vendéglátós bevételekből nem lehet finanszírozni egy ekkora mulatságot. Még úgy is negatív lett a mérlegünk, hogy 2,2 millió forint pályázati támogatást nyert cégünk erre a rendezvényre. Ilyen forrásokra viszont nem lehet mindig alapozni. Mi üzleti vállalkozásban gondolkodtunk, amikor megpályáztuk a rendezési jogot. Három évre kaptuk meg, és ebből az első mínuszos lett. Éppen ezért ne gondolja senki, hogy ugyanilyen feltételekkel vállaljuk a következő két évet. Ha nem száll be minden egyes érintett szolgáltató, nem folytatjuk tovább. A részletek tisztázása érdekében egy fórumot szeretnénk rendezni Csongrádon, hogy az üdülőterület vállalkozóival is egyeztetni tudjunk a jövőről – tette hozzá Sávai Tamás.

– Valóban aránytalan támogatást nyújtottak az üdülőterület és a város vállalkozói, és ha ez így marad, veszélybe kerülhet a rendezvény jövője – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás polgármester, aki szerint az idei rendezvény nagyon jól sikerült. A városvezető elmondta, bár nem forintosították, az önkormányzat rengeteg segítséget nyújtott a szervezőknek. 2009-re az a cél, hogy a gáton túli területet megfelelően előkészítsék, méghozzá úgy, hogy egy nagyobb esőzés se okozzon gondot. Emellett közművesítenék is a programok helyszínéül szolgáló földdarabot.

A legjobb tízben

A Sziget Fesztivállal, a SZIN-nel, a Balaton Sounddal és az EFOTT-tal együtt említi a Körös-toroki napokat a Haszon magazin, amely csokorba gyűjtötte a tíz legjobb magyarországi bulit. Ami érdekes, hogy a lap által kiválasztott rendezvények közül egyedül a csongrádi dzsembori ingyenes. A többi zenei fesztiválon napijegyet kell váltaniuk a nézőknek – ebből a szempontból az idei legolcsóbb a júliusi EFOTT volt, ahol fejenként 3500 forintot kellett leszurkolniuk az érdeklődőknek.

Olvasóink írták

  • 2. haligali 2008. augusztus 13. 23:48
    „Én már évekkel ezelött egmondtam, belépöt kell szedni és még többen jönnek el.....!”
  • 1. motherboard 2008. augusztus 13. 11:53
    „Miért kellett volna minden vállalkozónak támogatni a rendezvényt?Ha lett volna part és az emberek napközben is el tudták volna foglalni magukat talán nagyobb lett volna a forgalom és érdemes lett volna támogatóipénzt fizetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 451-es főútvonalon Csongrád és Gátér között

Csongrád - A Delmagyar.hu értesülése szerint hétfő reggel nem sokkal nyolc óra után egy… Tovább olvasom